Candy Cane Cookies – Piparminttukeksit
Candy Cane Cookies – Piparminttukeksit -resepti aloittaa virallisen joulufiilistelyn täällä blogissani! Olen jo jonkin aikaa pyöritellyt näitä joulureseptejä mielessäni, pantannut niitä ja suunnitellut sopivaa aikaa aloittaa hehkutus eli joulun hehkutus. Eilen kuvasin teille valkosuklaafudgea ja mustikkamarenkeja, kuulette niistä pian lisää. Olen kuulemma jo myöhässä, vaikka luulin olevani ajoissa, joten nyt voin todellakin vaihtaa jouluvaihteen virallisesti päälle koko loppuvuodeksi. Ensimmäiset pikkujoulutkin vietämme ensi perjantaina. Kyllä aika vaan juoksee ja vuodenajat vaihtuvat niin nopeasti ettei meinaa pysyä mukana. Juurihan oli syksy ja Halloween!
Tein jokin aika sitten perusreseptin vaaleisiin sokerikekseihin. Se resepti on näiden ihanien karkkikeppi-keksien takana. Yksinkertaisesti jaoin piparminttu-aromilla maustetun taikinan kahtia, värjäsin toisen osan ja pyörittelin kahdesta taikinatangosta ihanat karkkikepit. Lisämakua nämä keksit saivat vielä aidoista rouhituista piparminttukarkeista, joita sirottelin keksien pintaan ennen paistoa! Nam eikö ole ihania! Ja nämä ovat superherkullisia! Lisäksi voin kertoa sen, että ohje on helppo. Keksien paisto kestää vain 8 minuuttia. Taikinan voi tehdä etukäteen (itselläni on sitä pakastimessa melkein aina). Tavallinen sokerikeksitaikina muotoutuu moneksi! Vielä ennen joulua kerron teille muutaman muun vinkin sen käyttöön!
Candy Cane Cookies – Piparminttukeksit
Helpon sokerikeksitaikina-ohjeen löydät täältä. Tee yksi annos taikinaa ja mausta se piparmintulla. Jaa taikina kahtia ja värjää tipalla punaista pastaväriä. Tarkemmat ohjeet alapuolella.
Lisäksi tarvitset:
- piparminttu-aromia
- tippa punaista tai pinkkiä pastaväriä
- karkkikeppejä tai piparminttukarkkeja
Keksien tekeminen:
- Valmista taikina ohjeen mukaan ja mausta se muutamalla tipalla piparminttu-aromia.
- Värjää puolet taikinasta tipalla pastaväriä ennen kun laitat taikinan jääkaappiin.
- Aseta pellille leivinpaperi ja lämmitä uuni 185 asteeseen.
- Jauhota silikoninen leivonta-alusta ja ota taikina jääkaapista.
- Ota kummastakin taikinasta pieni pallo ja pyörittele se kynän paksuiseksi 10-12 cm tangoksi alustalla.
- Letitä tai pyöritä vaalea ja punainen tanko yhteen. Käännä tanko karkkikepin muotoon ja nipistä keksien kummatkin päät kiinni ettei letitys aukea uunissa. Leikkaa tarvittaessa ylimääräinen taikina pois muovisella taikinaraapalla.
- Nosta keksit pellille lastalla ja ripottele päälle piparmintturouhetta (karkkikepeistä tai piparminttukarkeista).
- Paista keksejä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
- Nosta keksit uunista ja anna jäähtyä hetki. Nosta lopuksi keksit lastalla jäähdytysritilän päälle.
Vinkki! Kääntele piparminttu-aromi valmiiseen taikinaan. Lisää pari tippaa tai enemmän oman makusi mukaan. Lisää pastaväri taikinan keskelle ja kääntele taikinan väri käsissä tasaiseksi.
Vinkki! Voit halutessa paistaa keksejä ensin 6 minuuttia ja lisätä karkkirouheen keksien päälle ja jatkaa paistoa vielä 2 minuuttia. Itse halusin piparmintturouheen sulavan kunnolla keksien päälle, joten laitoin rouheen ennen koko paistoa.
Todella ihana idea ja kauniita <3
Kiitos Peggy 🙂 Näistä tuli herkkuja! <3
Siis apua nämä leviää aina uuniin vaikka olen kokeillut vaikka mitä! Muuten hyviä
Hmm outo juttu. Onko sinulla liikaa kohotusainetta taikinassa?
Jos jättäisin leivinjauheen kokonaan pois?
Voit toki kokeilla sitä.