Kristalli-Laskiaispullat Vaniljatäytteellä (M)
Eilen se alkoi! Leivontaohjelmani toinen kausi ja teemana oli tottakai laskiainen näin hiihtolomaviikolla. Leivoimme Tea-Mariia Pyykösen kanssa ihastuttavia pieniä laskiaispullia, joiden täytteenä on (maidotonta) vaniljakreemiä ja -vaahtoa. Pullat on mahdollista leipoa siis täysin maidottomasti.
Jäikö eilinen jakso sinulta katsomatta? Näet sen jälkikäteen YouTube-tililtäni. Klikkaa siis suoraan tänne. Jos haluat katsoa jakson TV-ruudulta, voit katsoa sen AlfaTV:ltä tänään illalla klo 22.00 uusintana.
Miten ihania ovatkaan nämä vaniljaiset laskiaispullat, jotka saivat inspiraationsa Tukholmassa 3 vuotta sitten? Vaniljsemla on ihan suosikkini mm. Vete-Katten -leipomon semloista ja niiden pohjalta syntyi tämä ohje.
Kristalli-Laskiaispullat Vaniljatäytteellä (M)
Pullataikina (M)
- 1 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 2 dl Kaurajuomaa (tai maitoa)
- 25 g tuorehiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl Vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- noin 7 dl vehnäjauhoja
- 75 g maidotonta margariinia (tai voita)
Kristallisointi
- noin 20 g sulaa maidotonta margariinia (tai voita) voiteluun
- 1 dl erikoishienoa sokeria
- Sekoita keskenään kaurajuoma ja vaniljakastike. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen.
- Lisää sokerit, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
- Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
- Lisää huoneenlämpöinen pehmeä margariini vaivaamisen loppuvaiheessa.
- Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
- Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
- Jaa taikina kahtia ja pyörittele puolikkaat tangoiksi. Leikkaa noin 20 palaa tangoista.
- Pyörittele palat kiinteiksi pulliksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
- Paista pullia 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
- Voitele pullat sulalla margariinilla ja kasta hienoon sokeriin.
Helppo Vaniljakreemi
- 4 dl kaurajuomaa (tai maitoa)
- 2 keltuaista
- 3 rkl erikoishienoa sokeria
- 3 rkl maissitärkkelystä
- 2 vaniljatangon siemenet
- Mittaa kaurajuoma ja keltuaiset kattilaan ja vispaa sekaisin.
- Lämmitä seosta sekoitellen vispilällä ja lisää sokeri sekä vaniljatangon siemenet.
- Lisää lopuksi maissitärkkelys vispaten sekaan. Kuumenna varovasti koko ajan pohjaa myöten sekoittaen vispilällä, kunnes kreemi pulpahtaa.
- Ota kattila heti pulpahtamisen jälkeen pois levyltä. Siirrä kreemi kulhoon ja anna kreemin jäähtyä esimerkiksi jääkaapissa.
- Laita kreemi pursotinpussiin.
Vaniljavaahto
- 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- Vaahdota vaniljakastike kuohkeksi vaahdoksi. HUOM! Jos vaahto ei ole tarpeeksi jämäkkää vatkaa vispikermaa ja lisää sitä sekaan sopiva määrä.
- Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
Pullien täyttö
- Leikkaa pullan hattu pois.
- Koverra hieman sisältä ja pursota sopivasti (reilu teelusikallinen) vaniljakreemiä sisään.
- Pursota vaahdotettu vaniljakastike kreemin ympärille ja laita pullan hattu päälle.
- Tarjoile ihanat kristalli-laskiaispullat tuoreina, jolloin ne ovat parhaimmillaan!
Ensi viikolla siirrytään suolaisiin herkkuihin, unohtamatta tietenkään jälkiruokaa! Vieraanani on suurin pudottaja voittaja Nina Mikkonen.
Nämä pienet, vaaleat, vaniljan makuiset söpöt pullat ovat heittämällä tämän vuoden parhaita laskiaispullia! Kokeile ja ihastu!
Herkullista viikonloppua!
/Anni
Kaikki ohjelman reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Omg yesss!! Just olin etsimässä jotain reseptiä jolla voisin taikoa vete-katten tyylisiä semloja vaniljakreemillä ja osuin näemmä napakymppiin!
Jee! 🙂 Jos käytät tavallisia maitotuotteita niin ihan 1:1 onnistuu korvaaminen.