| |

Yllätyksellinen Cupcake -kurssi New Yorkissa

Osallistuin taannoisella New Yorkin matkallani leivontakurssille. Ilman ongelmia ei kurssin valinta kuitenkaan syntynyt. Ensimmäinen ongelma oli suuri tarjonta, josta oli erittäin vaikea valita vain yksi kiinnostava kurssi. Lopulta päädyin valitsemaan Magnolia Bakeryn Cupcake Flower Icing -kurssin, mutta epäonnekseni kurssi peruttiin ja jouduin tekemään valinnan uudestaan.

 

Olin jo ilmoittautumassa kahdelle eri kurssille, kun kuitenkin päätin, että tällä matkalla aikaa on vain yhdelle kurssille, etten laiminlyö matkaseuralaistani. Valitsin lopulta East Villagen kaupunginosassa sijaitsevan pienen leipomon Butterlane Bakeryn Cupcake -kurssin. En odottanut niinkään oppivani hurjasti uutta, mutta sitäkin enemmän amerikkalaista kulttuuria ja kurssin tunnelmaa. Olen erittäin tyytyväinen valintaani. Kurssi, sen vetäjä ja kurssilaiset olivat aivan huippuja. Lisäksi opin kuin opinkin uutta, nimittäin palettiveitsen käyttöä. Tällä kurssilla kuppikakkujen kuorrutusta ei pursotettu ollenkaan, vaan viimeisteltiin palettiveitsillä. Kakkujen ollessa uunissa meidät ohjattiin nauttimaan cocktailit viereiseen cocktailbaariin ja samalla pääsimme tutustumaan toisiimme.

 

Tässä parhaita paloja kurssista ja lopussa pieni yllätys teille lukijoille. Jotain ikimuistoista nimittäin tapahtui kurssin lopuksi. Arvaatteko kuvan perusteella mitä? ♥

 

Kurssipaikkana toimi itse leipomo, jonka tiskit pursuavat ihania ja muhkeita kuppikakkuja.
Kurssitila oli siisti ja tarpeeksi tilava. Käytössämme oli laadukkaat Kitchen Aid monitoimikoneet.
Teimme kurssin aikana pareittain suklaa, banaani ja vanilja -kuppikakkuja. Reseptit löytyivät kätevästi liitutaululta vierestämme.
Kaikki tuotteet olivat mitattu ja varattu valmiiksi työskentelypöydillemme, joka selkeytti kurssin kulkua mukavasti. Tämä taikina-annostelija on muuten huippu. Sen avulla saa varmasti kaikista muffineista saman kokoisia. Oli pakko metsästää tällainen (cookie scoop) itselleni tuliaisiksi.
Valmiit kuppikakut saivat paistua ja jäähtyä rauhassa, kun me kurssilaiset tutustuimme toisiimme cocktaileja nautiskellen.
Minä ja parini Angela, joka ei ollut koskaan ennen leiponut kuppikakkuja ja säilyttää kenkiä uunissa?!
Kuorrutusta ja viimeistelyä.
Kuppikakkujen koristeluun käytimme myös hilloa ja nonparelleja.
Kuorruteiden makuina oli suklaa, suklaa-maapähkinävoi, vanilja ja vadelma. Kuorruteet olivat kaikki tuorejuusto-voikreemiä. Ja sokeria ei todellakaan säästelty!
Valmiit 12 itsetehtyä kuppikakkua sai viedä mukanaan kurssin päätyttyä.  Herkkua riitti siis melkein joka päivälle. Pakko todeta vielä erikseen, että nämä kuppikakut olivat todella herkullisia. Suosikkimme oli Banana Cupcake, joka oli taivaallista.
Kuvan avasin kuppikakkulaatikon hotellilla löytyi minun laatikosta jotain ylimääräistä…
Ensimmäinen ajatus oli, että laatikot ovat menneet sekaisin… ennen kuin avasin pienen rasian 🙂

Lisää herkkumatka-postauksia löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

26 Kommenttia

  1. Ihan mahtavan paljon onnea, iloa ja rakkautta teille molemmille <3
    Jos vielä joskus pääsee uudelleen New Yorkiin, on kyllä kokeiltava kakku- tai kuppikakkukurssia.

    1. Kiitos Erja <3 Kannattaa kyllä kokeilla kursseja! Tälläkin kurssilla oli todella hauskaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *