Mehevät Mansikkamuffinit
Uusi viikko ja uudet kujeet. Minulla on opinnot ovat hetkeksi ohi ja työt kutsuvat. Katsotaan miten tähän aikataulujen muutokseen sopeutuu. Toivottavasti sääennustukset pitävät paikkansa, jotta saamme nauttia auringosta ja lämmöstä. Ja vaikuttaahan se sää aina mielialaankin. Mielialaan vaikuttavat positiivisesti myös herkulliset leipomukset. Vai mitä mieltä olet? ♥
Kokeilin yhdellä suosituimmista resepteistäni parhaat mustikkamuffinssit tehdä mansikkamuffineja. Tässä ohjeessa siis vain mustikat ovat vaihtuneet kotimaisiin mansikoihin. Käytin ohjeessa pakastettuja mansikoita, mutta tähän sopii myös tuoreet mansikat, heti kun niitä torilta ja kaupoista löytyy. Nämä takuu pehmeät ja kuohkeat muffinssit valmistat nopeimmillaan puolessa tunnissa.
Mehevät Mansikkamuffinit
Ohje (12 kpl)
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 0,5 rkl leivinjauhoa
- ripaus suolaa
- 100 g voita
- 1,5 dl maustamatonta jogurttia
- 2 munaa
- 2 dl mansikoita (pakaste tai tuoreita)
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
- Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
- Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
- Kääntele lopuksi mansikat taikinaan nuolimella.
- Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
- Muista jättää kohoamisvaraa.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Tarkista kypsyys puutikulla.
- Anna muffinien jäähtyä hieman ritilällä, mutta nauti hiukan lämpimänä. Nam!
Myös näillä sopii
Herkutella
Jouluinen juustokakku
Helppo ja herkullinen Mango-Vadelmatrifle
Herkullinen vuokaleipä
Vadelmanlehtitee – Teetä puutarhasta