Kannellinen Mustikkapiirakka
Kaupallinen yhteistyö Meira Suomi
Tämä kannellinen mustikkapiirakka on todella ihanaa! Se on niin herkullista, että sen syömistä on lähes mahdotonta lopettaa. Tein piirakasta kannellisen ja korvasin puolet vehnäjauhoista ruisjauhoilla, mikä antoi sille erityisen maukkaan sävyn. Lisäksi lisäsin mustikkatäytteeseen Meiran kardemummaa, joka vei piirakan uudelle tasolle. Kardemumma ja mustikka sopivat yhteen täydellisesti.
Piirakka muistuttaa monille tuttua mustikkakukkoa, ja sitä voisikin kutsua perinteisen mustikkapiirakan ja mustikkakukon yhdistelmäksi. Se yhdistää molempien parhaat puolet yhteen herkulliseen kokonaisuuteen.
Jos teet tätä piirakkaa kerran, tulet varmasti tekemään sitä uudestaan. Lupaan sen.
Meira kardemumma
Meiran jauhettu kardemumma sopii täydellisesti leivonnaisten, jälkiruokien sekä kuumien juomien mausteeksi. Kardemumma on laadukasta ja sen huomaa jo vahvasta tuoksusta. Tämä on yksi luottomausteeni keittiössä. Kuten kaikki mausteet, myös kardemumma säilyy parhaiten kuivassa, valolta suojattuna.
Kannellinen Mustikkapiirakka
TÄYTE
- 1/2 l mustikoita
- 1 dl sokeria
- 1-2 tl Meira kardemummaa
- 2 rkl perunajauhoja
TAIKINA
- 250 g pehmeää voita
- 2 dl sokeria
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dl ruisjauhoja
- 2 tl Meira vaniljasokeria
- 1 tl Meira leivinjauhetta
- Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita. Jätä sivuun.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään (jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe). Lisää seos kevyesti vatkaten taikinan joukkoon.
- Jaa valmis taikina kahteen osaan. Painele toinen osa halkaisijaltaan noin 26-28 cm piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla. Kaulitse toinen osa pyöreksi levyksi leivinpaperin päälle.
- Kaada mustikkatäyte vuokaan taikinan päälle. Nosta kansi täytteen ja koko piirakan päälle. Painele haarukalla reunat kauniisti ja pistele vielä taikinan pintaan ilmareikiä haarukalla.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes väri on kauniin kullanruskea. Koristele jäähtynyt piirakka halutessasi tomusokerilla. Tarjoile mustikkapiirakka hiukan lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Vinkki: Käytetään tuoreita mustikoita kun niitä nyt on, mutta pakasteet käy myös hyvin.
Lisää mustikkaherkkuja löydät TÄÄLTÄ
Ihanaa pian alkavaa elokuuta, toivotaan, että saadaan nauttia vielä lämmöstä ja etenkin kesän ihanasta sadosta <3
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Normityöpäivä – Mitä kaikkea työpäivääni kuuluu? (osa 1)
Erilaiset sokerit leivonnassa
Minikokoiset Vadelma Cupcakes
Kotitekoinen Omenahillo