Paistettu juustokakku ja punaherukkakastike
Oli taas se aika vuodesta kun leivoin rakkaalleni paistetun juustokakun. Kohta kymmenen vuotta näitä leiponeena onnistuin ensimmäistä kertaa saamaan aivan täydellisen koostumuksen kakkuun. Paistovärikin jäi vaaleammaksi – niin kauniiksi, että tekin sitä ihastelitte. Pohdin johtuuko se meidän uunista vai siitä, että kuin vahingossa säädin paistolämpötiloja hiukan.
Sain äidiltä litroittain punaherukoita. Piilotin niitä kakun sisälle ja keitin vastustamatonta punaherukkakastiketta, jonka intensiivinen väri herättää huomiota. Tämä oli kerrassaan ihanaa. Synttärisankari nautti joka päivä yhden palan, kunnes kakku loppui. No ensi vuonna taas.
Paistettu juustokakku ja punaherukkakastike
Ohje noin 12 hlö
- 150 g digestive keksejä
- 75 g voita
- Vuoraa noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohja ja reunat).
- Hienonna keksit esim blenderissä.
- Sulata voi ja sekoita se keksimurun sekaan.
- Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.
- Nosta vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.
Täyte
- 600 g tuorejuustoa (Philadelphialla tulee paras)
- 2 dl sokeria
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 4 kananmunaa
- 200 g crème fraichea
- 1,5 tl sitruunamehua
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl punaherukoita
- Notkista tuorejuusto vatkaten. Lisää sokerit vatkaten sekaan.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan kokoa ajan seosta vatkaten.
- Lisää seuraavaksi crème fraiche, sitruunanmehu ja vehnäjauho edelleen vatkaamalla.
- Ripottele punaherukat keksipohjan päälle.
- Kaada täyte vuokaan marjojen ja keksipohjan päälle.
- Laita uunin pohjalle vesiastia.
- Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Paista kakkua vielä 100 asteessa toiset 45 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassa ja siirrä vuoka jääkaappiin.
Punaherukkakastike
- 3 dl punaherukoita
- 1 rkl vettä
- 1/2 dl sokeria
- Mittaa kaikki aineet kattilaan.
- Keittele kunnes sokeri sulaa ja marjat hajoavat.
- