Slaavilaisia makuelämyksiä Varsovassa

Hei lukijat ja terveisiä Varsovasta. Perinteinen viikonlopun leivontahetkeni jäi väliin, koska olin luultavasti juuri sillä hetkellä syömässä puolalaista perinneherkkua rähmämunkkia (paczek) A. Blinklen kahvilassa tai maistelemassa puolalaisia piirakoita (pierogi) persoonallisessa ravintolassa Kluska Polskassa. Puolasta löytyi pieniä herkullisia kahviloita ja konditorioita melkein joka kadun kulmasta. Kaikkea ei kerennyt millään maistaa, mutta sitä ennemmän sain inspiraatiota ja silmänruokaa. Melkein kaikkea paikallista tuli maisteltua ja kuvattua. Halusin jakaa teille muutamia poimintoja matkaltani.

 

Tällaisia herkkutiskejä oli matkan varrella eniten. Paikalliset tuntuivat ostavan niistä aamiaista ja lounasta. Tarjolla oli paljon suolaisia kuin makeitakin leivonnaisia.

Marenkileivoksia oli paljon erilaisia. Kuvassa marenkikakkuja ja -leivoksia. Näitä tuli maisteltuja ja olivat melko tuhteja. Alla ja päällä kovaa marenkia, joka kuitenkin keskeltä pehmeää. Välissä erilaisia ja makuisia kreemejä.

 

Herkullisia kuppikakkujakin löytyi.
Taas oli kahvin aika.
Lounaaksi puolalaista perinneruokaa. Tässä uunissa paistetut piirakat tuorejuustopinaattitäytteellä.
Keitetyt puolalaiset piirakat muistuttivat hiukan dumplingseja. Täytteenä näissä liha. Piirakoita oli niin täytteiltään, kun valmistustavaltaankin erilaisia. Näihin rakastuin. Taidan kokeilla ainakin uunissa paistettavia piirakoita lähiaikoina.
Ja vihdoin se rähmämunkki! Kyseessä siis munkki, joka on kuorrutettu ohuella sokerikuorrutteella ja sokeroiduilla appelsiinin paloilla.
Tässä vielä herkkutiski A. Blinklen konditoriasta. Voin suositella paikkaa lämpimästi kahvitteluun ja herkutteluun. Paikka on 150 vuotias ja saman suvun omistuksessa kuin avattaessa.

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Ai mitä herkkuja, ihana ruokareportaasi. 🙂

    1. Kiitos kommentista 🙂 Varsovaan jäi kyllä paljon herkkuja. Voin suositella lämpimästi, matala hintataso teki tepposia myös kun tuli tilattua kerralla vaikka mitä!

  2. Minou sanoo:

    Ymmärrän sataprosenttisesti mitä tarkoitat! Apua kaikki on liian hyvää ja valinnan varaa melkein liikaa.
    Tukholmassa on monia puolalaisten pitämiä konditorioita ja on myös puolalaisia ruokakauppoja ja ruokaosastoja. Kiitos puolalaisten voimme ostaa täällä Ruotsissa esimerkiksi monenlaista rahkaa eri rasvapitoisuuksilla ja eri käyttötarkoituksiin. Rakastan rahkaa ja tuorejuustoa leivonnaisissa.
    Toivottavasti pääsemme pian herkuttelumatkoille vähän kauemmas kotipiiristä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *