|

Lämmittävä Punaviiniglögi

Lämmittävä Punaviiniglögi

Glögireseptejä on yhtä monta kuin meitä maistelijoitakin. Se on kuitenkin varmaa, että paras glögi keitetään itse. Keitin tällä kertaa glögin makeuttamattomasta kirpeästä puolukkamehusta ja makeutin sen ruokosokerilla. Maustamiseen käytin  suosikkimausteitani: appelsiinia, vaniljaa, kanelia ja tähtianista. Mukaan olisi voinut laittaa vielä kardemummaa ja neilikkaa, mutta tällä kertaa jätin maustamisen tähän.

Meillä on usein kotona vaaleaa glögiä, koska mieheni ei välitä punaviiniglögistä (Tiedän! Miten voi olla mahdollista?). Tätä glögiä hän kuitenkin maisteli mielellään. Johtuikohan noista suolaisista joulutortuista, joita tarjoilin glögin kanssa vai ihan vain siitä, että tämä on ihan super herkullista!

Tämä puolukkainen punaviiniglögi lämmittää, piristää ja tuo joulutunnelman vaikka väkisin esille. Mikään ei ole tällä hetkellä ja tämän kiireen keskellä parempaa kuin olohuoneen joulukuusen valot, hyasintin tuoksu, kuppi kuumaa itsekeitettyä punaviiniglögiä ja arki-illan rauha (kun kaikki päivän hommat on tehty). Tätä hetkeä odotan joka päivä, kun tuntuu, että aika ei riitä.

Lopuksi vielä muutama herkkuvinkki glögin seuraksi blogin arkistoista:


Lämmittävä Punaviiniglögi

Ohje

  • 5 dl makeuttamatonta puolukkamehua
  • 2 dl ruokosokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 1 vaniljatanko
  • 3-5 tähtianista
  • appelsiinin kuorta
  • 1 plo punaviiniä
  1. Mittaa kaikki muut aineet paitsi punaviini kattilaan ja kiehauta.
  2. Säädä liesi miedolle ja keittele kannen alla glögiä noin 15 minuuttia (älä anna kiehua enää).
  3. Siirrä glögi pois liedeltä ja jätä maustumaan kannen alle halutessasi lisää makua (noin 1 tunti).
  4. Siivilöi glögi ja lisää sitten sekaan punaviini.
  5. Lämmitä ennen tarjoilua, mutta älä kiehauta.
  6. Tarjoile mantelin ja rusinoiden kanssa.

Vinkki! Voit käyttää myös valmiiksi makeutettua mehua. Älä tällöin lisää sokeria. Mehuksi käy hyvin myös mustaherukka- tai mustikkamehu. 

Lämmittävä Punaviiniglögi Lämmittävä Punaviiniglögi

Vain 12 päivää jouluun! Ihanaa päivää!

♥ Anni


Katso lisää joulureseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Glögintekijä sanoo:

    Onko käytössä tiiviste vai jo laimennettu mehu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *