| |

Tulisen Lempeä Kurpitsakeitto

Tulisen Lempeä Kurpitsakeitto

Tämä tulisen lempeä kurpitsakeitto vie sinut matkalle Thaimaan lämpöön! Keitossa maistuu chili, inkivääri, kookos ja ihanan pehmeä myskikurpitsa.

Meillä tulee tehtyä arkena liian vähän keittoja. Varsinkin näin talviaikaan keitot lämmittävät kehoa ja mieltä. Ne ovat kevyitä, mutta täyttäviä ja niistä todellakin saa maukkaita! Ja mikä parasta, tämänkin keiton tekemiseen menee vain puoli tuntia. Meillä arkiruokasääntönä on, että valmistuksen täytyy olla nopeaa, mielellään puolessa tunnissa lautasella.

Kurpitsakeitto on herkullista sellaisenaan tuoreen leivän kanssa. Paahdoin vielä keiton päälle kurpitsansiemeniä ja tein kookosmaidosta raitoja. Näin tarjoiltuna arkinen keitto sopisi vaikka illallisen alkuruoaksi.

Alkuperäisen ohjeen tähän keittoon nappasin Anton & Anton ruokakassista pari viikkoa sitten. Ihanaa miten ruokakassipalvelu helpottaa arkea ja parhaimmassa tapauksessa tuo uusia makuja ja reseptejä pysyvästi arkikokkailuun. Tätä keittoa meille nimittäin tehdään vielä monta kertaa uudestaan!


Tulisen Lempeä kurpitsakeitto

Ohje 4:lle

  • 1 myskikurpitsa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • reilu pala inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6 dl kasvisfondia
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 lime
  1. Kuori ja hienonna kurpitsa, sipulit, inkivääri ja chili, josta olet poistanut siemenet.
  2. Kuullota noin 1 cm kokoiset kasvikset öljyssä isossa kattilassa.
  3. Valmista kasvisfondi sekoittamalla fondi kuumaan veteen. Kaada fondi kasvisten päälle ja keitä noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito sekoitellen.
  5. Tarkista maku ja mausta keitto suolalla, hunajalla ja limen mehulla.
  6. Tarjoile keitto tuoreen leivän kanssa.

Lisäksi

  • 4 rkl kurpitsansiemeniä
  1. Paahda siemenet kevyesti kuumalla pannulla. Mausta siemenet halutessasi suolalla.
  2. Ripottele siemenet valmiin keiton pinnalle
Tulisen Lempeä Kurpitsakeitto
Tulisen Lempeä Kurpitsakeitto
Tulisen Lempeä Kurpitsakeitto

Niin jännittävää! Jään tänään lomalle ja matkaamme kohti Miamia ja Key Westiä! Olen haaveillut näistä kohteista pitkään. Pimeyden ja vesisateen jälkeen aurinko ja palmut ovat juuri sitä mitä kaipaan. Reissuani voit seurata Instagramin puolella.

Aurinkoista viikkoa!

/ Anni

Lisää arkiruokaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Henna sanoo:

    Moikka! Upean näköinen keitto! Nyt maistuisi tulinen keitto näin kylmänä päivänä. Minua myös kiinnostaisi tietää, että millä kameralla kuvaat? Toivoisin myös tulevaisuudessa postausta liittyen valokuvaukseen. 🙂

    1. Kiitos! Tämä keitto oli juurikin kylmän päivän lohduketta.

      Kuvaan Olympus OM-D EM-2 järkkärillä. Linssinä mulla usein 60 mm. Kiitos toiveesta, laitan sen korvan taakse. Instagramissa @anninuunissa olen aina välillä jakanut jotain vinkkejä, mutta en tosiaan kirjoitellut koskaan postausta.

      Kivaa päivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *