Mehevä Vaalea Vaniljakakkupohja

Leivonta - Kakkupohja - Vaniljakakkupohja

Mehevä vaalea vaniljakakkupohja on helppo ja nopea leipoa. Kaikki ainekset sekoitetaan nopeasti keskenään isossa kulhossa ja kakkupohja on valmis paistettavaksi. Tässä reseptissä sinun ei tarvitse vatkailla munia, voita tai sokeria. Sokerikakkupohjaa kiinteämpi ja maukkaampi mehevä vaniljakakkupohja sopii varsinkin korkeiden kakkujen ja paksujen jämäköiden moussekerrosten pohjaksi.  Kakkupohjasta tulee helposti leikattava, kiinteä ja mehevä vaniljalta maistuva peruskakkupohja.

Tein veljenpojan synttärikakuksi pienen korkean kakun, josta söi melkein kymmenen henkeä. Halusin testata sokerikakkupohjaa kiinteämpää vaaleaa kakkupohjaa ja suunnittelin ihanan vaniljaisen kakkupohjan juuri tätä synttärikakkua varten. Pohjasta tuli yllättävän mehevä ja kiinteä. Painoa pohjalla on sokerikakkupohjaa enemmän ja siitä syystä korkea, halkaisijaltaan 15 cm kakku piti hyvin muotonsa myös leikattaessa.

Ihastuin tähän kakkupohjaan täydellisesti. Voi ja maito antavat kakkupohjalle vaniljan kanssa täysin erilaisen koostumuksen ja maun mihin sokerikakkupohjia leipoessa olen tottunu. Tästä tulee ehdottomasti reseptin helppouden takia uusi suosikkini! Varsinkin, jos kakun täytteenä on raikkaita mousseja kuten sitruuna, passion tai ananas.

Kakkupohja sai jo sitä paistettaessa kehuja tuoksustaan ja jouduin vahtimaan jäähtyvää kakkupohjaa innokkaiden maistajien sormilta ja suilta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä reseptiä! Tuplaa ohje, jos leivot kakkua esimerkiksi 20 hengelle. Muista myös pidentää paistoaikaa, joka vaihtelee uuneittain. Kannattaa kokeilla kypsyys puutikulla, jotta varmistut kypsyydestä!


Mehevä Vaalea Vaniljakakkupohja (15 cm vuoka)

  • 4.5 dl jauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g voita
  • 2.5 dl maitoa
  • 3 kanamunaa
  • 1 tl Vanilja-aromia (tai muu vanilja)
  1. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  2. Voitele halkaisijaltaan 15 cm korkea kakkuvuoka.
  3. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita.
  4. Vispaa kanamunat kevyesti voin joukkoon.
  5. Lisää maito sekä vanilja-aromi ja sekoita kunnolla.
  6. Lisää voi-maitoseos jauhojen joukkoon nuolijalla käännellen.
  7. Kääntele taikina tasaiseksi nopeasti nuolijalla – kaada taikina kakkuvuokaan heti kun taikina on tasaista.
  8. Paista 165-170 asteisessa uunissa noin 55-60 minuuttia.
  9. Anna jäähtyä noin 15 min vuoassa ja kippaa kakku jäähdytysritilälle jäähtymään ennen leikkausta.

Vinkki! Tarkista kypsyys puutikulla: kun tikkuun ei jää yhtään taikinaa, on kakku valmis. Uuneissa on eroja, joten paistoaika voi vaihdella alle tunnista yli tuntiin. Voit peittää kakun pinnan leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, jos kakku ottaa liikaa väriä uunissa. Voit pakastaa kakkupohjan samalla tavalla kuin tavallisenkin sokerikakkupohjan.

HUOM! Jos muutat kakun raaka-ainemääriä (tuplaus tai puolitus voi olla ettei kakku onnistu. Tällaisissa raskaissa kakkupohjissa on tärkeää seurata ohjetta tarkalleen.

EDIT: Olen saanut lukuisaä kysymyksi koskien tätä kakkupohjaa. Lue kysymykset ja vastaukset ennen kuin jätät oman kysymyksesi, sillä luultavasti olen jo vastannut siihen 🙂 Kiitos.


Mehevä Vaalea Vaniljakakkupohja
Leivonta - Kakkupohja - Vaniljakakkupohja
Leivonta - Kakkupohja - Vaniljakakkupohja

Olethan testannut jo ihanaa mantelikakkupohjaa, joka sopii täydellisesti mansikkakkakun pohjaksi?

Myös näillä sopii

Herkutella

144 Kommenttia

    1. Kiitos Rosanna 🙂 Suosittelen ehdottasti! Ihanaa viikkoa!

  1. Essi sanoo:

    Tätä reseptiä on ehdottomasti kokeiltava, mutta voisikohan tuon aromin jättää pois tai korvata jollakin aidolla aineella?

    1. Kiitos kommentistasi Essi 🙂 Suosittelen ehdottomasti koittamaan tätä kakkupohjaa sokerikakkupohjan sijaan! Koko kakun maku ja koostumus saavat aivan uuden vivahteen. Voit korvata aromin millä tahansa vaniljalla (sokeri, siemenet tai uute) tai jättää pois.

    1. Kiitos kommentista! Mukavaa leivontaa 🙂 Ja ihanaa kesää!

  2. Minni sanoo:

    Kuulostaa täydelliseltä, testiin menee ehdottomasti! Itse tarvitsisin tulevia synttärijuhlia varten tumman ja gluteenittoman pohjan, mahtaisiko tätä ohjetta onnistua muokkaamaan ja mitä suosittelisit pohjan ”mustaamiseen”?

  3. Hei Minni, koska en ole tätä vielä itse leiponut gluteenittomana en voi 100% tietää toimiiko. Kokeilemalla siis selviää. Tumman pohjan tekisin vaihtamalla 1 dl jauhoja kaakaojauheeseen (maustamaton leivontakaakao). 🙂 Jos päätät testata, niin mielelläni kuulen miten onnistui 🙂

  4. Tanja sanoo:

    Tämä saattaa olla noviisileipurilta nyt hieman pöllö kysymys, mutta tarvitseeko tämä kakkupohja kostuttaa samalla tavalla kuin sokerikakkupohja, jos teen tähän vaniljakakkupohjaan esim. moussetäytteen? Kiitos ihanasta blogista ja ihanista synttäri- ja leivontatuotteista jotka tilasin hiljattain verkkokaupastasi 🙂

    1. Hei Tanja, ei ole tyhmiä kysymyksiä 🙂 kostutus on aina vähän tekijästä ja syöjästä kiinni (jotkut tykkää jotkut ei). Itse kostutin pohjia hiukan sivelemällä ne sitruunamehulla, kun täytin kakkua. Julkaisen huomenna oman kakkupostauksen, johon käytin tätä kakkupohjaa. Voit siis halutessa kostuttaa kakun kevyesti mehulla/maidolla. Sivele esimerkiksi jokainen pohja kerran pullasudilla. Hyvää viikonloppua ja kiitos palautteesta <3

      1. Tanja sanoo:

        Hei ja kiitos vastauksestasi 🙂 Ihan pikaisesti vielä kysyisin, että voiko tällaista raskaampaa kakkupohjaa pakastaa samalla tavalla kuin sokerikakkupohjan? Kiitos hirmuisesti jos ehdit vielä vastaamaan!!

        1. Hei Tanja, ihan samalla tavalla voi pakastaa mitä tahansa kakkupohjia eli myös tätä 🙂

          1. Ruut sanoo:

            Voiko tämän kakkupohjan värjätä pastaväreillä?

  5. Essi sanoo:

    Itselläni kävi vähän ikävästi tätä kakkupohjaa kokeillessani. Tein taikinan kaksinkertaisena ja käytin halkaisijaltaan 26 cm vuokaa. Tarkoituksenani oli tehdä nakukakku, jonka täytteenä käytin mansikkahilloa, tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa. Täyttövaiheessa jo huomasin, että kakkupohja oli liian raskas käyttämilleni täytteille, jotka lähtivät hieman pursuavaan ulos kakusta. Täytin kakun kuitenkin loppuun ja laitoin jääkaappiin tekeytymään yön yli. Seuraavana päivänä yritin terävällä veitsellä leikata kakusta siistejä paloja, mutta täytteet ne vaan pursuivat ulos kakusta. Hieman jäi harmittamaan, sillä pohja itsessään oli todella maukas ja mehevä ja toivoin, että olisin tulevaisuudessa voinut korvata sillä tavallisen (melko mauttoman) sokerikakkupohjan. Kiitos Anni kuitenkin tästäkin reseptistä, josta ei jäänyt makua taikka tekstuuria puuttumaan!

    1. Hei Essi, harmi kuulla, että sinun kakkusi ei ole onnistunut. Valitettavasti tällaisten tuhtien ja painavien kakkupohjien väliin tulee laittaa aina tuhdit ja jämäkät täytteet. Mansikat (niiden kosteus ja mehu) yhdessä pelkän kermavaahdon kanssa ei pysy kakun sisällä. Korkeassa sokerikakkupohjassakin saattaa olla ongelmia varsinkin, jos halkaisija on pienempi. Lisään tämän vielä ohjeeseen tarkennuksena. Voit vastaisuudessa maustaa myös sokerikakkupohjaa vaniljalla, kardemumma tai sitruunalla, jos haluat vaihtelua makuun. Toinen vaihtoehto on tehdä sokerikakkupohja , johon lisää hiukan voita ja vaniljaa, jolloin siitä tulee heti hiukan maukkaampi, mutta ei liian raskas. Kiitos vielä palautteestasi 🙂 Oikein hyvää kesää!

      1. Hanna sanoo:

        Heippa! Mainitsit kommentissasi että voita pystyy lisäämään hieman normaaliin sokerikakkupohjaan. Nyt jäinkin miettimään että minkä verran grammoina laittaisit esim. 4 munan kakkupohjaan? 🙂

  6. Saara sanoo:

    Tein puolitoistakertaisen kakun 22 cm:n vuokaan, mutta lopputuloksesta tuli kumimainen. Tahtoisin kokeilla tätä reseptiä uudelleen, mutta osaatko sanoa missä asteessa kakku tulisi paistaa? Noudatin samoja neuvoja kuin reseptissä sanottiin, mutta kakku oli raaka vielä tunninkin jälkeen. Paistetaanko tämä pohja uunin ala- vai keskitasossa? Kiitos neuvoista jo etukäteen!

    1. Hei Saara, kiitos kommentistasi. Kuulostaa siltä, että kakku on jäänyt hieman raa’aksi, jos jäähtyneenä koostumus oli kumimainen. Tästä ohjeessta kakkupohjasta tulee kuitenkin kiinteä – ei kuohkea ja höttöinen kuten sokerikakkupohja. Paistoajat ovat aina viitteellisiä ja siksi kirjotan reseptissä, että kypsyys on hyvä tarkistaa puutikulla. Isommassa vuoassa ja isomman kakun paistoon voi mennä reilusti yli tunti ehkä jopa lähemmäs kaksi. 15 cm paisto kesti noin tunnin – joissain uuneissa ehkä pidempään, koska tehoissa on eroa. Kakun paiston itse uunin keskitasolla, voit kokeilla alatasolla paistoa ja nostaa hiukan lämpötilaa halutessasi 175 asteeseen, silloin on ehkä hyvä peittää kakun pinta jotta se ei tummu liikaa paistossa. Toivottavasti vastauksista on apua.

      1. Saara sanoo:

        Kiitos vinkeistä! Tein pohjan uudemman kerran ja siitä tuli ihan täydellistä. Paljon parempaa kuin sokerikakkupohja. Kiitos paljon reseptistä, tätä käytän jatkossakin.

          1. Tiina sanoo:

            Heippa. En oikein nyt ymmärrä mikä on kananmunan määrä, jos teen taikinasta 1,5 -kertaisen annoksen, sillä 3 x 1,5 = 4,5..? . Haluaisin tehdä tällä ohjeella kakkupohjan leveämpään, halkaisijaltaan 22-24 cm vuokaan enkä tiedä minkä kokoinen taikina sellaiseen vuokaan sopisi.

            Ja toinen kysymys, käyvätkö L-koon kananmunat tähän kakkuohjeeseen vai ovatko liian suuria?

          2. Tiina sanoo:

            Tarkentaakseni vielä edellistä kommenttiani, haluan kakussa olevan 2 täyteväliä.

  7. Virpi sanoo:

    tein suoraan tällä ohjeella mutta gluteenittomalla jauhoseoksella ja 24 halkaisijaltaa vuokaan. hyvin kypsyi ja kohosi. en tiedä saisko leikattua 3 pohjaa. itsellä tarkoitus saada 2 hyydykekakun pohjaa tästä viikonlopun kakkuihin. tuoksu oli ainakin huumaava. pian meen lohkasee palan maisteluun

    1. Hei Virpi! Kiitos kommentista! Tosi kiva kuulla, että toimii gluteenittomina ja hyvä idea tehdä pohjat juustokakkuihin. Oikein mukavia juhlia teille 🙂

  8. Iris sanoo:

    Miten näiden riittoisuuksien kanssa, jos teen tuplana? Onko 20cm vuoka hyvä? Mikä olisi paras?

    1. Hei Iris, varmistathan, että vuokasi on korkea, jos teet tuplana takinan 20 cm vuokaan. Tuplana kakkupohja on noin 20 hengen kakku – riippuen tietenkin täytteistä. Muista pidentää reilusti paistoaikaa, jso teet taikinan tuplana. Suosittelen ottamaan pois uunista vasta kun puutikkuun ei jää yhtään taikinaa (kokeile ana keskeltä kakkua)!

  9. Mirella sanoo:

    Riittäisiköhän taikina tuplana 26cm vuokaan jos tarkoituksena olisi leikata se kolmeen osaan? Osaatko sanoa, miten pohja toimisi nakukakun pohjana? Ja kuinka paljon paistoaikaa tulisi pidentää, jos ohjeen tuplaa?

    1. Hei Mirella, en voi varmuudella sanoa riittääkö kakku kolmeen osaan tuplana 26 cm vuoassa paistettuna, koska en ole testannut reseptiä noin isoon vuokaan. Pohja toimii varmasti nakukakun pohjana hyvin kunhan täytteet ovat hyvin jämäkät eikä liian kosteat. Raskas kakku vaatii aina jämäkät täytteet, jotta ne eivät valu pois. Paistoaika riippuu uunista, mutta varmasti reilusti yli tunnin joutuu paistaa näin isoa pohjaa. Kokeile kypsyys puutikulla niin varmistut kakun kypsyydestä.

  10. Elina sanoo:

    Mitä täytettä olet käyttänyt tässä ohjeessa olevissa kuvissa? Toimisiko tuo kerma-mascarpone-marjat yhdestelmä, jota olet käyttänyt juhannuskakussa? Kakku uunissa tulossa. Saa nähdä miten mittasuhteet toimii, kun ei ole noin korkeaa vuokaa ja tein tämän lisäksi paljon suurempaan vuokaan halkaisijaltaan, 2,5x ohjeella. Jännittää. 🙂

    1. Moi Elina, toivottavasti kakkupohjasi onnistui. Veikkaan, että paistoaika on ollut tosi pitkä. Jos saat kerma+mascarponesta jämäkkää ja et laita kovin paksuja kerroksia voi olla, että pysyy hyvin kakun sisällä. Liian vetiset ja löysemmät täytteet ja vetiset marjat eivät pysy välttämättä kakun sisällä, koska pohja on painava. Luulen, että kakkusi halkaisija on myös suurempi, joka helpottaa täytteen paikalla oloa. Ohjeessa olevassa kuvassa on tämä täyte:

      https://stg.anninuunissa.fi/raikas-ja-meheva-sitruuna-vadelmakakku/

      1. Elina sanoo:

        Hienosti onnistui, laitoin kuvan tuonne leivotaan! ryhmään ja instaankin. 2h sai paistella ennenkuin oli kypsä, mutta oli kyllä odottamisen arvoista. Täytyy tarkkaan miettiä täyte, ettei pursuaa ulos. Nakukakkua tästä haaveilen tekeväni.

        1. Mahtavaa! Jään odottelemaan tuleeko kuvaa valmiista kakusta vielä Leivotaan -ryhmään 🙂

  11. Jonna sanoo:

    Hei.
    Tein pohjan mutta omani ei ollut lainkaan saman näköinen kun sinun.. tuli jotenkin kumimainen..
    Sekoitin jauhot nuolijalla sekaan kuten ohjeessa mutta silti.. ?

    1. Hei Jonna, harmi kuulla, että pohjan kanssa on ollut ongelmia. Valitettavasti kuulostaa siltä, että pohja on ollut vielä raaka, jos on ollut kumimainen. Paistoajasta on tullut paljon kyselyitä ja siksi kirjoitinkin reseptiin sen olevan viitteellinen, koska uunien tehot vaihtelevat. Kannattaa tarkistaa kypsyys aina puutikulla keskeltä kakkua. Kun tikkuun ei jää yhtään märkää taikinaa on kakkupohja valmis.

  12. ninde sanoo:

    Testiin meni ja nyt uunissa. Töppäsin het alku vaiheessa ja sain todeta että on oltava perinteinen vuoka. Olen tehnyt kakkuja siinä irtoreunavuuassa joka laitetaan suoraan pellille. Sokerikakku massa pysyy sinnä hyvin eikä valu, mutta tämähän valahti heti alta pellille. Ajattelin kyllä tekovaiheessa jo kuis käy. Ja pelliltähän sain kerätä taikinan. Noh testikakkuhan tästä pitikin tulla joten keräilin taikinan leivinpaperilta toiseen vuokaan. Katsotaan mitä tulee ??

    1. Hei Ninde,

      Kiitos kommentista.Toivon hartaasti, että kakkupohjasi onnistui. Kyseessä on tosiaan raskaampi kakkumassa, joten reunavuoka ei ole tähän tarpeeksi jämäkkä vuoka – tarvitaan ihan perinteinen, kuten olit oivaltanut.. Mukavaa viikonloppua! 🙂

  13. Satu sanoo:

    Kyllä meinasi usko loppua tämän kanssa 😀 Puolitoistakertainen taikina 20 cm vuoassa kypsyi alun kolmatta tuntia. Paistoin 175 asteessa alimmalla tasolla ja folion kanssa. Mutta lopputulos palkitsi, ihanaa, kiinteää ja silti mehevää! Kiitos tästä, teen jatkossakin!

    1. Hei Satu, kiitos kommentistasi 🙂 Ihana kuulla, että sovelsit ja onnistuit! Resepti on koettu hankalaksi juuri paiston osalta. Uuneissa on paljon eroja ja tosiaan paras tapa on tarkastaa tikulla, että varmasti on kypsää! Minustakin tämän kakun leipoja palkitaan lopussa kun ihanan mehevä kakku on valmis! Mukavaa viikkoa!

  14. Ilona sanoo:

    Moikka! Olen tehnyt tämän pohjan kahdesti ja kummallakaan kerralla se ei ole lähtenyt kunnolla kohoamaan. Lopputuloksesta on tullut tosi kiinteä (kova leikata) ja kumimainen. Kuuluuko taikinan olla aivan tasaista vuokaan kaadettaessa? Minulla siihen on jäänyt jonkun verran jauhopaakkuja, kun en ole uskaltanut liikaa sekoittaa ettei pohja menettäisi kuohkeuttaan. Ja vispataanko munat voin sekaan vain sen verran että sekoittuvat vai enemmän? En keksi missä muuten olisi voinut mennä pieleen. Paistoin 15cm vuoalla kypsäksi asti tikulla testaten, meni 1h 20min.

  15. Hei Ilona,

    Tämä kakku on saanut paiston ja rakenteen osalta enemmän kysymyksiä ja ihmettelyä kuin mikään muu kakkupohja-ohjeeni. Koitan tähän antaa vastauksia sinulle:

    1. Jos kakkupohja on kumimainen viittaa se siihen, että kakku on jäänyt hieman raa’aksi,
    2. Taikina tulee sekoittaa varovaisesti tasaiseksi – en jättäisi jauhopaakkuja. Kun jauhot lisään osissa nuolimella käännellen ne sekoittuvat parhaiten.
    3. Munat vispataan kevyesti voin sekaan – eli kun ovat sekoittuneet.

    Tämä kakkupohja on kiiinteä ja kovempi pohja kuin perinteinen sokerikakkupohja. Sellainen sen kuuluu olla. Kyseessä on ns. muotoiltava amerikkalainen kakkupohja, joka ei ole samalla tavalla kuohkea kuin yleisemmät kakkupohjat.

    Olisiko näistä vastauksista apua?

    1. Ilona sanoo:

      Kiitos vastauksista! Kiva, että jaksat vääntää rautalangasta tällaisille kokki kolmosillekin 😀 Testasin tätä eilen vielä uudemman kerran ja tällä kertaa onnistui paljon paremmin. Pohja kohosi hyvin ja rakenne oli kuohkeampi. Taisi olla vika siinä, että sekoitin liian isoissa erissä jauhot nesteeseen. Onko muuten haittaa pitää kakkupohjaa uunissa vaikka 10-15min pidempään vaikka olisi jo tikulla testattuna kypsä? Ei kuitenkaan ollut palamassa päältä tms. ja jäi väriltään suht vaaleaksi. Voiko siis pohjan rakenne vielä parantua senkin jälkeen, kun se on jo sisältä kypsä?

      1. Ei kestä, mielelläni autan jos pystyn 🙂 Olen itsekin kotileipuri ilman koulutusta, joten kaikki vastaukset perustuvat omiin kokemuksiin.

        Ei ole haittaa siinä, että pitää kauemmin uunissa. Kakusta saattaa tulla kuivempi, mutta osa meistä pitää kuivemmasta/kypsemmästä kakusta 🙂 Makuasioita ovat ne milloin pohjan rakenne on parhaimmillaan!

        Hyvää viikonloppua!

        1. Ilona sanoo:

          Näin juuri! Kiitos ja samoin! 🙂

  16. Laura sanoo:

    Moi!

    Ajattelin testata tätä kakkupohjaa ja värjätä taikinan siniseksi itsenäisyyspäivän kunniaksi. Voiko tämän kakkupohjan täyttämiseen käyttää vaahtokarkkimoussea, vai onko se liian pehmeää näin kiinteälle kakkupohjalle?

    1. Hei Laura,

      Huomasitko minun tekemäni Blue Velvet kakun:

      https://stg.anninuunissa.fi/blue-velvet-cake/

      Siellä vinkkejä värjäykseen ja paistoon. Uskoisin vaahtokarkkimoussen toimivan tämän kakun välissä, jos tekee maltilliset kerrokset, Luethan huolella muut kommentit ja vinkit tämän kakkupohjan paistoon. Osalla on ollut paistoajan kanssa vaikeuksia, varsinkin, jos ohjetta on muunneltu toisen kokoiseen vuokaan sopivaksi 🙂

  17. Tiia sanoo:

    Kerrassaan ihana maku, mikä maku ja tuoksu! Tein tämän ensimmäistä kertaa tänään kaksinkertaisena, 23 cm vuokaan. Melko alussa kakun päällinen repesi keskeltä, mistä voisi johtua ( kysyy aloittelija )? Kakku paistui alatasolla, 175 asteessa. Kakun paistuttua uunissa noin tunnin, päällinen oli jo tumma ja laitoinkin päälle leivinpaperia. Odotin että paistoaika olisi ollut pidempi, mutta 1 h 45 minuutin kohdalla, kakku tuoksahti jo palaneelta ja kakku oli kypsä. Päällinen oli kova koppura ja leikkasinkin kuoren pois.
    Onko sinulla jotain vinkkiä, tuohon repeytymään ja mistä tuo kova kuori.

    1. Tiia sanoo:

      Pitipä kirjoittaa ihana kakku ?

      1. Kiitos Tiia, Oli todella mukavaa lukea kommenttisi. Tämä kakku on saanut nimittäin paljon kehuja mutta myös hieman risuja 🙂

        Tämän tyyppiset kakut reseävät helposti keskeltä ja se johtuu yleensä uunin lämpötilasta. Lämpötilaa voi pienentää, mutta sitten paistoaika taas pitenee. Tuote repeämistä ei kannata pelätä. Sen kuivan ja revenneen pinnan kun voi leikata pois ja samalla voi maistaa onko kakun maku hyvä 😉 Kuiva pinta tulee melkein väistämättä kun paisto on näin pitkä ja kakkuvuoat ovat kannettomia. Valitettavasti 🙁 Leivinpaperi on ainoa kikka estämään tätä. Mukavaa viikkoa!

  18. karoliina sanoo:

    Hei! Onkohan mahdollista korvata maito vanilja kastikkeella kun maito on yllättäen loppunut ? ps. Ihanat sivut sinulla ja mitä herkullisempia ohjeita ?

    1. Hei Karoliina 🙂 Kiitos paljon! Kyllä uskon, että voit korvata vaniljakastikkeella maidon, se on vähän paksumpaa ja täyteläisempää kylläkin – taikinasta voi tulla jämäkämpää. Mukavaa leivontaa!

    2. Jenna-Reetta sanoo:

      Mitäköhän tapahtui kun laitoin kakun uuniin 15 cm vuokaan ja keskelle tuli suuri hattu. Kohosi ihan mielettömästi keskeltä ja reunat tuli vähän turhan rapsakoiksi. Oliko mun uuni liian äkänen vai tuleeko mieleen jtn mitä olisin voinu tehdä väärin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *