Croissant-päivä & ihanimmat täytteet
Kaupallinen yhteistyö Danerolles
Tänään vietetään kansainvälistä Croissant-päivää! Mikä olisikaan siis parempi tapa viettää sitä kuin paistaa uunissa kasa croissantteja ja tarjoilla ne erilaisilla täytteillä: suolaisilla ja makeilla. Tässä on meidän Croissant Buffet!
Croissantin historia
Tiesitkö, että Ranskaan yhdistettävä lehtevästä voitaikinasta leivottu klassikko Croissant on itse asiassa kotoisin Itävallasta? Sen kerrotaan saapuneen Ranskaan Marie Antoinetten (joka rakasti voisarvia ja ikävöi kotimaataan) ja hänen leipurinsa mukana. Kirjallisissa lähteissä croissantit mainitaan kuitenkin vasta 1800-luvun puolivälissä. Kerrotaan, että 1800-luvulla myös ranskalaiset pitivät voisarvea ulkomaisena erikoisuutena, jota myytiin lähinnä Pariisin wieniläisissä leipomoissa.
Croissantteja löytyy erimuotoisia, eri täytteillä, kuten vaniljakreemi, nutella, suklaa tms. Croissantilla on myös erilaisia nimiä riippuen leipomosta ja maasta: Italiasta (cornetto), Espanjasta (cuerno) ja Portugalista (brioche). Myös Turkista ja Puolasta löytyy omat versionsa. Minä rakastan kaikkia, enkä usko, että koskaan saisin tarpeekseni näistä ihanuuksista!
Danerolles
Danerolles on tarjonnut Ranskassa valmistettavaa tuoretta valmistaikinaa kuluttajille jo vuodesta 1974. Taikinat löytyvät hyvinvarusteltujen päivittäistavarakauppojen kylmähyllyistä. Taikinoita on saatavilla kolmea erilaista: Croissants Classic, Crispy Cinnamon Swirl ja Mini Pizza. Valikoima vaihtelee kaupoittain, Croissant Classic on näistä suosituin, joten se löytyy useimmin kaikkien kauppojen hyllyistä. Kannattaa esittää toive kauppiaalle, jos tuotetta ei löydy omasta lähikaupastasi.
Danerollesin Croissant-tuoretaikinasta tulee juuri sopivasti kuusi pientä croissanttia. Kylmässä säilytettävä taikina on heti käyttövalmista ja se on valmiiksi jaettu kolmion muotoisiin suikaleihin, jotka pyörittelet hetkessä croissanteiksi. Suosittelen voitelemaan croissantit kananmunalla ennen paistoa, jotta saat niihin kauniin kullanruskean (ja rapean) pinnan. Olen tehnyt lukuisia versioita tästä mahtavasta moneen soveltuvasta taikinasta: croissantvanukasta, croissantkakkua ja croissantkranssin muun muassa. Nyt täytin croissantit meidän perheen suosikkitäytteillä. Mikä ihana aamiainen!
Croissant-päivä & ihanimmat täytteet
Danerolles Croissantit 12 kpl
- 2 pkt Danerolles Croissant Classic -taikinaa
- 1 kananmuna
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Avaa croissant-tölkki ohjeiden mukaan.
- Ota taikina leivonta-alustalle ja leikkaa osiin taikinaraapalla.
- Pyöritä taikinakolmiot croissanteiksi.
- Nosta croissantit leivinpaperin päälle pellille ja voitele kananmunalla.
- Paista croissantteja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes väri on kauniin kullanruskea.
- Jäähdytä croissantit ja tarjoile täytteiden kanssa.
täytteitä
Klassinen yhdistelmä
- mansikkaviipaleet
- brie-juusto
Suolaiset croissantit
- mozzarellaa
- tomaattia
- basilikaa
Makea elämys
- vispikermaa
- vaniljasokeria
- marjoja
Muita täytteitä
- nutella
- appelsiinimarmeladi
- muut marmeladit ja hillot
Herkullista Croissant-päivää! Katso Instagramin puolelta näppärä video croissanttien valmistuksesta.
/Anni
Kaikki brunssi-reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Limoncello Spritz (myös alkoholiton)
Vastustamaton Vadelmajuustokakku (ja pienet synttärijuhlat)
Parhaat Omenareseptit
Pääsiäisen Sitruuna-Bebet