| |

Helppo Mango-passiontrifle (G)

Helppo Mango-passiontrifle (G)

Julkaisin helpon mango-passiontriflen ohjeen Instagramissa viime viikolla. Moni teistä päätti testata heti tätä superhelppoa ohjetta, jonka tähtenä ovat satokauden suosikkihedelmäni: mango ja passion. Välittömästä suosiosta johtuen päätin julkaista ohjeen myös täällä blogin puolella.

Triflet ovat siitä kivoja jälkiruokia tai välipaloja, että voit laittaa niihin lähes mitä vain. Ne kootaan kerroksittain laseihin tai kulhoihin. Kauneimman tuloksen minusta saat kun käytät kirkasta astiaa, josta kerrokset erottuvat.

Tästä minun gluteenittomasta herkusta saat makeamman lisäämällä kermarahkaan makeutta sokerilla, hunajalla tai vaikka vaahterasiirapilla. Itse en lisännyt makeutta, koska rapeat maregit sekä kauden hedelmät tekevät sen tässä annoksessa. Lasin pohjalle voisi halutessa lisätä myös keksimurua, joka tuo kivaa suutuntumaa ja nostaa annoksen vielä vähän hienostuneemmaksi. Voit käyttää rahkan tilalla myös jogurttia.

Sain paljon kysymyksiä passionhedelmistä. Mistä tietää, että ne ovat kypsiä? Voiko kypsymistä nopeuttaa mitenkään?

Alla suora ote Satokausikalenterin perustajalta Samuli Karjulalta:

Suomeen hedelmät tuodaan yleensä raakoina, joten kaupassa ainoa valintakriteeri on ehyt kuori. Raaka hedelmä on noin kananmunan kokoinen ja kuori on täysin sileä. Kuoren väri vaihtelee punertavasta aina vihreän ruskeaan. Kypsyessään hedelmän kuori kurtistuu. Passiohedelmä tuottaa runsaasti etyleeniä, joten se kypsyy itsestään huoneenlämmössä muutamassa vuorokaudessa. Kypsän hedelmän kuori on kuiva, muhkurainen ja ryppyinen. Kypsymisen jälkeen hedelmää voidaan säilyttää jääkaapissa.

Pidemmittä höpötyksittä mennään ihanan helppoon ohjeeseen!


Helppo Mango-passiontrifle (G)

noin 4 annosta

Ohje

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g rahkaa
  • 1 mango
  • 4 ruttuista eli kypsää passionhedelmää
  • 8-10 kpl marenkeja
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele rahka sekaan.
  2. Kuori ja pilko mango, halkaise passionhedelmät.
  3. Kaiverra 1-2 passionhedelmän sisus kermarahkan sekaan, lisää myös muutama mangokuutio. Sekoita.
  4. Ota esille 4 lasia ja kokoa laseihin kerroksittain kaikkia aineita. Laitoin 2 marenkia keskelle ja 2 päälle per annos.

Vinkki! Halutessasi lisää makeutta hunajalla tai sokerilla. Kokeile myös lisätä keksimurua lasin pohjalle!

Muita ihania trifle-ohjeita pääset tutkimaan klikkaamalla alla olevia ohjeita:

Helppo Mango-passiontrifle (G)
Helppo Mango-passiontrifle (G)

Herkullista pääsiäisen jatkoa!

/Anni


Lisää helppoja ja nopeita reseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *