Kevään Juhlakakut & Kaunein Kattaus (arvonta)
Kaupallinen yhteistyö Carlson
Ihanaa! Vihdoin on tarpeeksi lämmintä kattaa kakkupöytä ulos. Meillä oli eilen astetta makeampi lounas. Pääsin kattamaan uusilla astioilla ja herkullisilla vadelma-persikkakakuilla kauniin kakkupöydän terassillemme. Parasta, kun kotona on taas yksi huone lisää. Me vietämme suurimman osan kesästä terassillamme istuskellen ja grillaten. Ja tänä vuonna totta kai myös parin minuutin matkan päässä olevalla palstallamme. En malta odottaa, että pääsen roudaamaan tuolit ja pöydät palsta-piknikiä varten palstallemme, joka on edistynyt tällä viikolla huimasti!
Lupasin teille lisää kattausvinkkejä. Vuorossa on tottakai kevään juhlakattaus. Pieniä tai etäjuhlia vietetään ensi viikolla. Sain testiin Carlsonilta upean setin astioita heidän laajasta valikoimastaan. Tässä postauksessa olen käyttänyt alla listattuja tuotteita.
Kattauksen tuotteet
- Raami kahvikupit ja lautaset
- Raami juomalasit
- Kastehelmi Kakkuvadit 24 cm ja 31 cm
- Essense Kuohuviinilasit
- Vallilla Brita kaitaliina
- Kakkulapio
- Aalto Maljakko
- Kulho Miranda
- Marimekko Räsymatto -servetit
Carlsonin verkkokaupan sekä myymälöiden laaja valikoima kattauksen, leivonta- ja ruoanlaittovälineiden suhteen on huikea. Täällä, jos jossain tuotemerkit kohtaavat ja jokaiselle löytyy omat suosikit ja niiden yhdistelmät. Carlsonin verkkokaupassa on tällä hetkellä kevät-ale. Kannattaa käydä kurkkaamassa valikoimaa täällä!
Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus
Tein kattaukseen kaksi samanlaista kakkua. Toisen (3 munaa) paistoin korkeassa 18 cm vuoassa ja toisen (4 munaa) korkeassa 20 cm vuoassa. Täytettä laitoin molempiin saman verran. Kummatkin kakkuvuoat ovat Carlsonin leivonta-osastolta ja ne ovat nyt mukavassa alessa. Klikkaa ostoksille tästä. Näitä korkeita kakkuvuokia käytän lähes poikkeuksetta. Voit käyttää ohjeissani myös matalampia vuokia, mutta valitse silloin isompi halkaisija, jotta taikina ja täytteet mahtuvat vuokaan. Saat korkeutta vuokiin myös reunakalvolla ja leivinpaperilla.
Kakut on leivottu voilla tuunattuun tavalliseen sokerikakkupohjaan. Voin lisäys tekee kakkupohjista vähän kiinteämmät ja maukkaammat. Lisäksi kakkupalat pysyvät paremmin koossa. Ihanan hento rahkainen persikkamousse hyytyy kakun sisälle pehmeäksi ja kuohkeaksi. Painelin mousseen vielä vadelmia ja persikan paloja antamaan lisää makua. Raikas rahkakuorrute valmistuu hetkessä ja sen voi levittää rennolla kädellä kakun pintaan.
Käytän kakkujen leipomiseen poikkeuksetta yleiskonetta. Pärjäät kyllä ilmankin, mutta usein kysytään omaa suositustani yleiskoneista. Minulla on ollut jo 4 vuoden ajan käytössä Kichen Aid Artisan yleiskone ja en vaihtaisi sitä pois mistään hinnasta. Löydät Carlsonilta myös laajan valikoiman yleiskoneita ja tuo minun mallini näyttää olevan juuri nyt tarjouksessa! Klikkaa ostoksille tästä.
vadelma-persikkakakku
Noin 12 hlö
Kakkupohja (G)
- 50 g voita
- 4 kananmunaa
- sokeria
- vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.
- Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin niin, että kaikkia aineksia on saman verran. Jauhon ja sokerin määrää ei ole ainelistassa, koska saat niiden määrät mittaamalla kananmunat ensin.
- Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen sekaan.
- Kaada munat ja sokeri yleiskoneeseen ja vatkaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
- Voitele ja jauhota noin 20 cm:n kakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
- Lisää jauhoja ja sulaa voita vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
- Kääntele taikina tasaiseksi nuolijalla ja kaada kakkuvuokaan.
- Paista kakkupohjaa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.
- Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja.
Vinkki! Voit leipoa kakkupohjan myös gluteenittomilla jauhoilla.
Täyte
- 150 g rahkaa
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl persikkasosetta
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 4 liivatetta + tilkka vettä
- Mittaa rahka, sokeri ja persikkasose kulhoon ja sekoita.
- Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
- Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
- Kaada liivate ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan vatkaten.
- Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.
- Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa.
Kuorrute
- 200 g kermarahkaa (tai muu jämäkkä rahka)
- 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
- Sekoita keskenään ja maista. Halutessasi lisää sokeria.
Koristeet
- muutama marenki
- vadelmia
- persikan viipaleita
- kukkia
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla. Pyörivä kakkualusta on tässä hommassa hyvä apuväline. Vinkki! Kakkupohjan voi paistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja vaikka pakastaa. Kohmeisen kakun leikkuu kerroksiin on helpompaa! Pakastettu sokerikakkupohja sulaa huoneenlämmössä alle tunnissa.
- Kasaa kakku kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
- Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten puolet kakkumoussesta ja painele muutama vadelma sekä persikan pala moussen pintaan. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
- Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
- Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus.
- Kuorruta kakku rahkalla ja asettele koristeet kakun päälle.
Vinkki! Täältä voit lukea lisää kukkien käytöstä kakkujen koristelussa.
raami astiat ARVONTA
Tämän kuukauden arvonnassa sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi ihastuttava setti Iittalan kauniita Raami-astioita!
Kommentoi postauksen alle omat juhla- tai kattausvinkkisi. Saat vielä paremmat mahdollisuudet voittaa, jos käyt osallistumassa arvontaan myös Instagramin puolella, ohjeet löydät uusimman kuvan alta eli tästä!
Voit osallistua sunnuntaihin 31.5.2020 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti!
Onnea arvontaan!
/Anni
Lisää kevään juhlaherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Kaunista katseltavaa ja herkullista luettavaa tämä postaus!
Kaunis kattaus syntyy aina luonnonkukista ja vanhoista astioista! Ai että
Luonnonkukat ja kauniit kankaiset lautasliinat. Tietysti myös näyttävästi asetellut tarjottavat!
Kukkia koristeeksi💐
Suunnittelen yleensä etukäteen teeman ja sitten pikkuhiljaa hankin siihen tarvittavia juttuja, ja yhdistelen kaapista löytyviä tai sesongin mukaan ulkoa löytyviä 🌿 niistä rakentuu parhaat juhlat, ja kaikki siis aina kirjaan vihkoon ylös tarjottavia myöten.
Mukana! Parhaat juhlat syntyy, kun ei kutsu liikaa vieraita vaan pitää pienet kestit. Itselle helpompaa, rento ilmapiiri ja aikaa on kaikille vieraille. 🙂
Kukat! <3
Lainaa astioita naapurista, koristele juhlapöytä kukilla.
Kukkia pöydälle🏵🌺
Oma vinkkini, että tekee pakasteeseen mahdollisimman paljon etukäteen ja suunnittelee muutenkin hyvin. 😊
Tämä nyt ei ole kellekään mikään uusi vinkki, mutta luonnosta kerätyt kukat kyllä tekee rumilla astioillakin katetusta pöydästä hienon!
Kukat tekevät kattauksesta juhlavan ja tuovat ripauksen luontoa. Tykkään käyttää myös luonnonkukkia/kasveja koristelussa ja kasveja asettelen maljakoiden lisäksi myös ihan pöydälle asetelmiin.
Kauniit servetit, kukat ja liina kruunaa juhlapöydän.
Kukat, servetit ja vieraat tekevät juhlan. Samoin myös suussasulavat tarjottavat🖤
Kauniit astiat ja servetit – unohtamatta kukkia💛
Itse suosin kauniita astioita ja koristelussa luonnonmateriaaleja. 🙂 Teen paljon itse, mutta myös luottoleipureihin kannattaa isoissa juhlissa panostaa.
Kukat, kauniit astiat ja iloinen mieli on paras alku. Tarjottavissa kannattaa huomioida allergiat: kaikki laktoosittomina ja ainakin pari vaihtoehtoa myös gluteenittomana. Kakuille saa valmiita kauniita tarjoilupaperialustoja, ja kun tähän vielä lisää kaveriksi juhlavat lautasliinat, niin pippalot ovat valmiit! Jos herkut haluaa valmistuotteina, niin kannattaa näinä aikoina suosia paikallisia kahviloita ja leipomoita <3
Juhlavinkkinä sanoisin hyvä suunnittelun ja aikatauluttamisen. varsinkin jos on paljon leivottavaa, on hyvä ajoittaa asiat niin, että yhden leipomuksen ollessa uunissa, toista voi jo alkaa tekemään. Samoin kattaus on hyvä tehdä järkeväksi niin, että vieraat saavat helposti syötävät kasattua lautasille ilman, että käsissä on 10 eri astiaa ja juomalasia 🙂 Kiitosta saa kyllä aina siitä, kun kiertää itse kaatamassa kahvin tai teen vieraille sen sijaan, että heidän tarvitsisi itse se kantaa!
Tärkein äidiltä opittu vinkki on välttää turhaa stressiä ja nauttia juhlista! Isoihin juhliin kannattaa pyytää apua esim. tarjoiluun.
Sesongin raaka-aineiden käyttö tarjoilussa!
Hyvä suunnittelu, juhlan päähenkilön persoonaan ja tyyliin sopiva teema, rento meininki, yksityiskohdat, kukat, ilmapallot, servetit, puhdas veski, vettä ja vesilaseja esille, naulakot yms.