|

Parhaat Pätkis-Kuppikakut

Parhaat Pätkis-Kuppikakut

Parhaat  Pätkis-kuppikakut on yksi ensimmäisistä kuppikakku-resepteistäni täällä blogissa ja itseasiassa se on myös ensimmäinen kuppikakkukokeiluni! Sen lisäksi, että resepti on ensimmäinen, on se yksi parhaista.

Edelleen näitä suklaisia herkkuja tilataan minulta kuppikakuista eniten. Pätkiksessä on vaan sitä jotain! Minttusuklaan ja tryffelin maku on koukuttava. Pätkistä löytyy näistä kuppikakuista mehevinä paloina taikinasta. Pätkis-rouhetta voi käyttää myös koristelussa, kuten usein itse teen.

Kirjoitin vuonna 2013 näin (nostalgian vuoksi myös ylläoleva kuva on säilytetty postaukseen):

”Hymy oli herkässä kun uusin Maku tipahti postiluukusta. Tämä resepti löytyi nimittäin myös Maku-lehden sivuilta vinkkinä isänpäivän leivontaan! Nyt minulla oli siis hyvä syy jakaa tämä herkullinen resepti myös blogissani.”

Parhaat Pätkis-Kuppikakut

noin 40 kpl

  • 100 g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • noin 100 g pätkiksiä
  • 1,5 dl  maustamatonta jogurttia
  • 2 kananmunaa
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä
  2. Sekoita kuivat aineet ja paloitellut pätkikset keskenään
  3. Vatkaa sulatetun voin joukkoon jogurtti ja munat (huoneenlämpöisenä!).
  4. Sekoita hyvin kuivien aineiden sekaan nuolimella kääntelemällä. (Et tarvitse sähkövatkainta)
  5. Jaa taikina muffinipellille, joka vuorattu paperivuoilla.
  6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  7. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä muffinit

Kuorrute

  • 150 g tuorejuustoa
  • 50 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • kaakaojauhetta tai pastaväriä
  • nonparelleja ja muita koristeita
  1. Vatkaa tomusokeri ja voi sähkövatkaimella tasaiseksi.
  2. Vatkaa joukkoon kylmä tuorejuusto.
  3. Lisää tippa karamelliväriä.
  4. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa.
  5. Varo vatkaamasta liikaa ettei seos juokseennu. 
  6. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele pätkispaloilla jae/tai koristerakeilla.
Parhaat Pätkis-Kuppikakut

Tiesitkö, että löydät blogistani yli 20 erilaista kuppikakku-reseptiä? Katso kaikki reseptit TÄÄLTÄ.


Myös näillä sopii

Herkutella

23 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Mitä tyllaa käytät ja mistä olet sen hankkinut? Kiitoksia 🙂 -jennie

  2. Anonyymi sanoo:

    Kiitos ohjeesta! Näillä herkuteltiin ristiäisissä 🙂

    1. Kiitos kommentista ja ilo kuulla, että resepti lainattiin onnistuneesti ristiäisiin! 🙂

  3. Naaaammmm!!!! ♥♥♥ Rakastan pätkikiksiä ylikaiken joten näitä on pakko testata 🙂

    1. Siis nämä ovat älyttömän hyviä. Tämä on luottoreseptini, joka tosiaan julkaistiin myös Maku-lehdessä 🙂 Näitä tilaavat sukulaiset ja kaverit vieläkin vähän väliä. Nams! Pakko kai itsekin tehä uusi satsi 🙂

  4. Tämä on hieno postaus edelleen!?Linkitin omaan blogiini, sillä tästä löytyy ohjeita moneen lähtöön. Lämmin kiitos! ?

  5. Ulla sanoo:

    Hei, kuulostaa hyvältä ohjeelta, joten täytyy heti testata. Sen verran paljon tulee tuosta muffareita, joten voiko pakastaa tuon kuorrutteen kanssa vai onko parempi ilman sitä? Kuorrutus varmaan kärsii pakasteesta oton jälkeen eikä näytä yhtä näteiltä vai kuinka? Kiitos ihanista ohjeista!

    1. Hei Ulla, en pakastaisi itse kuorrutteen kanssa juuri sitä syystä, että leivonnaisen ulkonakö kärsii ja kuppikakut on vaikea pakata nätisti. Ole hyvä ja kiitos sinulle kommentista 🙂

  6. Aamu Railo sanoo:

    Todella helppo ja hyvän makuinen. Todella hyvä resepti ja äiti piti niistä myös kun tuli töistä👍

  7. Elisa sanoo:

    Voiko näitä tehdä myös pelkissä paperisissa vuoissa ilman muffinivuokaa?

    1. Minun mielestä onnistunut muffinssi vaatii aina pellin. Taikina on liian raskasta pelkkiin paperisiin vuokiin ja siksi ilman peltiä muffinsseista tulee lättäniä. Joskus olen käyttänyt vertausta ”paistaisitko kakun ilman vuokaa?” 🙂

  8. Hyvän makuisia tuli. Ainoa ongelma oli kuorrutteen kanssa, kun ohjeessa ei lue, että pitääkö voi sulattaa kokonaan. Koska jätin voin pehmeäksi könytiksi enkä sulattanut litkuksi niin se paakkuuntui tomusokerin kanssa, eikä sekoittunut tasaiseksi millään. Lisäsin tuorejuuston sekaan, ja eihän siitä mitään tullut. Lusikalla sitten painelin kikkareet sileiksi. Olisi siis kiva tietää, millaista voin pitäisi olla, kun sen sekoittaa tomusokerin kanssa. Muuten kyllä onnistui hyvin. Kuorrute meni nyt jääkaappiin jähmettymään, että saan pursotettua sen muffineiden päälle.

    1. Hei Mira, voi ja tomusokeri vatkataan kuohkeaksi ennen tuorejuuston lisäämistä, kuten ohjeessa sanotaan. Voita ei sulateta, siksi niin ei myöskään lue ohjeessa 🙂 Aina kuorrutteita tehdessä kun puhutaan vatkaamisesta tarkoitetaan vatkaamista sähkövatkaimella ja silloin voin on hyvä olla huoneenlämpöistä, kuten muidenkin aineiden leipoessa ellei toisin mainita. Kiva, että kuppikakut kuitenkin maistuivat, ensi kerralla kuorrutekin varmasti onnistuu paremmin 🙂

  9. Mari sanoo:

    Hei, en tiedä teinkö jotain väärin.. sain tehtyä vain 12 kpl

    1. Teit ehkä isompaan vuokaan? 🙂 Minulla nämä ovat minikokoisia eli 24 kpl vuokaan tein.

  10. Tipi sanoo:

    Hei! Onko tuo kuorrute kuinka jämäkkää? Saako siitä pursotettua esim ruusuja?

  11. Uimalakkifani sanoo:

    Oli namia🤩😋

    1. Uimalakkifani sanoo:

      En ole vielä maistanut, mutta uunin tuoksu leijuu.😍😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *