| |

Pääsiäisen Sitruuna-Bebet

Pääsiäisen Sitruuna-Bebet

Niin ihanaa ettei sanotuksi saa! Minun ja äitini suosikkileivonnainen on tässä. Ja pääsimme leipomaan näitä TV-lähetykseen yhdessä. Tämän illan jaksossa leivontaohjelmassani äitini kertoo muistoja bebe-leivoksista ja mitä muita legendaarisia leivonnaisia sai aikoinaan Elannosta. AlfaTV päälle klo 18.00, nimittäin tällä ohjeella sinäkin opit leipomaan täydelliset bebe-leivokset!

Mä oon aina rakastanut bebejä. Muistan ihanat vaaleanpunaiset bebet jo lapsuudesta. Niissä oli vaaleanpunainen kuorrute ja nonparelleja päällä. Halusin kehitellä pääsiäiseksi sopivan raikkaan bebe-leivoksen leivontaohjelmaani ja näin syntyi pääsiäisen sitruuna-bebet.

Kuten äitini tänään lausahtaa ”itseasiassa eivät nämä ole kauhean vaikea tehdä, vaikka siltä vaikuttaa aluksi”. Bebet valmistuvat kolmessa vaiheessa. Ensin pohjat, jotka voit tehdä vaikka pakkaseen valmiiksi, täyte ja sitten nopea kuorrute! Ihana leivos on valmis herkuteltavaksi.

Pääsiäisen Sitruuna-Bebet

Pääsiäisen Sitruuna-Bebet

Noin 20 Bebe-leivosta

Pohja

  • 100 g pehmeää voita (huoneenlämpöistä)
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • noin 3 dl vehnäjauhoja
  1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten sekaan. Raasta sitruunan kuori vaahtoon.
  2. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittamalla taikinaan. Lisää hieman jauhoja, jos taikina tuntuu liian pehmeältä. Voit kääriä taikinan ja laittaa sen hetkeksi jääkaappiin, jolloin sitä on helpompi käsitellä.
  3. Ota taikinasta noin 20 pientä palleroa ja painele pallerot sormin muffinipellin koloihin. Voit myös kaulita taikinan ja ottaa siitä pyöreällä muotilla tai lasilla ympyröitä ja painaa ne pellin koloihin.
  4. Paista pohjia 175 asteessa noin 10-13 minuuttia riippuen uunistasi.
  5. Ota pohjat uunista, jäähdytä pohjia hetki pellillä ja nostele sitten varovasti ritilälle jäähtymään.

Vinkkejä! Varo pohjat palavat herkästi, seuraa paistoa 10 minuutin jälkeen. Valmiit pohjat ovat saaneet mukavasti väriä reunoilta.

Täyte

  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl vettä
  • 3 keltuaista
  • 300 g voita
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunankuori
  1. Mittaa sokeri, vesi ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoitellen. Varo kuumentamasta liikaa tai liian voimakkaalla teholla ettei keltuainen kokkaroidu.
  2. Kun seos on paksuuntunut sopivasti, niin nosta se jäähtymään jääkaappiin (siirrä mielellään kattilasta toiseen kulhoon).
  3. Vatkaa voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (noin 10 minuuttia). Kun keltuaisseos on jäähtynyt tarpeeksi, lisää se voikreemiin vatkaten. Lisää lopuksi myös sitruunankuori.
  4. Täytä pohjat täytteellä palettiveitsen avulla ja laita leivokset jääkaappiin kovettumaan.

Kuorrutus

  • noin 200 g tomusokeria 
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • tippa keltaista pastaväriä

Koristeet

  • linnunmuna suklaamunia
  1. Mittaa sokeri ja nesteet astiaan. Sekoittele rauhassa. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai tomusokeria – kuorrutuksen koostumus tulee olla hieman napakkaa, jotta se on helppo levittää.
  2. Värjää kuorrutus lopuksi. Keltaiseen kuorrutteeseen riittää pieni tippa pastaväriä.
  3. Levitä kuorrute pienellä palettiveitsellä leivosten päälle. Koristele suklaamunilla ja siirrä leivokset jääkaappin jähmettymään.
Pääsiäisen Sitruuna-Bebet
Pääsiäisen Sitruuna-Bebet
Pääsiäisen Sitruuna-Bebet

Jos et pääse tänään TV:n ääreen voit katsoa Bebe-leivosjaksomme uusintana AlfaTV:llä perjantaina klo 7.00 ja klo 20.00. Lisään ohjelman myös YouTube-kanavalleni.

Aurinkoista viikonloppua!

/Anni


Lisää pääsiäiseen sopivia reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *