Dipattava Croissantkranssi
Kaupallinen yhteistyö Danerolles
Suolaiset leivottavat herkut kuuluvat joulun herkkupöytään yhtä hyvin kuin makeatkin. Muistelin äitini leipomaa ihanaa sämpyläkuusta parin vuoden takaa. Sitä oli ihana herkutella yhdessä ystävien kanssa pikkujouluissa. Halusin leipoa jotain samantyylistä, joka sopisi nautittavaksi kuuman glögilasillisen kanssa. Jotain mitä voisi nyhtää ja dipata. Jotain herkkua, minkä sisälle voisi piilottaa tahnaa tai juustoa. Kranssin muotoon tehdyt herkut ovat hurmanneet tänä vuonna. Tästäkin herkusta tuli siis kranssi. Juhlapöydän kaunein suolainen kranssi.
Danerollesin heti valmis tuoretaikina taipui tällä kertaa suolaiseksi nyhtökranssiksi. Sivelin taikinalevyt ihanalla basilika-tuorejuustotäytteellä ja rullasin kierteiksi, jotka nostellaan vuokaan kranssin muotoon. Jätin keskelle tilaa dippikulholle, jonka voi täyttää oman maun mukaan raikkaalla tomaattisalsalla tai kermaisemmalla dippikastikkeella. Niin ihanan helppoa ja takuu herkullista!
Danerolles tuoretaikina
Danerolles on tarjonnut Ranskassa valmistettavaa tuoretta valmistaikinaa kuluttajille jo vuodesta 1974. Taikinat löytyvät hyvinvarusteltujen päivittäistavarakauppojen kylmähyllyistä. Taikinoita on saatavilla kolmea erilaista: Croissants Classic, Crispy Cinnamon Swirl ja Mini Pizza. Valikoima vaihtelee kaupoittain, Croissant Classic on näistä suosituin, joten se löytyy useimmin hyllyistä. Kannattaa esittää toive kauppiaalle, jos tuotetta ei löydy omasta lähikaupastasi.
Dipattava Croissantkranssi
noin 6-8 hlö
Ohje
- 2 prk Danerolles Croissants Classic taikinaa
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl unikonsiemeniä
- 1 rkl pähkinärouhetta (käytin pistaasia)
- 1 kananmuna (voiteluun)
Basilika-tuorejuustotäyte
- 1 puntti basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan mehu
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- Mittaa kaikki pitkään kulhoon/lasiin ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
Tee näin
- Avaa croissant-paketit ohjeen mukaan. Vuoraa noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohja ja sivut).
- Ota aina yksi taikinalevy (josta teet normaalisti 2 croissanttia) kerrallaan alustalle.
- Kaulitse levy kevyesti ja levitä täytettä päälle lusikalla.
- Rullaa taikina sen pitkältä sivulta rullaksi ja leikkaa neljään osaan.
- Nosta taikinarulla leikkuupuoli ylöspäin vuoan reunalle ja paina niitä vähän matalemmiksi.
- Rytistä vuoan ja taikinapallojen keskelle leivipaperista pallo, jotta kranssi pitää paiston aikana muotonsa.
- Voitele kranssi lopuksi kananmunalla ja ripottele päälle vuorotellen siemenet ja pähkinät.
- Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
Ripottelin croissantkranssin päälle pähkinärouheita ja siemeniä, jotka rouskuvat kivasti suussa ja tuovat nyhtökranssiin lisää makua.
Herkullista kolmatta adventtia!
/Anni
Kaikki joulureseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Romanttinen Tallinna 7 vinkkiä
Pieni Kukkakakku Äidille
Muhkeat Mustikkamunkit (Ve)
Paistettu Kiwi-Jogurttipiirakka