| |

Pasticceria Vassalli – Maailman ihanin kahvila

Pasticceria Vassalli - Maailman ihanin kahvila

Hihhih ainakin minun mielestäni! Tämä kahvila-konditoria-leipomo on helmi.

Ihastuin Pasticceria Vassalliin jo reilu vuosi sitten, kun hain sieltä hääaamuksi meille tytöille pieniä herkkuja. Kurkkaa halutessasi herkulliset hääaamun hetket tästä postauksesta. Vassalli sijaitsee Gardajärvellä Salòn kaupungissa ihan vanhankaupungin ytimessä. Mikä siitä tekee täydellisen? Hmmm.. mistä aloittaisin? Vaaleanpunaisista pöytäliinoista ehkä?

Pasticceria Vassalli - Maailman ihanin kahvila

Vassallia ei voi olla huomaamatta. Se sijaitsee kauniilla kadulla vanhassakaupungissa ja henkii jotain erityistä. Vassallia ei yksinkertaisesti pysty ohittamaan. On pakko kurkata sisään, ihastella näyteikkunaa, katsella ihmisten pöytiin ja lopulta sitä löytää itsensä silmäilemästä kahvilan sisältä monimetristä tiskiä, joka on täynnä toinen toistaan houkuttelevampia leivoksia, käsin tehtyjä konvehteja ja muita herkkuja.

Sisältä kahvila on sisustettu vanhanaikaisesti tummalla puulla ja seinillä on vanhoja tauluja, vitriineissä kauniita hopeaesineitä. Pöydät notkuvat herkkuja, tuliaisia, likööripulloja ja makeisia. Vassallista voit ostaa herkkuja ihan kotiin asti. Taivaallista.


Pasticceria Vassalli – Maailman ihanin kahvila

Se miksi minä rakastan tätä kahvila-leipomoa erityisesti on varmasti se, että paikkaan liittyy vahvoja tunteita ja muistoja hääviikoltamme. Vassalli on myös paikka, jossa yhdistyy monta sellaista asiaa, joita itse arvostan rakastan kahviloissa, leipomoissa ja konditorioissa.

 1. Esteettisyys & kauniit pöydät
 2. Runsas leivostiski, josta saa (myös mukaan) pieniä makeita suupaloja
 3. Erinomainen kahvi
 4. Sijainti (Italia, kaunis katu)
 5. Halutessaan osana herkkuhetkeä voi nauttia myös lasillisen kuohuviiniä tai Aperol Spritziä
 6. Palvelu, palvelu, palvelu! Vassallissa sinua palvelee hovimestari mustassa puvussa!

Pasticceria Vassalli - Maailman ihanin kahvila

Katsokaa nyt näitä! Lautaselta löytyy vaniljakreemillä täytetty tuulihattu, pistaasileivos, mini-pavlova, juustokakku, krokantti-tartaletti ja tuon taka-alalla olevan italialaisen kakkusen nimeä en valitettavasti muista. Tällainen herkkulautanen on kiva jakaa seuralaisen kanssa, mutta valinnan vaikeus leivoksia valitessa on suuri. Leivoksia on tiskissä nimittäin useita kymmeniä erilaisia.

Vassallissa on myös mahdollista nautiskella suolaisia pikku-herkkuja viinin ja aperitiivien kanssa. Jos eksyt näille kulmille niin suosittelen ehdottomasti poikkemaan kahvilassa, jos se ei tullut jo tästä ylistyksestä selväksi.

Jos en sitä ole jo jossain maininnut niin Salò on suosikkikaupunkini Gardajärvellä. Kirjoittelen lisää vinkkejä Salòn helmistä myöhemmin.

Pasticceria Vassalli - Maailman ihanin kahvila

Huomenna luvassa juhannusvinkkejä.

Ihanaa sunnuntaita!

♥ Anni


Lisää herkkumatka-postauksia löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

 1. Näyttääpä ihanalta kahvilalta, voi kun vielä olisin nähnyt edes pilkahduksen siitä hovimestarista :).
  Tuonne Gardajärvelle on tarkoitus lähteä piahkoin, joten otanpa näitä sun vinkkejä kiitollisena vastaan.
  Hauskaa Juhannusta sulle Anni <3.

  1. Voih! Hovimestaria oli niin hankala saada kuvaan kun liikkui niin nopeasti. Sekin siis syy lähteä pian paikan päälle <3 Kiitos Sari samoin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *