Luumupiirakka kauramurulla
Luumupiirakka kauramurulla on ihanaa. Leivoin tämän piirakan vähän oikaisten valmiiseen pakastepohjaan. Jotenkin tuntui tuo luumujen kivien ottamine niin työläältä, että päätin oikaista tässä kohtaa pohjassa. Jos halaut leipoa pohjan itse, tähän piirakkaan sopii täydellisesti muropohja.
Sain kassillisen luumuja naapurilta. Niistä tulee tehtyä aina romiiluumuja ja hilloa sekä usein juuri tällainen avomallinen ranskalainen galette -piirakka. Täytettä on maustan fiilisken mukaan kardemummalla, kanelilla ja vaniljalla.
Piirakan päälle tuleva kauramuru on IHANAA ja vinkkinä vin sanoa että voit tehdä syvään vuokaan tämän piirakan myös pohjattomana. Tuplaa silloin kauramurun määrä. N A M !
Luumupiirakka kauramurulla
noin 8-10 palaa
Pohja
- 1 valmis piirakkapohja pakasteesta (tai tee itse murupohja, ohje esim. täällä)
Täyte
- 500 g kotimaisia luumuja (ilman kiveä)
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vanilja-aromia
- 1/2 sitruunan mehu
Kauracrumble
- 50 g sulaa voita
- 1 dl sokeria
- 3 dl kaurahiutaleita
- ripaus kanelia
- Ota piirakkapohja ajoissa sulamaan huoneenlämpöön.
- Pese luumut ja ota kivet pois halkaisemalla luumut. Joistan kivi lähtee helpommoin kuin toisita.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kaulitse taikinasta iso ympyrä suoraan kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle.
- Sekoita luumujen puolikkaat, fariinisokeri ja mausteet kulhossa.
- Kaada luumutäyte taikinanympyrän keskelle, niin että jätät reunoille tilaa noin 5 cm.
- Nosta piirakan reunat täytteen päälle ja halutessasi voitele reunat kevyesti vatkatulla kananmunalla.
- Sekoita kaikki crumblen ainekset keskenään ja ripottele täytteen päälle.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia.
- Tarjoile piirakka vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa lämpimänä.
Katso myös tämä myös Luumu-Galette
<3
Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Herkullinen Juhannusmenu
Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +
Arkiruokavinkki: Lohi-Spagettimunakas
Key Lime Pie – Helppo Limepiiras (G)