Helpot Piparminttupallot
Kaupallinen yhteistyö Dansukker – Suomen Sokeri
Valitsetko usein suklaan ja piparmintun yhdistelmän? Oletko sinä se joka mussuttaa jouluisin kaikki After Eight -makeiset? Tämä resepti on sinulle. Kermainen piparminttupallo on dipattu suklaaseen ja koristeltu jouluisin strösselein. Itse tehdyt makeiset ovat ihana syötävä lahja, joka ilahduttaa saajaansa.
Tähän helppoon ohjeeseen tarvitset vain neljä raaka-ainetta suklaan lisäksi. Digitaaliset mittarit voi myös unohtaa (ellet ala temperoimaan suklaata). Tämän reseptin ainoa vaikea osuus on suklaaseen dippaaminen. Vaikka minulla on nykyään dippausvälineetkin niin aina tuo suklaaseen kastaminen on sotkuista, vaikka se saadaan näyttämään helpolta kuvissa ja videoissa.
Raaka-aineet
Voi tavallinen suolattu voi tuo tässä ohjeessa kivasti kermaisuutta lopputulokseen. Dansukker Glukoosisiirappi tekee täytteestä pehmeää ja pitää rakenteen kasassa. Löydät glukoosisiirappia hyvin varustelluista marketeista, sokeriosastolta. Tämä tuote on minulla aina käytössä jouluisin ja kesäisin jäätelön valmistuksessa. Piparminttu-aromi tuo tähän makeiseen klassisen suklaa-piparminttu makuyhdistelmän, maistele ja lisää tai vähennä oman makusi mukaan. Voit käyttää kaupan aromia tai vahvempaa uutetta, jota saa leivontatarvikekaupoista. Dansukker Tomusokeri tuo reseptiin makeuden ja lopullisen tekstuurin, jotta massaa voi muotoilla. Dansukkerilta löytyy nykyään myös Luomutomusokeri.
Laktoositon & gluteeniton
Tee laktoosittomia piparminttupalloja käyttämällä ohjeessa laktoositonta suklaata ja voita. Ohje on gluteeniton, mutta huomaa tämä glukoosisiirapin osalta: Dansukker Glukoosisiirappi on gluteeniton. Glukoosisiirappi on valmistettu vehnätärkkelyksestä, mutta gluteenipitoisuus pienenee valmistusprosessin aikana alle 0,002 prosenttiin (alle 20 ppm).
Helpot Piparminttupallot
noin 60 palloa
Ohje
- 80 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
- 1,5 tl piparminttu-aromia
- 500 g Dansukker (Luomu)Tomusokeria
- 350 g suklaata (tummaa tai maito tai näiden sekoitus)
- strösseleitä, syötävää kimalletta tai muita koristeita
- Mittaa voi, glukoosisiirappi ja piparminttuaromi kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi parin minuutin ajan.
- Lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista vielä usean minuutin ajan. Seos menee hiukan rakeiseksi kun olet lisännyt kaikki sokerit. Jatka tällöin vaivaamista käsin, kunnes massa on tasaista. Kääri massa kelmuun ja nosta jääkaappiin hetkeksi.
- Nosta leivinpaperille pöydälle ja ota massa esiin. Pyörittele piparminttumassasta palloja leivinpaperin päälle lautaselle. Laita pallot pakkaseen 15 minuutiksi.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Temperoi suklaa halutessasi, jolloin konvehdit eivät sula sormiin yhtä helposti ja raksahtavat ihanasti kuten konvehdit.
- Dippaa piparminttupallot suklaassa ja nosta lautaselle, lisää koristeet ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
- Tarjoile tai pakkaa lahjaksi.
SÄILYVYYS: Noin viikon jääkaapissa suljetussa rasiassa.
Vinkki! Tee laktoosittomia piparminttupalloja käyttämällä laktoositonta suklaata ja voita.
Ihania jouluvalmisteluja!
/Anni
Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Näyttää helpolta ja herkulliselta nuo piparminttupallot. Toimisivatko pallurat appelsiiniaromilla myös? 🤔
Varmasti toimivat 🙂 Hyvä idea!