Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

Mitäkö ikävöin matkalla? Leipomista tottakai. Tänään pääsin vihdoin leipomaan omassa keittiössäni, heti noustuani sängystä! Jauhot pöllysivät siis jo kello kuuden jälkeen ja olihan siinä taas toisella (avomiehelläni) ihmettelemistä mitä siellä keittiössä tapahtuu 😀 Aikaerosta johtuen unirytmi on mennyt hieman sekaisin, mutta se on tuntunut ihan kivalta tässä viime päivinä. Ihan parasta herätä aikaisin ja huomata kuinka paljon voi saada aikaan ennen kello yhdeksää!

Tämän mekukkaan päärynäkakun leivoin itseasiassa jo ennen lomia. Tänään aamulla kuitenkin muokkasin kakkupohjan ohjetta hiukan ja paistoin kakun uudelleen, jotta voisin jakaa teille sen täydellisen mehevän ohjeen tähän ihastuttavaan kakkupohjaan. Jos pidät porkkanakakusta, jatka lukemista nimittäin tulet rakastamaan tätä kakkua!

Päärynä ja valkosuklaa ♥ Testaamalla varmistettu makuyhdistelmä toimii. Päärynän maku on mieto ja se ei dominoi tässä kakussa liikaa. Päärynän makua voi lisätä ohjeeseen hillolla tai kostuttamalla kakkupohjat päärynämehulla. Tämä kakkupohja on kuitenkin niin mehevä, että kostutusta ei välttämättä tarvita ollenkaan. Voit käyttää kakkupohjassa valmista päärysäsosetta (Bonne) tai tehdä ihanan kypsistä päärynöistä soseen itse! Kumpikin toimii hyvin! Mutta tuo valkosuklaakreemi, ohje jonka jaoin reilu viikko sitten. Se sopii tähän kakkuun täytteeksi ja kuorrutteeksi – täydellisesti!

Herkullista viikonloppua!


Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

(n. 15 hlö kakku)

Ohje:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus kardemummaa (ei välttämätön voit korvata myös muulla mausteella)
  • 200 g voita
  • 3 dl fariinisokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 2.5 dl päärynäsosetta (Bonne tai itsetehty)
  • 1 tl Butter Vanilla aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota korkean halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat tai käytä reunaleivinpaperia.
  3. Mittaa jauhot, sooda ja suola isoon kulhoon ja sekoita kunnolla.
  4. Mittaa huoneenlämpöinen voi toiseen isoon kulhoon sokerin kanssa.
  5. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vanilja-aromi.
  6. Lisää jauhoseosta ja päärynäsosetta vuorotellen voisokeriseokseen, kunnes taikina on tasaista. Sekoita aina välissä kunnolla.
  7. Jaa taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin reilu tunti (1h 20min).
  8. Tarkista kypsyys puutikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
  9. Jäähdytä kakku jäähdytysritilällä, jotta jäähtyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.

Vinkki! Voit paistaa kakun myös kahdessa vuoassa, silloin paistoaika on noin 35-40 min. Jos sinulla on vain yksi iso (22-24 cm) vuoka, voit paistaa kakun myös siinä, mutta kakusta tulee huomattavasti matalampi.

Vinkki! Mausta kakkupohjaa kanelilla tai kardemummalla, niin saat ihanaa syvyyttä kakkupohjaan! 

Vinkki! Tämä kakkupohja paranee vanhetessaan! Kannattaa siis leipoa se pari päivää etukäteen! 

VEGAANINEN KAKKUPOHJA: Katso vinkit kommenteista!

Valkosuklaakreemi:

Valkosuklaakreemin ohjeen löydät täältä. Suosittelen tekemään kaksi annosta.

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku neljään kerrokseen.
  2. Kasaa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
  3. Kakkupohjia ei välttämättä tarvitse kostuttaa. Voit halutessasi sivellä pohjille vähän päärynämehua.
  4. Kasaa kakku kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun vuokaan: ensin pohja sitten 1/4 kreemistä ja toista kahteen kertaan.
  5. Laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai pari tuntia.
  6. Irrota kakku vuoasta ja aseta se kakkualustalle.
  7. Levitä loput kreemistä kakun pintaan sekä päälle palettiveitsellä.
  8. Koristele kakku aidoilla kukilla.

Vinkki! Voit koota kakun myös suoraan tarjoilualustalle, jos jätät kakun tarkoituksella hieman rustiikkiseksi ja et levittele kreemiä koko kakun päälle. Katso esimerkikki porkkanakakusta, joka on upea nakukakku tyylilläkin! 

Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä


Katso lisää kreemikakkuja.

Ihanaa viikonloppua!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

48 Kommenttia

  1. Maarit sanoo:

    Kuulostaa herkulliselta! Mitä luulet toimisiko tämä silleen että laittaisi valkosuklaakreemin ainoastaan päälle, ei väliin ollenkaan? 🙂

  2. Kaisu sanoo:

    Riittääkö jos puolittaa ohjeen, kun ajattelin tehdä matalana ikäänkuin piirakkamuodossa? Vai millä suhteilla suosittelet kokeilemaan..

