Mustaherukka Tartaletit
Mustaherukka Tartaletit ovat niin ihania ja niissä yhdistyy monta suosikkiani: pieni kaunis leivos, vanilja ja kirpeä suomalainen marja! Makeaa ja kirpeää, se vaan on hyvä yhdistelmä.
Nämä Mustaherukka Tartaletit leivottiin kunniavieraalle ja syötiin jälkiruoaksi. Reseptin syntymisen taustalla oli pakastimen tyhjennys, niin muutonkin takia kuin päästäksemme eroon edelliskesän pakastemarjoista. Mahtui sitten uudet marjat uuteen pakastimeen, kun edelliset oli syöty. Ja sehän oli ihanaa, kun sai koko ajan leipoa herkullisia marjaherkkuja.
Mustaherukka Tartaletit
Pohja
- Käytin samaa taikinaa, jota olen aikaisemminkin käyttänyt tartalettien pohjana, koska se on takuu rapea ja maukas. Ohjeen pohjiin löydät täältä. Tein pohjat pyöreisiin tartalettivuokiin.
Täyte
- Mustaherukoita
Vaniljakreemi
- 4 dl maitoa
- 1 vaniljatanko
- 4 munan keltuaista
- 70 g sokeria
- 25 g vehnäjauhoja
Sokerikiille
- 1 dl vettä
- 0,5 dl hyytelösokeria
- Mittaa maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja poista siemenet veitsellä ja lisää maidon joukkoon. Keitä maito kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja anna maustua. Vaahdota sokeri ja keltuaiset ja lisää jauhot siivilän läpi. Kuumenna maito uudestaan ja kaada sitten ohuena nauhana munavaahdon sekaan koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä hiljalleen sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa ja paksuuntuu. Peitä kreemi ja ja jäähdytä kunnolla.
- Pursota tai levitä vaniljakreemi esipaistettujen pohjien päälle ja ripottele päälle mustaherukoita. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Anna sokeriveden jäähtyä ja levitä sitten lientä pullasudilla marjojen päälle. Laita tartaletit hetkeksi jääkaappiin ja tarjoile! Nam.
Vinkkejä: Jos taikina murenee käsittelyssäsi, lisää siihen tilkka vettä, niin saat kaulittua sen kauniisti. Muista sekoittaa kreemiä koko ajan ettei se pala pohjaan.
Kuinka moneen tästä ohjeesta riittää täytettä?
Pahoittelut, että näin olennainen tieto jäänyt uupumaan reseptistä. Riippuu kuinka isot tartalettivuoat on käytössä ja kuinka runsaasti haluaa laittaa täytettä. Sanoisin, että tuosta määrästä tulee noin 6-8 kappaleeseen ja pohjan ohjehan oli 8-10 tartalettiin eli jos teet enemmän niin tuplaa aineosat esim seuraavasti:
Vaniljakreemi:
6 dl maitoa
1,5 vaniljatanko
6 munan keltuaista
95 g sokeria
37 g vehnäjauhoja
🙂
No toi oli just se mitä kaipasin. Suunnilleen sopiva pohjan ohjeeseen. Kiitti. 🙂
Noniin hieno juttu 🙂 Makoisia leivontahetkiä! Nämä tartaletit olivat niin hyviä. Omille mustaherukoilleni kävi jotain tänä kesänä ja ne tippuivat puskista harmillisesti, joten en pääse tuoreista kokeilemaan.
Hei! Linkki tartalettitaikinaan ei toimi, onkohan kyseistä ohjetta vielä saatavilla?
Hei! Ohjetta tartalettitaikinaan ei löytynyt linkin kautta, onkohan tätä mahdollista vielä saada jostakin?
Kiitos kommentista. Päivitin linkin. Jostain syystä linkit välillä vanhentuvat ja en saa siitä tietoa ellei joku huomaa, tylsää. Ihanaa viikkoa!