| |

Kinuskinen Raparpericrumble

Kinuskinen Raparpericrumble

Crumble, kaurapaistos, hyve, murupiirakka.. mitä muita näitä on? Yhdistävä tekijä näille kaikille on kirpeä puutarhan raaka-aine, voi, sokeri ja kaurahiutaleet! Ja mitä muuta? Rasepti on älyttömän helppo, nopea ja taivaallisen herkullinen!

En ole tehnyt crumblea eli kaurapaistosta raparperista ennen tätä kokeilua. Tutumpia raaka-aineita ovat olleet omena ja punaherukka. Tähän reseptiin tulee aika paljon sokeria, sitä voi vähentää halutessaan. Mutta meillä huomattiin, että raparperin kirpeys säilyi sokerimäärästä huolimatta ja teki raikkaan vaikutelman yhdessä kinuskisen ja paahteisen makeuden kanssa. Niin ja tuo sokerimäärä on ihan vaan herkuttelun takia ja jotta sitkeä kinuski syntyisi vuoan pohjalle!

Tämän vuoden raparperireseptit taitavat olla nyt tässä. Vinkkaan vielä muutamasta vanhasta suosikista tähän alle, mutta seuraavaksi siirrytään mansikkaan! Lupailevat, että mansikat kypsyvät vihdoin juhannuksen jälkeen. En malta odottaa, että pääsen poimimaan niitä pellolle! Ja kasvaahan minulla omakin sato takapihalla ja se näyttää oikein lupaavalta.


Kinuskinen Raparpericrumble

MYÖS GLUTEENITON & VEGAANINEN

Täyte:

  • 1 litra raparperia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 1  vaniljatangon siemenet
  • 1 tl kardemummaa tai kanelia (tai molempia)
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pese ja pilko raparperit.
  3. Mittaa raparperipalat isoon kulhoon sokerin, siirapin ja mausteiden kanssa – sekoita.
  4. Kaada seos uunivuokaan ja valmista crumble.

Vinkki! Halutessasi vähennä sokerin määrää. Voit myös korvata osan raparpereista mansikalla!

Crumble:

  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  1. Sulata voi kattilassa ja jätä odottamaan.
  2.  Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan sula voi.
  3. Sekoittele kunnolla ja levitä seos raparperien päälle.
  4. Paista crumblea noin 30 minuuttia uunin keskitasolla.
  5. Käännä uunin luukku auki ja jätä vuoka vielä jälkilämpöön hautumaan.
  6. Anna raparpericrumblen jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
  7. Vinkki! Tarjoile lämmin crumble vaniljajäätelön kanssa. Tämä on taivaallista!

GLUTEENITON vaihda kaurahiutaleet ja vehnäjauho gluteenittomiin.

VEGAANINEN käytä voin sijaan maidotonta margariinia.

Vinkki! Terveellisempään versioon käytä ihanaa kookossokeria!

Kinuskinen RaparpericrumbleKinuskinen RaparpericrumbleKinuskinen RaparpericrumbleKinuskinen Raparpericrumble

Mitkä ovat sinun suosikkireseptit raparperista? Ihanaa viikon jatkoa!


Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

12 Kommenttia

  1. Kaisa sanoo:

    Nomnomnomnom, kiitos kun toteutit toiveeni! Nyt testaamaan! Toimisi varmaan kookoskermavaahdon kera myös…

    1. Hei Kaisa 🙂 Ole hyvä! Toimisi varmasti loistavasti! Me söimme Alpron vaniljajäätelön kanssa tämän herkun ja ai että oli ihanaa!

  2. Nam!!! Tää on varmasti ihanaa. Kaurapaistos ja raparperi :p Juhannuksen aikaan voisi tehdä tätä.

    1. Tämä on kyllä tosiaan tosi helppo ja näppärä resepti, vaikka kesämökillä toteutettavaksi 🙂 Ihanaa päivää!

  3. Päivi sanoo:

    Heippa!
    Jos tekisin tästä punaherukka version, niin oletko käyttänyt pelkkää punaherukkaa?

      1. Päivi sanoo:

        Kiitos ?
        Huomenna herkutellaan!

  4. Oona sanoo:

    Nam! Menee ehdottomasti kokeiluun 🤩 kuoritko raparperit vai pilkoitko suoraan?

    1. Jos kerään omalta maalta kevään ensimmäisiä raparpereja niin en kuori niitä. huuhtasen vaan, mutta kaupasta ostettuja kuorin yleensä kevyesti 🙂

  5. Tiitu sanoo:

    Voisiko siirapin tilalle laittaa hunajaa? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *