Helppo Juustokakku-Omenapiirakka (G)
Tänään tulee ulos leivontaohjelmani toinen jakso MTV3-kanavalta Huomenta Suomi Extrassa noin klo 9.10. Ohjelman toisessa jaksossa leivon Satokausikalenterin Samuli Karjulan kanssa pellillisen mehevää omenapiirakkaa, jonka salaisuus piilee päälikerroksessa. Kun yhdistää juustokakun ja omenapiirakan syntyy jotain fantastisen mehevää ja maukasta! Tämä on ehdottomasti syksyn herkullisin omenapiirakka ja se vie kielen mennessään hetkessä. Ja voit leipoa piirakan myös gluteenittomasti!
Tässä postauksessa pääset kurkkaamaan taas kulisseihin. Kannattaa kurkata myös Instagramin puolelle, nimittäin tarinoiden puolella jaan videomateriaalia kuvauksista. Jos sinua kiinnostaa kurkata kameran taakse TV-tuotantoon, niin klikkaa tästä.
Helppo Juustokakku-Omenapiirakka (G)
Pellillinen eli noin 16 palaa
Ohje
- 8 dl vehnäjauhoja
- 4 dl alousstokeria
- 250 g sulaa voita
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- 2 dl kermaviiliä
- 1 kananmuna
Juustokakkukerros
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kanamuna
- ½ dl fariinisokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- noin 5 talviomenaa
- 2 tl kanelia
- noin 1 dl karpaloita
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun.
- Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää suurempaan puolikkaaseen taikinasta – sekoita.
- Levitä taikina pellille, jossa on Sagan leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin.
- Valmista juustokakkukerros: Sekoita kaikki muut ainekset paitsi omenat ja karpalot keskenään hyvin (vatkaa halutessasi vispilällä).
- Pese omenat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Levitä tuorejuustoseos pohjan päälle ja asettele päälle omena viipaleet ja karpalot. Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
- Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena.
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.
Kiitos kaikista ihanista kommenteista ja palautteesta mitä sain teiltä ensimmäisestä jaksosta. Olette ihania ♥
Herkullista viikkoa!
♥ Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Vadelma-Juustokakkubrownie (GL)
Indiedays Blogger’s Inspiration Day sekä pieni blogihaaste
Mansikka-Tomaattisalaatti & Burrataa
Herkkujen Berliini