|

Kolmen kerroksen Smoothiekakku Granola-pohjalla

Huomenta! Aamupala on ehdottomasti mun juttu ja sen pitää aina sisältää jollain tavalla mysliä tai vielä mielummin muromysliä eli granolaa. Granolat vaan usein ovat rasvaisempia kuin tavallinen mysli ja sisältävät paljon sokeria, joten arkena olen koittanut vältellä niitä. No nyt ei enään tarvitse! Paulúns Granolat ovat sokerittomia ja lisäaineettomia! Olen valehtelematta nautiskellut Paulúnsin granolaa siitä asti kun sain heiltä kyseisiä herkkuja testiin. Aivan ihanaa! Sen lisäksi sain suunnitella tämän herkullisen brunssiherkun heidän tuotteita käyttäen. Miksei tämä kakku sopisi vaikka kevennettyyn juhlapöytäänkin?

Olen jo pitkään halunnut tehdä ja maistaa Smoothiekakkua. Meillä kotona nautitaan erilaisia smoothieita monta kertaa viikossa ja niiden pohja on aina sama: marja+piimä+banaani, joten tällä kaavalla lähdin toteuttamaan myös kakkua. Halusin kakkuun smoothiemaisen pehmeyden, joten jätin sen tarkoituksella niin pehmeäksi, että kakku pysyy juuri koossa ja tutisee hieman kuin pannacotta. Lisäämällä liivatetta tai kasvipohjaista agar agaria kakusta saa kiinteämmän. Kakun pohjana toimii Paulúnsin ihana täysjyväinen Kaakao ja Vadelma granola, joka sisältää taatelia ja vadelmaa. Ahh lisään vielä, että kaikki granolat ovat todella rapeita ja sisältävät täysjyvää, kuitua ja siemeniä. Näin ne ovat myös hyvä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde.

En osannut päättää minkä makuisen smoothiekakun tekisin, joten toteutin kakun kolmekerroksisena. Näin tekemiseen menee hieman pidempään, koska eri kerroksia hyydytetään erikseen.  Tämän kakun kanssa voi myös oikasta ja tehdä vaan yhdessä kerroksessa/maussa. Triplaa silloin Smoothie-aineiden määrä.


Kolmen kerroksen Smoothiekakku Granola-pohjalla

Pohja:

  • 3 dl Paulúns Kaakao ja Vadelma granolaa (mikä muukin tahansa käy)
  • 2-3 rkl hunajaa
  1. Mittaa granola ja hunaja kulhoon ja kääntele sekaisin lusikan kanssa.
  2. Painele granola korkeaan irtopohja vuokaan (20cm).
  3. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat ensimmäisen smoothiekerroksen.
  4. Asettele irtopohjan reunoille reunakalvoa tai (kesto)leivinpaperia tasaisen pinnan ja korkeuden saamiseksi, jos vuokasi on matala. Jos valitset isomman vuoan, et tarvitse niin paljon korkeutta.

Mango Smoothie:

  • puolikas banaani
  • 1 dl mangososetta (bonne)
  • 2 dl piimää
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä (tai agar agar)
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa banaani, mangosose ja piimä blenderiin. Aja tasaiseksi.
  3. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada ensimmäinen smoothiekerros varovasti pohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi.

Päärynä Smoothie:

  • puolikas banaani
  • 1 dl päärynäsosetta (bonne)
  • 2 dl piimää
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä (tai agar agar)
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa banaani, päärynäsose ja piimä blenderiin. Aja tasaiseksi.
  3. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada toinen smoothiekerros ensimmäisen kerroksen päälle lusikkaa apuna käyttäen ja laita kakku hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi.
Punaherukka Smoothie:
  • puolikas banaani
  • 1 dl punaherukoita
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 rkl chia siemeniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä (tai agar agar)
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa banaani, punaherukat ja piimä blenderiin. Aja tasaiseksi.
  3. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada viimeinen smoothiekerros toisen kerroksen päälle taas varovasti lusikkaa apuna käyttäen ja laita kakku hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi.
  6. Ota valmis kakku varovasti irtopohjavuoasta, irrota reunakalvo ja nosta kakku kakkustandille tai -lautaselle. Koristele hedelmin, marjoin ja ripottele vielä päälle granolaa.
  7. Tarjoile ja nauti!

Vinkki! Katso mitä muuta Paulúnsin tuotteista on loihdittu: täältä. Jos päätät kokeilla reseptiä niin jaa kuvasi instagramissa ja käytä jotain näistä hästägeistä: #paulunssuomi #eilisättyäsokeria #paulunsgranola.

Yhteistyössä Paulúns.


 

Myös näillä sopii

Herkutella

12 Kommenttia

  1. Nuo Paulunsin Granolat on oikeasti todella hyviä! Ja vieläpä ilman lisättyä sokeria. 😉

    1. Kiitos kommentista Roosa! Mä olen jäänyt näihin granoloihin ihan koukkuun. Niin hyviä ja rouskuvia 🙂 sekä terveellisiä. Aurinkoista päivää!

  2. matildanna sanoo:

    Ihanan näköinen! Tulee jotenki kevätfiilis – värit, marjat ja tuo raikkaus varmaan tekee sen :') Testiin menee sunnuntain aamupalapöytään, kunnia paikalle ;D

    Pakko kysäistä vielä sitä, että minkä halkaisijan vuoka sulla oli käytössä? Yritin noiden mansikoiden avulla arvailla, mutten ihan saanu varmaa päätelmää, hahha.

    1. Kiitos Matildanna 🙂 Vuoka on halkaisijaltaa 20cm (se lukee tuolla reseptissä vähän piilotetusti). Muistathan lisätä liivatetta, jos haluat kiinteämpää kakkua. Minun jäi aika pehmeäksi ja tutisevaksi. Lisäksi tulee varata aikaa kerroksien hyytymiseen 🙂

      Tästä tulee kyllä kevät mieleen ja myös ulkona paistavasta auringosta 🙂 Ihanaa viikonjatkoa!

    2. matildanna sanoo:

      Vitsi olisihan se sieltä pitänyt huomata – aivan selvästi näkyy nyt kun tiesi, mun moka!
      Tuo liivatteen määrä vaikuttaa täydellisestä juuri noin. Tykkään tehdä kaikki hyydytettävät aina vähän "löysemmiks". Tuntuu, että sellainen ihana moussemaisuus, ilmavuus, pääsee paremmin esiin – tässäkin on varmaan niin :')

      No sepä juuri, mielettömältä tuntuu tämä valo ja paiste! Ihanaa viikonloppua myös sulle :')

    3. Kiitos Matildanna 🙂 Luin muuten juuri liivatteiden eroista, sekin pitää ottaa huomioon ja niiden liivatelehtien koko 🙂 Jos päätät testata reseptiä niin kerro sitten miten kävi 🙂

  3. Kivan näköinen, raikas kakku! Itsekin rakastan granolaa/muromysliä, mutta niiden ongelmana on ollut aina se sokerisuus. Hyvä siis tietää, että on tämmöisiä uutuuksia! Toivottavasti löydän kaupasta, jotta saan sujauttaa koriin. Mikä näistä granoloista on sun lemppari? 🙂 Ihanaa viikonloppua ♥

    1. Kiitos Anni 🙂 Kaimana ajattelet ja tykkäät vielä samoista asioista <3 parhautta! Näitä Pauluns tuotteita pitäisi löytyä hyvin varustetuista kaupoista helposti muro/myslihyllyistä! Mun lemppari on tämä kaakao-vadelma, siis niin taivaallista 🙂 <3 Ihanaa aurinkoista viikonloppua!

  4. Kauniin ja raikkaan näköinen smoothiekakku :). Itse en ole vielä testannut noita Paulunsin Granoloita, mutta olen kuullut niistä hyvää muiltakin, joten täytyy varmaan kokeilla. Aurinkoista viikonjatkoa 🙂

    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Sinun terveisiä on aina kiva lukea. Kannattaa kokeilla näitä granoloita ja muitakin Pauluns tuotteita. Olen itse tykästynyt kovin 🙂 Ihanaa alkanutta viikkoa!

  5. Miai sanoo:

    Mitä liivatelehtiä käytit ohjeessa?

  6. Ohje on vuodelta 2016 ja valitettavasti en muista mitä liivatteita olen käyttänyt 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *