Gluteeniton Supersuklainen Suklaakakku (minikakut)
Kun mielesi tekee jotain suklaista, täyteläistä ja kostean ihanaa herkkua, on gluteeniton supersuklainen suklaakakku mielitekosi pelastus! Päätin leipoa oman suklaamielitekoni yllättäessä näitä supersuklaisia minikakkuja, joista olen haaveillut jo monta kertaa. Minikokoiset Suklaakakut leivoin 12 paikkaisella minikakkupellillä. Pienet kakut ovat niin söpöjä ja kakkuja voi napsia huoletta useamman. Tämä logiikka varmasti kostautuu jossain vaiheessa. Ehkä se kostautui jo tällä kertaa. Nämä kakut eivät nimittäin matkanneet mihinkään juhlaan tai tilaisuuteen. Tein ne itselleni, mutta puolet syötyäni soitin äidille, että tule hakemaan kakkuja ennen kuin syön kaikki! On se harmi, niin paljon ideoita ja leivottavaa, mutta vain yksi tai välillä kaksi syöjää täällä meillä.
Gluteenittomien suklaakakkujen rakenne on kuohkea ja älyttömän pehmeä. Helppo suklaaglaze, jonka valmistin muutamassa minuutissa sekoittamalla kaikki aineet keskenään on helppo ja herkullinen lisä suklaa(kuiva)kakkujen kuorrutteeksi. Voit halutessasi myös dippailla pieniä kakkuja suklaakuorrutteeseen. Voit sulattaa myös pelkkää suklaata kuorruteeksi tai tehdä suklaaganachen.
Voit leipoa tällä ohjeella myös yhden isomman kakun esimerkiksi 15 cm kakkuvuokaan, muista pidentää silloin paistoaikaa yli puoleen tuntiin. Muista myös tarkistaa kypsyys aina puutikulla! Uuneissa on eroja!
Gluteeniton Supersuklainen Suklaakakku (minikakut)
Ohje: (12 kpl)
- 1 dl sulaa voita
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 dl ruokosokeria
- 2 dl gluteenittomia jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 kanamuna
- 0.5 dl maitoa
- 0.5 dl kahvia
- 0.5 dl suklaahippuja (rouhittua suklaata)
- 1 tl vanilja-aromia
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Aseta ritilä uunin keskitasolle.
- Sulata voi ja jätä jäähtymään.
- Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa (ei suklaahiput).
- Sekoita jäähtynyt voi, kananmuna, maito ja kahvi (kaikki huoneenlämpöisinä) toisessa kulhossa.
- Yhdistä kuivat ja nesteet keskenään käännellen hyvin.
- Voitele huolellisesti 12 paikkainen minikakkupelti (yhden kakun halk. 5 cm)
- Pursota taikina minikakkupellille ja paista kakkuja noin 18 min (tarkista kypsyys tikulla!).
- Valmista suklaaglaze kun kakut ovat uunissa (ks. ohje alla).
- Anna minikakkujen jäähtyä pellillä noin 15 minuuttia ja kippaa kakut sitten jäähdytysritilälle.
- Sivele suklaaglaze kokonaan jäähtyneiden suklaakakkujen päälle.
Vinkki! Paista ohjeella halutessasi yksi pieni suklaakakku 15 cm vuoassa. Auta minikakut pellistä ulos nostamalla varovasti kakun reunasta esim. hammastikulla. Gluteenittomat kakut ovat aina hauraampia rikkoutumaan, joten ole varovainen.
Suklaaglaze -kuorrute:
- 2 dl tomusokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vanilja-aromia
- 0.5 dl maitoa
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
- Nostele lusikalla jäähtyneiden kakkujen päälle tai dippaile kakkuja kuorrutteeseen!
Vinkki! Sulata kuorrutteeksi pelkkä suklaa tai valmista suklaaganache.
Tää sun blogi on kyllä ihanan herkullisen näköinen ja huoliteltu ja täynnä ihania hyvin selostettuja herkkuja, kiitos vaivannäöstä <3 tätä on ilo lukea!
Hei Kati, aivan ihana kommentti! Kiitos kun jätit sen <3 Tällä jaksan tänään koko päivän tänään! Palaute on niin tärkeää!
Voiko näitä kakkusia pakastaa? Tai säilyvätkö hyvin jääkaapissa? Eli voiko tehdä etukäteen juhliin?
Voi pakastaa. Lisää leivonnaisten pakastuksesta täällä:
https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/