|

Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Meillä on tullut tavaksi syödä hieman parempi ja makeampi aamiainen aina sunnuntaisin. Yleensä valmistan pannukakkuja tai vohveleita, jotka nautimme varsinkin nyt kesäisin kotimaisten marjojen kanssa. Löydät kaikki ihanimmat pannukakut ja lettuohjeeni täältä. Välillä kevennämme banaaniletuilla, mutta välillä on suorastaan ihana mässäillä oikein mehevillä amerikkalaisilla pannareilla.

Viime aikoina legendaariset köyhät ritarit olivat poltelleet mielessäni. Muistan kuinka isoäiti paistoi meille kermassa kastettuja pullaviipaleita silloin tällöin. Se oli parasta mitä tiesin! Kukaan ei tehnyt tätä herkkua yhtä hyvin kuin Mummi.

Köyhät ritarit on siis jälkiruoka, joka valmistetaan joko pullasta tai ranskanleivästä, hieman kuivahtaneesta sellaisesta. Tämän jälkiruoan historia juontaakin aikoihin, jolloin jälkiruokaan ei ollut varaa, joten se valmistettiin vanhoista leivän kannikoista. Viipaleet kastetaan munamaito (tai kerma) -seokseen ja paistetaan pannulla voissa. Köyhät ritarit tarjoillaan hillon ja kermavaahdon kanssa (joidenkin mielestä ritarit rikastuvat kermavaahdon saatuaan). Jenkeissä French Toast herkutellaan vaahterasiirapin kanssa ja onkin melko tuttu näky aamiaispöydässä pannareiden ohella.

Hauduttelin ajatusta ryhtyä ritarien valmistukseen pari viikkoa, kunnes muistin ostaa pullapitkon kaupasta. Kaupan pullapitkosta syntyivät siis nämä IHANAT köyhät ritarit & punaherukkahillo, jonka keitin Pusulan viinimarjoista piristämään rapean maukkaita voissa paistettuja pullaviipaleita.

Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Ohje

  • 6 palaa pullaa tai ranskanleipää
  • 1 kanannmuna
  • 2 dl kauramaitoa (tai tavallista)
  • ripaus kanelia
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • hilloa
  • kermavaahtoa
  1. Vispaa nopeasti kananmuna ja maito mausteiden kanssa sekaisin.
  2. Kasta pullaviipaleet munamaitoon.
  3. Paista viipaleet kuumalla pannulla reilusti voissa, kunnes paistopinta on kullanruskea molemmin puolin.
  4. Tarjoile köyhät ritarit hillon ja kermavaahdon kanssa!

Vinkki! Sekoita maidon sekaan hieman kermaa (tai käytä pelkkää kermaa), niin saat hieman rikkaampia ritareita!

Vinkki! Jos käytät ranskanleipää lisää 1 tl vaniljasokeria munamaitoon. Mausta muutenkin oman makusi mukaan, myös kardemumma käy loistavasti.

Punaherukkahillo

  • 1 litra punaherukoita
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl hillosokeria
  1. Mittaa peratut herukat kattilaan veden kanssa. Kuumenna kunnes nousee höyryä.
  2. Lisää sokeria vähitellen sekaan.
  3. Keitä noin 10 min, kuori mahdollinen vaahto pinnalta ja purkita hillo.
Köyhät ritarit & punaherukkahillo
Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Ihanaa uutta viikkoa!

/Anni


Lisää hillo-ohjeita löydät täältä ja helppoja mökkiohjeita täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. LauraM sanoo:

    Omassa lapsuudessani köyhät ritarit maustettiin vain kanelilla ja sokerilla (munamaidossa ripaus vaniljasokeria). Hillolla ja kermalla kruunatut herkut olivat rikkaita ritareita. Tästä ihanasta tekstistä seuraa herkuttelua❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *