| | |

Mokkapalat – ne perinteiset ja parhaimmat

Mokkapalat - ne perinteiset ja parhaimmat

Niin perinteistä, ehkä vähän tylsääkin, mutta niin herkkua, vaikka vähän epäonnistuttiinkin! Niin ja olettehan te jo pidemmän aikaa tätä ohjetta toivoneet tänne blogin puolelle ♥

Leivoin mokkapaloja ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden. Sain apukokin keittööni avuksi ja meillä oli todella hauskaa näitä 90-luvun hittejä leipoessa. Jotain kuitenkin sattui ihan loppumetreillä. Kuorrutteesta tuli täysin lirua ja kaadoimme sen silti kauniisti paistuneen ja mehevän mokkapalataikinan päälle. Se valui ja levisi joka paikkaan. Soitimme mummille ja kysyimme mitä kävi. Olisi pitänyt lisätä kahvi erissä hiljalleen tai lisätä virheen jälkeen tomusokeria seokseen. No se oli myöhäistä ja onneksi tämä moka ei haitannut makua! Me dippasimme ihania mokkapaloja vielä erikseen liian löysään kuorrutteeseen, joka oli valunut pois mokkapalojen päältä ja kyllä oli hyvää!

Tein kuorrutteen uudestaan, jotta sain testattua määrät oikein tähän reseptiin, jonka teille jaan. Kivempi nämä herkkupalat on syödä kuitenkin sellaisenaan dippaamatta ja sormia sotkematta. Koristelimme meidän mokkapalat verisillä luilla ja pääkalloilla. Halloween nimittäin kutkuttaa jo oven takana. Muuten koristelisin mokkapalat aina nonparelleilla, jotka näiden herkkujen päälle kiistatta kuuluvatkin.


Mokkapalat – ne perinteiset ja parhaimmat

Taikina
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 250 g sulaa voita (tai maidotonta margariinia)
  • 2,5 dl maitoa (käytin kauramaitoa)
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  2.  Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää sulaa voita ja maitoa vuorotellen jauhojen kanssa taikinaan nuolijalla käännellen.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.
Gluteeniton: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Maidoton: Käytä kauramaitoa ja maidotonta margariinia
Kuorrutus
  • 500 g tomusokeria (1 paketti)
  • 100 g sulaa voita tai maidotonta margariinia
  • 5 rkl kahvia
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  1. Kun pohja on jäähtynyt kunnolla valmista kuorrutus.
  2. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään.
  3. Lisää joukkoon kahvi ja sula voi, sekoita tasaiseksi ja levitä pohjan päälle.
  4. Koristele mokkapalojen pinta heti, jolloin koristeet tarttuvat kuorrutteeseen.
  5. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki ennen mokkapalojen leikkaamista.

Maidoton: Käytä maidotonta margariinia

Vinkki! Jos jostain syystä kuorrutteesta tulee liian paksua lisää hiukan kahvia, jos taas tulee löysää lisää sokeria! Voit lisätä nesteen kuorrutteeseen osissa jolloin näet tarkkaan koska koostumus on juuri oikea!

Koristeet

Mokkapalat - ne perinteiset ja parhaimmatMokkapalat - ne perinteiset ja parhaimmatMokkapalat - ne perinteiset ja parhaimmatMokkapalat - ne perinteiset ja parhaimmat


Lisää perinteisiä ohjeita löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

24 Kommenttia

  1. Emppu sanoo:

    Kiitos ohjeesta! Toi pohja toimii ihan loistavasti myös niin, että nesteenä käyttää omenamehua. Tällöin saa myös maidottoman kun käyttää maidotonta margariinia. 🙂

  2. Annin fani sanoo:

    Anni!Lue ja vastaa pliis tähän kommenttiin?! Oon sun ISO fani ja teen vaan SUN reseptejä!
    KIITOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUN RESEPTEISTÄ!!!!!!!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *