Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Mummon Mustikkapiirakka on resepti, johon palaan aina uudestaan. Joka vuosi kun ensimmäiset mustikat kypsyvät metsässä. Joskus palaan ohjeeseen myös talvella ja leivon piirakan kesää muistellen pakastemustikoista. Tästä (äitini) ja nyt minun luottoreseptistä on tullut monelle muullekin kotileipurille luottoresepti. Siitä syystä päätin hieman päivittää postausta (resepti pysyy ihan samana) ja muistutella muitakin tästä ihanuudesta, jonka luokittelen myös mökkiohjeeksi eli helpoksi ohjeeksi, joka onnituu kesämökillä haastavammissa oloissa. Lue myös mustikka-arvonnasta postauksen lopusta!
Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo) on tuttu resepti minulle jo lapsuudesta. Tämä piirakka on parhaimmillaan tuoreista mustikoista ja vielä hiukan lämpimänä. Voit toki myös käyttää pakastemustikoita tähän piirakkaan. Lisää silloin 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan. Perunajauhot imevät kosteutta.
Ahh kyllä tämä mustikka-aika on vaan ihanaa. Niin paljon erilaisia uusia reseptejä mitä haluaisi kokeilla ja kuitenkin on nämä vanhat perinteiset, joista ei halua luopua. Nämä perinteiset ovat sitäpaitsi ihanan yksinkertaisia, helppo muistaa ja raaka-aineetkin löytyvät yleensä kaapista. Mummon mustikkapiirakka on täydellistä iltapäivätarjoiltavaa kotona, mökillä, töissä.. itseasiassa ihan missä vaan heinäkuista, elokuista (tai syyskuista) iltapäivää vietät.
Parhaimmat piirakkavuoat löydät CERVERA -kaupasta. Tutustu valikoimaan täällä*.
Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)
Noin 8-10 hlö
Muropohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus raastettua limetin kuorta/ vaniljasokeria tai kardemummaa (valinnainen)
- Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
- Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
- Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
- Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
- Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen* piirakkavuokaan (26-28 cm).*
(Vinkki! Halutessasi voit esipaistaa pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia)
Täyte
- 300 g metsämustikoita
- 200 g kermaviiliä (1 purkki)
- 0,75 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. (Jos käytät pakastemustikoita lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan)
- Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
- Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.
- Jätin itse pari mustikkaa sivuun, niin että ripottelin ne tässä vaiheessa kermaviilin päälle. Tekee piirakasta kauniin.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
- Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
- Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa!
Ihania leivontahetkiä!
/Anni
Lisää mustikkaohjeita löydät täältä.
Ihana ja helppo resepti jota olen käyttänyt useita kertoja. Tänään tein pakastemarjoista piristämään tätä koronan aiheuttamaa apatiaa.
Onnistui🌹
Ihana kiitos! Juuri tätä varten blogini on olemassa <3 Mukavaa kevään odotusta!
Tästä on tullut minun luotto resepti marjapiirakoille! Oih miten hyvää😍
Ihana kuulla <3 🙂
Siis mielettömän hyvää! Tänään uusiksi, kun vieraita tulossa! Kiitos, kun jaoit ohjeen!
Kiitos, ihanaa kun sinäkin pidit! 🙂
Ei olisi pitänyt löytää tätä ohjetta. Kun kerran tein, niin nyt sitten saa tehdä vähintään kerran viikossa 🙂 Lisään mukaan myös vadelmia, ja tuplaan kermaviilin määrän. Voi että miten hyvää. EIkä jää kiinni vuokaan, kun laittaa pohjalle leivinpaperin.
Mukava kuulla, että ohje on ahkerassa käytössä 🙂
Moikka! Olisi tarkoitus tehdä tätä pellillinen kaveriporukalle! Osaatko sano kuinka paljon ohje moninkertaistuu sitten?
Hei Anni,
Jos haluan tehdä tätä uunipellillisen, niin miten suhteutan ohjeen ? Entä vaikuttaako paistoaikaan ?
Hei ,,huomasin kiireessä ettei ollutkaan pakkasessa mustikkaa mutta laitoin puolukkaa ja tosi hyvin sopi namm ..kermaviiliäkään ei ollut mutta creme fraichea ja nesteeseen lirautin vielä sitruunamehua , toki vaniljasokeriakin ja voii miten hyvää ! käviskö tähän esim jotkut hedelmät kuten aprikoosit ,-tai persikat sokeriliemessä ( toki valutettuina ? )
Mahtavaa, tämä ohje on hyvin muunneltavissa. Varmasti sopii myös hedelmät – myös tuoreet!
Nam. Helpoin resepti tehdä ja herkullinen lopputulos. Kun tekee mieli mustikkapiirakkaa etsin reseptin käsiini.. Olen tosin välillä lisännyt vähän maitoa lopuksi pohjaan, kun en ole onnistunut sekoittamaan aineksia. Tein juuri tänään tällä ohjeella piiraan.
Ihana kuulla <3 Herkullista viikonloppua!
Toimi tosi hyvin pakastemustikoilla perunajauhojen kanssa. Annoin vähän sulaa. Hyvä vinkki.
Hei . Tää on mun luotto ohje ja todellakin nopea tehdä ! olen tehnyt myös karviaisilla kun niitä puskia
on pihassa , mansikoilla ym ja aina toimii ..Kiitos huippu ohjeesta <3 ella
tänään tein myös ja huomasin ettei ollutkaan kermaviiliä joten korvasin creme fraichella namm
sekin sopii .
Oikein Ihanaa Kesää 🙂
Tämä on hyvä ohje, kuten Mummon ohjeet yleensä. Ihanaa kesää myös sinulle 🙂
Hyvää, kiitos ohjeesta ja hyvää kesää!
hei! osaatko sanoa paljon 300grammaa mustikoita on desilitroina?
noin 2-3 dl, laita sellainen sopiva kerros piirakkapohjan päälle!
Laitan 2dl vehnäjauhoja ja1dl kauraryynejä,tulee myös tosi hyvää!
Hei! Hyvä resepti, toimii myös gluteenittomalla jauholla ja soijakermaviilillä ilman eri kikkailuja.
Unohdan aina sen kanamunan sekoittaa rahkaan, onnistuuko noinkin, tyhmä minä
Moi! Voiko esim. 1dl vehnäjauhoista korvata grahamjauholla?
Miksi ei voisi? 🙂
minä en vaahdota sokeria ja voita. Minä nypin kylmän voin ja kuivat aineet (jotka lisätään kerralla) murusiksi ja lopuksi lisään kananmunan . Muodostan taikinasta pallukan, että maut tasaantuu ja taikina tiivistyy (apuna voi käyttää hieman jauhoja). Taputtelen taikinan melko pian (n. 15min.) piirakkavuoan pohjalle ja vähän reunoille. Paistan pohjaa ensin n. 10 min 200 astetta ja sitten lisään täytteet ja paistan vielä n. 30 min.
Näin varmistan, että pohja on varmasti kypsä, eikä siitä tule ”pöperöö” koska täyte on niin nestemäistä, perunajauhoista huolimatta!
Tämäon hyvä pohja mille tahansa piirakalle. Joskus teen taikinan vähän isomman ja ennen kananmunan lisäämistä, otan sivuun 2-3 rkl taikinaa ja lisään siitä nokareita täytteen päälle! Tulee hyvän näköinen piirakka!
Terv. 78 -vuotias itseoppinut kokki
Jos tämän tekee pellille, tuplaanko annoksen?
Kokeile 🙂 Peltejäkin on eri kokoisia. Muistaakseni muutama lukija on tuplaamalla onnistunut.
Ekalla kerralla esipaistoin pohjaa sen kymmenen minuuttia. Mielestäni tuli turhan kova pohja. Sen jälkeen olen tehnyt useamman kerran ilman esipaistamista ja hyvää tulee.
Tänään on taas mustikkapiirakkapäivä uusista mustikoista ❤️
Voiko piirakkaa pakastaa?
Leivonnaisten pakastuksesta voit lukea täältä:
https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/