Biscuit Cake eli Keksikakku Ystävälle
Pari viikkoa sitten tutustuin Instagramissa uuteen ”trendiin” tai ainakin ilmiöön, joka leviää hyvää vauhtia leivonta-aiheisilla tileillä. Kyseessä on Biscuit Cake eli Keksikakku, joka tehdään keksipohjista, kreemistä ja kauniista koristeista, kuten macaron-leivokset, marengit, tuoreet marjat ja syötävät kukat! Keksikakkuja näkee paljon kirjaimien ja numeroiden muodossa, mutta ystävänpäivään sopivasti iso sydän on aika mahtava vaihtoehto. Alkuperäisen inspiraation sain Adi Klinfoferin Instagram kuvista @adikosh123. Ja en ole muuten ainoa. Heti keksikakun leivottuani näin näitä jo joka puolella.
Miksi innostuin? Idea on minusta aika mahtava kahdesta syystä:
- Lopputulos on kaunis, herkkä ja värikäs. Koristelussa on juuri sellaista tyyliä mistä itse pidän (luonnonkukat ja macarons)
- Usko tai älä tämä kakku on todella helppo ja nopea leipoa. Käytännössä tarvitset 2 isoa keksiä ja kerma tai kreemitäytteen koristeiden lisäksi.
Testasin itse isoa sydänmuottia, joka on kaapin pohjalla poltellut minua jo jonkun aikaa. Nyt tuli täydellinen syy ottaa muotti käyttöön. Voit muuten tehdä tämän keksikakun ilman muottiakin. Tulosta tai piirrä sydänkuvio paperille ja käytä sitä mallina kun otat keksitaikinasta oikean muodon. Kirjaimen malliset kakut kannattaakin tehdä juuri niin. Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta. Melkein mitä tahansa kaunista voi asetella keksikakun päälle. Minulla kaikki koristeet löytyivät valmiina kaapeista, nimittäin pakastan macaron-leivoksia juuri koristelutarkoitusta varten. Niiden leipominen on aika raskas projekti, jos tarvitset vain muutaman kakunkoristeen.
Kiikutin tämän keksikakun äidilleni aikaisena ystäväpäivälahjana. Jos vielä mietit mitä leipoa keskiviikoksi niin tämän keksikakun kerkeät tehdä moneen kertaan!
Biscuit Cake eli Keksikakku Ystävälle
Keksitaikina:
Tein kakun pohjan sokerikeksitaikina -perusohjeellani. Ohjeesta tulee noin 4 isoa keksiä – pienemmillä muoteilla enemmän. Voit tehdä taikinaa valmiiksi pakkaseen. Käytin isoa 19 cm sydänmuottia.
Vaniljakerma (riittää kolmeen kerrokseen)
- 2 dl vispikermaa
- 50 g mascarponea
- 2-3 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai vaniljatangon siemenet
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää mascarpone ja sokerit.
- Vatkaa sekaisin.
- Laita kerma pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.
Koristeet:
- macaron-leivoksia
- myrkyttömiä (syötäviä) kukkia
- nonparelleja ja muita koristeita
- mansikoita
- marenkeja
Vinkki! Käytin tässä kakussa myrkytöntä tulilatvaa, joka on kakun päällä koristeena ei syötävänä. Dippasin kukan leikkuupinnan suklaassa ennen kakun päälle asettelua. Orvokit, joita voi ostaa isojen markettien hedelmätiskiltä ovat esimerkiksi hyvä vaihtoehto ja täysin syötäviä.
Kokoaminen:
- Leivo keksit ohjeen mukaan ja anna keksien jäähtyä täysin.
- Voit tehdä 2 tai 3 kerroksisen keksikakun.
- Aseta keksi tarjoilualustalle tai kakkualustalle.
- Pursota vaniljakermaa tasaisesti keksin päälle – ensin reunat ja sitten keskelle.
- Nosta toinen keksi varovasti täytteen päälle (jos teet 3 kerroksisen toista vielä kerran).
- Pursota päällimmäisen keksin päälle vaniljakerma samaan tyyliin kuin muihin kerroksiin.
- Asettele lopuksi kaikki koristeet kerman/kakun päälle.
- Keksikakku on valmis!
Mitä pidät keksikakku ideasta? Innoistuitko? Jaa kuvasi #anninuunissa & #keksikakku , jotta voin ihastella myös sinun versiotasi!
Ooooh, tää on niiiiiin ihku kakku, menee jo jopa pavlovan ohi. Näitä olen viime aikoina nähnyt paljon instassakin, mutta kiitos kun jaoit ohjeen tänne, ihan pakko yllättää perhe (ne luulee mua ehkä paremmaksi leipuriksi kuin olenkaan) hah hah haaa. Mukavaa uutta viikkoa sinulle <3.
Heips Sari,
Instasta tämän itsekin bongasin, mutta kirjaimen muotoisena! Tämä on kyllä varmasti tulevan kesän villitys 🙂 Mitähän kaikkia muotoja tullaan näkemään?! Odotan jo sinunkin versiotasi hiihhiih ja perheesi myös jo tietäisivät! Mukavaa viikkoa <3
Biscuit cske doesn’t fit the description, come up with a better name!?
Hi Anthony! Feel free to give suggestions. It is biscuits filled with creme 😉
Luks laik ei gud keik thou! Jam nam!?
Kakkusi näyttää ihanalta! Kävin vain miettimään, miten kakun leikkaus onnistuu siististi, kun keksit ovat rapeita ja täyte pehmeää. Tursuaako täyte kerrosten välistä leikattaessa? Entä millaiseksi kakku muuttuu jäääkaappisäilytyksessä, vai kestääkö se sitä rakenteen puolesta ollenkaan?
Hei Outi,
Mietin ihan samoja ennen kuin tein tämän. Onneksi on vastaus koska olin leikkaamassa tätä 🙂 Tein kakun ja söimme sen noin 3-4 tuntia täytön jälkeen – tämän ajan kakku oli jääkaapissa. Siinä ajassa keksi ei ollut pehmennyt – en ainakaan huomannut. Täyte oli hyvin jämäkkää ja varmasti voipohjaisella kreemillä kestää pidempäänkin, mutta minusta maku voisi ollla turhan raskas. En kuitenkaan osaa sanoa mitä tapahtuu jos säilyttää yön yli. Tosin itse tekisin kakin valmiiksi juuri ennen tarjoilua, koska sen kokoaminen on niin helppoa ja nopeaa.
Leikkasimme terävällä veitsellä paloja kakusta. Ei mennyt rikki koko kakku, mutta murtui kyllä muutamasta kohdasta – ei tursunnut häiritsevästi täytteetkään. Se ei haitannut meitä kun syötiin heti koko ”kakku” heti. Juhlissa ei varmasti näytä kivalta, jos kaikki käy räpeltämässä muruksi keksikakun tai ei halua esimerkiksi jättää terävää veistä tarjoilupöytään. Nämä ovat kutienkin niitä kokemusasioita, jotka pitää testata itse 🙂
Tää on niin ihana <3 Täytyisi varmaan itsekin kokeilla jonkinlaista keksikakkuversiota.
Kiitos Katri 🙂 Kannattaa kokeilla! Tämänkin voi tehdä niin monenlaisena versiona!
Tuntuu, että oon kans törmänny tähän joka kulmalla viime viikkoina ja omiakin näppejä polttelis päästä toteuttamaan tälläinen. Sun oma on kaunis ja ihana, kuten ne ruukaa olla!
Kiitos Nanna! Rohkaisen kokeilemaan! Oli nimittäin tavalliseen täytekakkuun verrattuna paljon vähemmän touhuamista tässä! 🙂
Onpa hurjan kaunis kakku! Ja näperreltävää riittää.
Kiitos Kimmo 🙂 Tämä keksikakku saattaa näytää vaikeammalta kuin mikä on. Tosin minulla oli kaikki koristeet valmiina – se helpottaa kummasti. Sitten, jos macaron-leivoksetkin tekee alusta asti itse niin kyllä saa näpertää 😀
Kaunis ja niin keväisen raikas <3 Ihanaa sunnuntaita Anni.
