Lämmittävä Punaviiniglögi
Glögireseptejä on yhtä monta kuin meitä maistelijoitakin. Se on kuitenkin varmaa, että paras glögi keitetään itse. Keitin tällä kertaa glögin makeuttamattomasta kirpeästä puolukkamehusta ja makeutin sen ruokosokerilla. Maustamiseen käytin suosikkimausteitani: appelsiinia, vaniljaa, kanelia ja tähtianista. Mukaan olisi voinut laittaa vielä kardemummaa ja neilikkaa, mutta tällä kertaa jätin maustamisen tähän.
Meillä on usein kotona vaaleaa glögiä, koska mieheni ei välitä punaviiniglögistä (Tiedän! Miten voi olla mahdollista?). Tätä glögiä hän kuitenkin maisteli mielellään. Johtuikohan noista suolaisista joulutortuista, joita tarjoilin glögin kanssa vai ihan vain siitä, että tämä on ihan super herkullista!
Tämä puolukkainen punaviiniglögi lämmittää, piristää ja tuo joulutunnelman vaikka väkisin esille. Mikään ei ole tällä hetkellä ja tämän kiireen keskellä parempaa kuin olohuoneen joulukuusen valot, hyasintin tuoksu, kuppi kuumaa itsekeitettyä punaviiniglögiä ja arki-illan rauha (kun kaikki päivän hommat on tehty). Tätä hetkeä odotan joka päivä, kun tuntuu, että aika ei riitä.
Lopuksi vielä muutama herkkuvinkki glögin seuraksi blogin arkistoista:
- Suolaiset joulutortturuusut
- Paahdetut suolapähkinät
- Lumihiutaletortut (koita myös suolaisella täytteellä)
- Ore-Tryffelit
- Jouluinen Rocky Road
- Kookospallot
- Piparkakkutrifle
- Sormenjälkikeksit
Lämmittävä Punaviiniglögi
Ohje
- 5 dl makeuttamatonta puolukkamehua
- 2 dl ruokosokeria
- 2 kanelitankoa
- 1 vaniljatanko
- 3-5 tähtianista
- appelsiinin kuorta
- 1 plo punaviiniä
- Mittaa kaikki muut aineet paitsi punaviini kattilaan ja kiehauta.
- Säädä liesi miedolle ja keittele kannen alla glögiä noin 15 minuuttia (älä anna kiehua enää).
- Siirrä glögi pois liedeltä ja jätä maustumaan kannen alle halutessasi lisää makua (noin 1 tunti).
- Siivilöi glögi ja lisää sitten sekaan punaviini.
- Lämmitä ennen tarjoilua, mutta älä kiehauta.
- Tarjoile mantelin ja rusinoiden kanssa.
Vinkki! Voit käyttää myös valmiiksi makeutettua mehua. Älä tällöin lisää sokeria. Mehuksi käy hyvin myös mustaherukka- tai mustikkamehu.
Vain 12 päivää jouluun! Ihanaa päivää!
♥ Anni
Melkein haistan glögin tuoksun noiden kuvien kautta, aivan hurmaavia kuvia ja puolukkamehu sopii glögiin niin hyvin, se ihan kuin raikastaa sitä. Itse en olekaan kokeillut ruokosokeria, varmasti parempi vaihtoehto tavalliselle sokerille.
Taidan lähteä glögin keittoon!
Oi kiitos Sari! Oikein mukavaa glögin keittoa sinne – tuo puolukka tosiaan tekee tästä ihanan kirpakkaa! 🙂
Voisiko tätä tehdä lahjaksi? Mitenkä säilyisi?
Hei Laura! Mikä ihana idea, voi tietenkin!
Voit antaa lahjaksi glögin kahdella tavalla punaviinin kanssa tai ilman:
1. Pullota glögi siivilöinnin jälkeen ja kirjoita etikettiin, että lahjan saaja voi lisätä glögiin halutessaan punaviinin.
2. Siivilöi ja lisää punaviini, mutta älä enää lämmitä. Pullota ja muistuta lahjan saajaa ettei saa enää kiehauttaa.
Itsetehty glögi säilyy pullossa hyvin korkki kiinni noin viikon jääkaapissa 🙂
Onko käytössä tiiviste vai jo laimennettu mehu?
Valmista mehua.