    1. Hei Kaisu, riippuu minkä kokoisen piirakan teet tai jos teet pellille? En ole itse testannut taikinaa kuin tähän kakkuun, joten 100% suositusta riittoisuudesta en osaa antaa.

  3. Annette sanoo:

    Ajattelin tehdä tämän kakun töihin. Kuinka monelle tästä riittää, mietin että pitäisikö tehdä hieman isompi satso?

    1. Hei Anette, lisäsinkin sen tuonne reseptiin. Kakku on tosi tuhtia. Sanoisin, että riittää 12-15 hlö, ehkä jopa 20, jos otetaan pieniä paloja ja on muuta tarjottavaa. Kakusta tulee nimittäin myös korkea.

  4. Saija Hvitfelt sanoo:

    Minulla on tarve n 25 hengen kakkuun ja ajattelin testata tätä. Kotoa löytyy korkea 25 cm kakkuvuoka johon ajattelin leipoa tämän. Mittasuhteista: olisiko taikina kerrottava kahdella tämän kokoiseen kakkuun? Kakun ei tarvitse olla niin korkea mutta perinteiseen kolmeen osaan leikattavan korkea kylläkin.

    1. Hei Saija,

      Kokeilisin kaksinkertaisena tai 1.5 kertaisena. En osaa suoraan sanoa, koska en ole itse testannut. Otathan huomioon, että paistoaika saattaa pidentyä. Mukavaa uutta viikkoa! 🙂

  5. Annette sanoo:

    Kakku on nyt kasattu,mutta mitä käy lopulle kreemille,kun sen laittaa yöksi jääkaappiin, ja vasta sitten levitetään kakun pinnalle?

    1. Hei Annette, kreemi kovettuu jääkaapissa. Kannattaa ottaa se hyvissä ajoin ”sulamaan” ennen levitystä 🙂

      1. Annette sanoo:

        Kiitos nopeasta vastauksesta. Ja kiitos hyvästä ohjeesta, maistelin tuota kreemiä eilen, jestas oli hyvää?

        1. Kiva kuulla. Ilo on puolellani! 🙂

  6. Inga sanoo:

    Ajattelin tehdä tämän kahteen 23cm normaaliin vuokaan, saisinko vähän apuja taikinan mittasuhteista?

    1. Jos haluat korkean kakun tee taikina 1.5 kertaisena . Jos matalampi kakku ei haittaa, niin voit tehdä tällä ohjeella, mutta kakusta tulee matalampi 🙂

  7. Heidi sanoo:

    Moi Anni.
    Kiitos tästä ohjeesta, on todella herkullinen! Mitä sanoisit, olisiko kaksinkertainen satsi riittävä 30 hlön kakuksi? Juhlissa myös muuta tarjolla. Ajattelin tehdä pme:n 25 cm vuokaan, tai sitten säädettävällä vuoalla jopa hieman suuremman.

    1. Moikka Heidi, kiva kun pidit ohjeesta. Kaksinkertainen kakku riittää varmasti 30 hengelle 🙂 Paistoaika varmasti pitenee huomattavasti, muista ottaa se huomioon. Mukavia juhlia!

      1. Heidi sanoo:

        Kiitos paljon vastauksestasi ?

  8. Henriikka sanoo:

    Moi! Voiko tuota vanilja-aromia korvata millään??

    1. Moikka, kaikella missä on vaniljaa: vaniljatangonn siemenillä, vaniljasokerilla tms. Tai sen voi jättää myös pois 🙂 eikä ole niin tarkkaa kuinka paljon laittaa. Vanilja on aina hyvää!

  9. miisa sanoo:

    Mitähän tein väärin, kun sain aikaiseksi repeilleen kukkulan? En taida saada leinattua ku vaan kolmeen osaan. Tein 22 cm vuokaan 1,5 kertaisen taikinan. Jännittää onnistuuko kakku..

    1. Moi Miisa,

      Tällaiset raskaammat kakkupohjat kohoavat aina hieman keskeltä ja saattavat myös revetä. Uuneissa on aina eroja, joten kannattaa kokeilla hieman pienemmällä lämpötilalla, voit myös laittaa leivinpaperin kakun päälle paiston loppuvaiheessa. Kohonnut kakku kannattaa jäähdyttää ritilällä kohonnut osa alapuolella, jolloin se painuu hiukan kasaan. Jos et saa kolmea kerrosta niin leikkaa kakku kahteen osaan. Se varmasti onnistuu ja on herkullista vaikka onkin hieman matalampi 🙂

  10. Kira sanoo:

    Moikka Anni

    En tiedä muistatko mua yläasteelta Kira ?Mä oon kokeillu tosi montaa sinun tekemää kakkua mun 13v merituuli tytön kanssa sulla on parhaat kakut?Itse lemppariksi valitsen mango juusto kakun..upea blogi ja ihana Anni

    1. Moi Kira 🙂 Kyllä mä muistan sinut! Kiva kun laitoit kommenttia <3 Terkkuja Merituulille! Kuva kun tykkäätte ohjeista.

  11. Jenni sanoo:

    Kestääkö pakastamisen?

    1. Kaikki kakkupohjat voi pakastaa. Valmista kakku itse harvoin pakastan. Kreemin koostumus voi muuttua.

  12. Veera sanoo:

    Hei! Toimisikohan tämä kakku ilman kananmunaa, jos sen korvaisi vaikka suuremmalla määrällä päärynäsosetta?

    1. Kokeilemisen arvoinen idea 🙂 Tekisin ehkä matalan kakun kokeeksi. Nimittäin ainoa ongelma mikä voi olla ettei pysy ihan yhtä hyvin kasassa, mutta uskon, että kyllä siitä kakku tulee 🙂

  13. Janika sanoo:

    Millaisilla suhteilla tämän kakun tekisi 15 cm vuokaan? Entä paistoaika?

    1. Tekisin itse ohjeen taikinan, mutta laittaisin vuokaan vain sen verran kuin mahtuu ja lopusta taikinasta tekisin vaikka muffinsseja. Kun ohjetta aletaan pienentämään näin vähän, voi helposti mennä raaka-aineiden kanssa hassusti ja kakku epäonnistua. Paisto on aina uunikohtainen ja suosittelen tarkistamaan puutikulla kypsyyden.

  14. Essi sanoo:

    Hei! Ihana ja kokeilemisen arvoinen resepti! Onnistuisikohan tämä gluteenittomana?Laittaisitko gluteenittomia jauhoja vai perunajauhoja vehnäjauhojen tilalle?

    1. Hei Essi,

      tätä kakkua on muutama lukija testannut onnistuneesti gluteenittomilla jauhoilla. Tarkista sisältääkö valitsemasi jauhoseos psylliumia ja nostatusaineita ennen kun lisäät niitä lisää taikinaan 🙂

  15. Kia sanoo:

    Tein tämän gluteenittomana ja vegaanisena. Korvasin vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja kananmunan 1,5dl soijajogurttia. Hyvin toimi, en huomannut koostumuksessa eroa tavalliseen pohjaan!

    1. Hienoa! Kiitos, kun jätit vinkit myös muille! 🙂 Päivitän ohjeesee,n, että onnistuu myös näin 🙂

  16. Jenni sanoo:

    Jos/kun kakkupohjan tekee parikin päivää aiemmin, niin missä ja miten se kannattaa säilyttää? Ja missä vaiheessa leikata osiin? 🙂

    1. Huoneenlämmössä voi säilyttää hyvin peiteltynä (myös jääkaapissa, jos tykkää niin). Kakun leikkaan itse aina osiin ennen täyttöä.

  17. Hei,

    Kiitos makoisasta kakkuohjeesta; tein tätä puolisoni synttärikakuksi, tuli herkkua! Yksi ongelma tosin tuli: kakku ei meinannut tulla millään ulos vuoasta! Kokosin sen siis umpinaiseen kakkuvuokaan, samaan jossa paistoin. Halkaisija oli 15 cm ja tein reseptin määrillä, kreemiä myös tupla-annoksen. Käytin reunakalvoa, mutta se ei toki yltänyt yläreunaan asti. Jouduin pitkään veitsellä irrottelemaan reunoja, minkä takia reunakalvo meni ruttuun ja kakun reunat vähän kärsivät. Onneksi reunoille levitettävä kreemi pelasti ulkonäön. Laitoinko siis liikaa tavaraa liian pieneen vuokaan vai miten kakku olisi pitänyt saada nätimmin pihalle? 🙂

    1. Kakkusi luultavasti jäi kiinni, koska reunakalvo ei yltänyt ylös asti. Kaikki kakun pinnat tulee olla suojattu, jotta kakun saa sulavasti ulos vuoasta. Itse kippaan kakun aina suoraan alustalle, kopautan vähän pohjasta ja kakku tippuu ulos. Harjoittelua lisää 🙂

  18. Piia sanoo:

    Hei! Tarkoitatko tuolla ”Päärynän makua voi lisätä ohjeeseen hillolla” että lisätä hilloa taikinaan vai valkosuklaakreemin kanssa väliin?

  19. Anniina sanoo:

    Moikka! Leivoin nyt pohjan pari päivää etukäteen. Säilyykö paremmin huoneenlämmössä vai jääkaapissa? 🙂

  20. Heippa!

    Tein tuota kreemiä ja se jäi kellertäväksi. Osaatko sanoa, mitä tapahtui ja miten saan kreemin ihan valkoiseksi?

    1. Voikreemi taittaa aina vähän keltaiseen, mutta kun sitä vatkaa tarpeeksi pitkään siitä tulee kuohkeaa ja vaaleaa. Vatkasithan kreemiä siis tarpeeksi? Halutessasi voit värjätä kreemiä valkoisella pastavärillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *