Perinteinen Sima
Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokeri/Dansukker
Perinteinen sima eli paras sima! Välillä kaipaan vaihtelua ja paljon onkin tullut tehtyä erilaisia makusimoja. Yleensä anoppi tekee perinteistä, joten olen aina voinut luottaa siihen, että sitä saa maistaa Vappuna. Nyt kuitenkin innostuimme Onnin kanssa laittamaan fariinisokerista tehdyn ihan perinteisen siman tulemaan. Ja onhan se ihanaa itse tehtynä!
Siman tekeminen on helppoa, mutta aina vähän jännittävää: onnistuuko käyminen, minkäverran hiivaa on oikea määrä, millaiset pullot ja korkit, syntyykö juomaan hiilihappoja ja voivatko simapullot räjähtää. Tällä ohjeella onnistut varmasti. Katso myös Instagramin puolelta vinkkini ja ohjeeni siman tekoon!
Skoolaa sinäkin vappuna itsetehdyllä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa. Klikkaa ja katso myös Dansukkerin sivuilta usein kysytyt kysymykset simasta.
MAKUSIMA OHJEITA
VIIME VUODEN TRENDIKÄS KOKEILU
KATSO VIDEO OHJEET SIMAN VALMISTUKSESTA TÄÄLTÄ
Perinteinen Sima
OHJE
- 4 l vettä
- 250 g Dansukker Fariinisokeria
- 250 g Dansukker Taloussokeria
- 1–2 sitruunan mehu
- 1 sitruunan kuori
- 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
LISÄKSI
- 4 lasipulloa
- 4 tl Dansukker Taloussokeria
- 2 rkl rusinoita
- Mittaa vesi ja sokerit kattilaan. Kiehauta ja sekoittele kunnes sokeri sulaa. Vinkki! Voit myös lisätä vain puolet vedestä sokerin kanssa ja puolet kun sokerit on sulaneet, näin jäähdyttely käy nopeammin. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Ota herneenkokoinenpala hiivaa ja murentele se siman sekaan. Sekoita ja vedä kelmu tai laita kansi siman päälle. Anna siman käydä huoneenlämmössä alla noin 24h.
- Pullota sima puhtaisiin (lasi)pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Viileässä (jääkaapissa) valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Yleensä kun rusinat nousevat pintaan on sima valmista.
- Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten ilmaa korkkeja tarpeen vaatiessa. Säilytä sima jääkaapissa, jossa se säilyy noin viikon.
Vinkki! Teimme Onnin kanssa videolla vain kaksi litraa simaa eli puolitimme ohjeen ja käytimme vain fariinisokeria. Mitä enemmän käytät fariinisokeria, sitä täyteläisemmän siman saat. Kirkkaaseen ja vaaleaan makusimaan käytetään pelkästään Taloussokeria.
Herkullista Vappua!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Arkiruokavinkki: Kreikkalainen Burgeri
Raparperi-valkosuklaakakku
Uunijäätelökakku – Baked Alaska (G)
Mehevä Tumma Kakkupohja