Ihanat Helpot Piirakat
Kaupallinen yhteistyö My Kitchen
Sain My Kitchen -verkkokaupalta testattavaksi ranskalaisia Gobel piirakkavuokia. Tämä oli minulle mieleinen testi, koska rakastan erilaisia piirakoita, niin suolaisia kuin makeita. Itseasiassa suolaisia piirakoita voisin syödä lounaaksi vaikka joka päivä, jos aika riittäisi piirakoiden leipomiseen.
Mahtavaakin mahtavampi piirakka-aika tekee juuri tuloaan, nimittäin ainakin meillä leivotaan pian joulun tähteistä erilaisia piirakoita. Viime vuonna tein lohipiirakkaa, jonka jälkeen totesin, että ensi vuonna tähteitä on jäätävä enemmän, jotta saadaan isompi piirakka!
Ihanat Helpot Piirakat
Ihastuin näihin Gobelin vuokiin suunnattomasti. Piiraista tuli hyvin kauniita ja näyttäviä tarjoiltavia. Lisäksi vuoat ovat erittäin helppokäyttöisiä. Tässä teille hieman piirakkainspistä ja alla lisää juttua vuoista. Reseptit julkaisen myöhemmin ja jos kaipailette niitä aikaisemmin, niin laittakaa viestiä!
LAADUKKAAT PIIRAKKAVUOAT
Gobelin piirakkavuoat ovat teräksestä valmistettuja vuokia, joissa on kätevä irtopohja. Voit nostaa paistetun piirakan kauniisti ulos vuoasta heti paiston jälkeen. Vuoan materiaali estää piirakkapohjaa tarttumasta sen pintaan ja piirakka on helppo nostaa ulos vuoasta kokonaisena rikkomatta sitä.
Gobelilla on myös kätevä piirakan jäähdytysritilä, johon lämpimän piirakan voi nostaa jäähtymään paiston jälkeen. Valmis piirakka on kaunis ja piirakan reunat paistuvat aaltoilevaan perinteiseen piirakkatyyliin.
Piirakkavuokia on eri mallisia ja minä pääsin testaamaan kolmea erilaista vuokaa. Tein pyöreän omenapiirakan, suorakaiteen muotoisen fetapinaattipiirakan ja neliön mallisen lohipiirakan. Mikä parasta vuoat ovat helppokäyttöisiä ja piirakkataikina on myös helppo painella niihin. Itse aion ehdottomasti käyttää joulupyhistä jääneet kalat ja kinkut piirakoiden täytteeksi ja testailla näitä vuokia uudemman kerran!
Lohipiirakka |
Omenapiirakka |
Suosittelen lämpimästi vaihtamaan ainakin yhden perinteisistä piirakkavuoista näihin ranskalaisiin ihanuuksiin! Jos jotain huonoa pitää keksiä tämän testauksen tiimoilta, niin vaivaa nämä vuoat aiheuttavat sen verran, että ne ovat käsinpestäviä. Ei liian paha juttu kuitenkaan?
Näppäriä vuokia ja kauniita piirakoita 🙂 Löytyykö lohipiirakan ohje jostain?
Kiitos paljon mini 🙂 Tämän tietyn lohipiiraan ohjetta ei löydy valmiina. Mutta laitan sen sinulle tähän:
Pohja:
1 paketti pakastetaikinaa (tai voi tehdä tietenkin myös itse)
Sulata taikina ja painele vuokaan.
Täyte:
1 sipuli
200g kypsää lohifilettä
2dl mustapekka ruokakermaa
2 kananmunaa
tilliä
noin 1dl mustaleima juustoraatetta
maun mukaan suolaa ja pippuria
Hienonna sipuli ja ripottele pohjan päälle.
Ripottele kypsennetty lohi piirakkapohjalle.
Vatkaa kanamunat ruokakerman kanssa ja mausta seos halutessasi suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
Ripottele juustoraaste ja tilli piirakan pinnalle.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kaunniin kullanruskea.
Anna jäähtyä hetken ja koristele tillillä.
Nautiskele!
🙂
Uhh, miten ovat herkullisen näköisiä ihan kaikki 🙂 Tuollainen piirakkavuoka pitää kyllä hankkia jossain välissä. Ihanaa joulunodotusta sinulle!
Kiitos Erja! Ei kun vuokaostoksille 😉 Ihanaa joulunodotusta sinullekin!
Onpas ihanat vuuat, tuollainen pitkänmallinen uupuukin keittiöstäni.
Hei Kaura, kuulostaa siltä, että sinun täytyy siis käydä ostoksilla 😉 pitkänmallinen vuoka on kätevä. Helppo leikata samankokoisia paloja ja muoto on perinteistä pyöreää hauskempi. Hyvää joulunodotusta 🙂
niin kauniita! innolla odotan fetapinaattipiirakan ohjetta :)onko sulla ohjetta tonnikalapiirakkaan?
Ihanaa Anni! Tässä sulle yksi ihana fetapinaattipiirakka -ohje ensihätään 🙂
http://stg.anninuunissa.fi/2015/01/feta-pinaattipiirakka-pinjansiemenilla.html
Tonnikalapiirakkaa en ole tehnyt koskaan! Kiitos vinkistä 😉 <3
kiitos kaima 😉
Anytime <3