Kiitos Peggy 🙂 Ihanaa uutta viikkoa!
Kerrassaan upea kakku! Tosi kaunis <3
Kiitos Minna <3 🙂
Haluaisin laittaa väliin suklaavaahdon. Millä reseptillä sen voi tehdä, että se kestää keksin painon?
Hei Emilia, suosittelen tätä moussea 🙂
https://stg.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaamousse-liivatteeton/
Ihana kakku ? Mistä hankit syötävät + myrkyttömät kukat kakun päälle?
Kiitos Jenni 🙂 Syötäviä ja myrkyttömiä kukkia valmistaa esim. Mimis. Haen omat kukkani tukusta tai kasvatan itse, mutta kukkia saa myös isoista hyvinvarustelluista marketeista kuten Prisma ja Citymarket. Kesällä tarjonta on runsaampi.
Kiitos vastauksestasi! 🙂
Ostatko kukat ruokakauppojen kukkaosastolta vai vihannesosastolta? Jos ostat ne kukkaosastolta, mistä tiedät kukkien olevan myrkyttömiä?
Hei Jenni,
Varmasti myrkyttömiä ovat vain vihannesosastolta ostetut kukat 🙂
Upea kakku! Osaatko sanoa voisiko keksipohjat paistaa valmiiksi edellisenä päivänä ja seuraavana päivänä tekisi täyttämisen ja koristelun?
Hei Virve,
Toki voit tehdä keksipohjat etukäteen 🙂 Mukavaa leivontaa!
Olisiko sinulla ohjetta gluteenittomaan versioon?
Hei Mari, valitettavasti en ole kokeillut tätä gluteenittomana. Gluteenittomassa on se vaara, että murenee eikä pysy kasassa 🙁
Heippa. Pystyisikö valmiit keksipohjat pakastamaan ja sitten kun tarvitsee niin käyttää?
Hei Katri,
Itse pakastan taikinaa pakkaseen, isot keksipohjat menevät herkästi rikki, mutta toki nekin voi pakastaa 🙂
Moikka! Todella kauniin näköinen kakku ja kiinnostaisi kokeilla itsekin. Millainen tämä oli maultaan? Voin kyllä aika hyvin kuvitella keksin ja kermavaahdon yhdistelmän, mutta tuliko tästä syödessä sellaista kakkufiilistä yhtään? 😀 Mietin vaan, miten toimisi lapsen synttärikakkuna ja olisiko korvaamaan täytekakkua 😉
Hei Ilona,
nämähän ovat makuasioita, mutta meistä kakku oli kivaa vaihtelua perinteiselle. Keksipohjaa voi maustaa myös aromeilla, jos haluaa enemmän makua koko kakkuun. Täyte on ihanan täyteläistä kun siinä on mascarponea mukana – täytteeeseen voi lisätä vaikka hilloa tai lemoncurdia maustamaan sitä. Mukavaa leivontaa 🙂
Kiitos vastauksesta ja vinkeistä! 🙂 Täytyy vähän suunnitella ja makustella ideoita! 😉
Ja mukavia juhlia teille! 🙂
Kuinkahan paljon etukäteen keksipohjan voi tehdä?
Hei Jasmin, keksipohjat säilyvät hyvin, voit tehdä pohjat siis 1-3 päivää aikaisemmin.
Moi! Olen tällä reseptillä jo muutaman keksikakun leiponut, kiitos ihanasta ja toimivasta reseptistä! Nyt kiinnostaisi tehdä minttusuklainen versio ja haluaisin kokeilla tehdä myös tämän keksipohjan tummana. Eli minkä verran vehnäjauhoista kannattaisi korvata kaakaojauhoilla, että pohjasta tulisi tumma?
Hei Piia,
kiitos, tästä ohjeesta on tullut monelle suosikki. Testaamalla löydät oikean määrän tarkoituksiisi 🙂 Blogista ei tummaa keksikakku-ohjetta vielä löydy, mutta vinkkaan, että leivontakirjastani löytyy <3 Ihanaa sunnuntaita!