Kevään Juhlakakut & Kaunein Kattaus (arvonta)
Kaupallinen yhteistyö Carlson
Ihanaa! Vihdoin on tarpeeksi lämmintä kattaa kakkupöytä ulos. Meillä oli eilen astetta makeampi lounas. Pääsin kattamaan uusilla astioilla ja herkullisilla vadelma-persikkakakuilla kauniin kakkupöydän terassillemme. Parasta, kun kotona on taas yksi huone lisää. Me vietämme suurimman osan kesästä terassillamme istuskellen ja grillaten. Ja tänä vuonna totta kai myös parin minuutin matkan päässä olevalla palstallamme. En malta odottaa, että pääsen roudaamaan tuolit ja pöydät palsta-piknikiä varten palstallemme, joka on edistynyt tällä viikolla huimasti!
Lupasin teille lisää kattausvinkkejä. Vuorossa on tottakai kevään juhlakattaus. Pieniä tai etäjuhlia vietetään ensi viikolla. Sain testiin Carlsonilta upean setin astioita heidän laajasta valikoimastaan. Tässä postauksessa olen käyttänyt alla listattuja tuotteita.
Kattauksen tuotteet
- Raami kahvikupit ja lautaset
- Raami juomalasit
- Kastehelmi Kakkuvadit 24 cm ja 31 cm
- Essense Kuohuviinilasit
- Vallilla Brita kaitaliina
- Kakkulapio
- Aalto Maljakko
- Kulho Miranda
- Marimekko Räsymatto -servetit
Carlsonin verkkokaupan sekä myymälöiden laaja valikoima kattauksen, leivonta- ja ruoanlaittovälineiden suhteen on huikea. Täällä, jos jossain tuotemerkit kohtaavat ja jokaiselle löytyy omat suosikit ja niiden yhdistelmät. Carlsonin verkkokaupassa on tällä hetkellä kevät-ale. Kannattaa käydä kurkkaamassa valikoimaa täällä!
Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus
Tein kattaukseen kaksi samanlaista kakkua. Toisen (3 munaa) paistoin korkeassa 18 cm vuoassa ja toisen (4 munaa) korkeassa 20 cm vuoassa. Täytettä laitoin molempiin saman verran. Kummatkin kakkuvuoat ovat Carlsonin leivonta-osastolta ja ne ovat nyt mukavassa alessa. Klikkaa ostoksille tästä. Näitä korkeita kakkuvuokia käytän lähes poikkeuksetta. Voit käyttää ohjeissani myös matalampia vuokia, mutta valitse silloin isompi halkaisija, jotta taikina ja täytteet mahtuvat vuokaan. Saat korkeutta vuokiin myös reunakalvolla ja leivinpaperilla.
Kakut on leivottu voilla tuunattuun tavalliseen sokerikakkupohjaan. Voin lisäys tekee kakkupohjista vähän kiinteämmät ja maukkaammat. Lisäksi kakkupalat pysyvät paremmin koossa. Ihanan hento rahkainen persikkamousse hyytyy kakun sisälle pehmeäksi ja kuohkeaksi. Painelin mousseen vielä vadelmia ja persikan paloja antamaan lisää makua. Raikas rahkakuorrute valmistuu hetkessä ja sen voi levittää rennolla kädellä kakun pintaan.
Käytän kakkujen leipomiseen poikkeuksetta yleiskonetta. Pärjäät kyllä ilmankin, mutta usein kysytään omaa suositustani yleiskoneista. Minulla on ollut jo 4 vuoden ajan käytössä Kichen Aid Artisan yleiskone ja en vaihtaisi sitä pois mistään hinnasta. Löydät Carlsonilta myös laajan valikoiman yleiskoneita ja tuo minun mallini näyttää olevan juuri nyt tarjouksessa! Klikkaa ostoksille tästä.
vadelma-persikkakakku
Noin 12 hlö
Kakkupohja (G)
- 50 g voita
- 4 kananmunaa
- sokeria
- vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.
- Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin niin, että kaikkia aineksia on saman verran. Jauhon ja sokerin määrää ei ole ainelistassa, koska saat niiden määrät mittaamalla kananmunat ensin.
- Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen sekaan.
- Kaada munat ja sokeri yleiskoneeseen ja vatkaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
- Voitele ja jauhota noin 20 cm:n kakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
- Lisää jauhoja ja sulaa voita vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
- Kääntele taikina tasaiseksi nuolijalla ja kaada kakkuvuokaan.
- Paista kakkupohjaa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.
- Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja.
Vinkki! Voit leipoa kakkupohjan myös gluteenittomilla jauhoilla.
Täyte
- 150 g rahkaa
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl persikkasosetta
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 4 liivatetta + tilkka vettä
- Mittaa rahka, sokeri ja persikkasose kulhoon ja sekoita.
- Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
- Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
- Kaada liivate ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan vatkaten.
- Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.
- Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa.
Kuorrute
- 200 g kermarahkaa (tai muu jämäkkä rahka)
- 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
- Sekoita keskenään ja maista. Halutessasi lisää sokeria.
Koristeet
- muutama marenki
- vadelmia
- persikan viipaleita
- kukkia
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla. Pyörivä kakkualusta on tässä hommassa hyvä apuväline. Vinkki! Kakkupohjan voi paistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja vaikka pakastaa. Kohmeisen kakun leikkuu kerroksiin on helpompaa! Pakastettu sokerikakkupohja sulaa huoneenlämmössä alle tunnissa.
- Kasaa kakku kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
- Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten puolet kakkumoussesta ja painele muutama vadelma sekä persikan pala moussen pintaan. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
- Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
- Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus.
- Kuorruta kakku rahkalla ja asettele koristeet kakun päälle.
Vinkki! Täältä voit lukea lisää kukkien käytöstä kakkujen koristelussa.
raami astiat ARVONTA
Tämän kuukauden arvonnassa sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi ihastuttava setti Iittalan kauniita Raami-astioita!
Kommentoi postauksen alle omat juhla- tai kattausvinkkisi. Saat vielä paremmat mahdollisuudet voittaa, jos käyt osallistumassa arvontaan myös Instagramin puolella, ohjeet löydät uusimman kuvan alta eli tästä!
Voit osallistua sunnuntaihin 31.5.2020 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti!
Onnea arvontaan!
/Anni
Lisää kevään juhlaherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Tuoreet leikkokukat ja kynttilät tekevät juhlan tunnun.
Kauniit servetit, ja kukat pöydässä. Värien tulee sointua yhteen. Ja itse pyrin aina miettimään teemaa 🙂 Oma kädenjälki tulee näkyä.
Juhliin valmistautuminen sujuu paremmin, kun valmistelut jakaa useammalle päivälle ja pyytää apua muilta! 🙂
Ottaa vuodenajan huomioon ja luonnonkukkia ja rentoa meininkiä. 🙂
Tärkeimmät kattausvinkkini ovat yhtenäinen väriteema pöydässä ja kauniit kukat. <3
Upea postaus ja herkullinen kakku. Terassille kattaessani yritä aina etsiä luonnosta kukkia ja niihin sopivat servetit . Näin keväällä löytää jo paljon vihreää ja sipulikukkia ainakin. Ihanaa kesänodotusta!
Kukilla ja kynttilöillä luo kauniin tunnelman,,ruokaa erilaista paljon,että kaikille löytyy kuitenkin jotain syötävää,,makeaa ja suolaista,,kattauksessa käytän mielellään samaa sarjaa,,serveteillä voi luoda tunnelmaa lisää,väriä esim,,niin kuin kukillakin
Mahdollisimman paljon etukäteen tekeminen, vieraiden erikoisruokavalioiden huomioon ottaminen, yksinkertaiset ja yhdenmukaiset tarjoiluastiat sekä kauniit kukat. 🙂
Minusta hyvä kattausvinkki on kerran erään juhlien järjestäjän vinkki että mieluummin tarjolla vain pari erilaista makeaa ja suolaista, ja varmistaa että niitä on riiittävästi. Mieluummin kuin valtaisa tarjonta kaikkea erilaista, mikä ei sovi yhteen ja mahdollisesti loppuu kesken. Yksinkertaisuus on tyylikästä. Toisaalta runsaat juhlapöydätkin erilaisine tarjoiluineen ovat aivan ihanat.
Luonnonkukkia ja koristeita
Kukat tuo aina kyllä juhlavuutta ja itseä miellyttää erityisesti sellaiset boheemimmat kukka-asetelmat tai yksittäiset erilaiset sävyiltään keskenään sopivat kukat eri kokoisissa kirppisvaaseissa. 🙂 Houkuttelevuutta kattaukseen saa erikorkuisilla tarjoiluastioilla eli jotkut kakut nousevat korkeammille ja tulee mukavaa kerroksellisuutta.
Vinkkini on ehdottomasti suunnittelu. Kannattaa ajoissa miettiä tarjottavat, koristelut, aikataulut ja esimerkiksi vieriaden istumapaikat valmiiksi. Kun aikataulutat kaiken tekemisen valmiiksi, ei kiirettä pääse syntymään. Ja lähes kaiken tarjottavan voi tehdä pakkaseen valmiiksi. Koristelut vaan juhlapäivänä 🙂
Kaunis pöytäliina, näyttävät lautasliinat,kukkasetelma, hopeat kiillotettuna
Onpa raikkaan kaunis ja ilmava kattaus herkkusuiden iloksi! Itselleni paras neuvo olisi aloittaa, suunnittelua myöden, tarpeeksi ajoissa. Tykkään teemajuhlista. 🙂
Astioita voi myös vuokrata ja aina kannattaa olla jotain apuvoimia tiskaaminen ja muun suhteen.
Aloita suunnittelu ajoissa, tee osa etukäteen pakkaseen. Kata kauniit astiat, servetit, kynttilöitä ja kukkia.
Kaunis kattaus syntyy Kastehelmen astioilla ja hempeät neilikat maljakossa viimeistelevät pöydän.
Yksinkertainen on kaunista 🌸
Luonnonkukat, kivet ja pellavaliinat on pettämätön yhdistelmä <3
Itselläni on monenlaisia astioita joita käytän juhlakattauksiin, tilanteen mukaan mutta lasit/pikarit ja ruokailuvälineet ovat aina samat. Tuoreet kukat ja valkoiset pöytäliinat antavat siistin säväyksen. Leivon pakasteeseen ja otan ne sulamaan tuntia kahta ennen tarjoilua, lämmitettävät tarjoilen sopivan lämpiminä. Lämpölevyt on myös käytössäni.
Aivan ihana kattaus! Tykkään laittaa juhlia myös kotona, vaikka työksenikin teen. Vaihtelen teemoja: pinkki, musta, valkoinen…nykyään käytän seassa vanhoja astioita. Suolaista monenlaista, menee paremmin kuin makeat, niitäkin kyllä useaa sorttia. Aina jotain uutta keksin. Ja juhlien ikähaitari on vauvasra vaariin, niin huomioin kaikki. Teen etukäteen, mutta tuore on kuitenkin aina tuoretta!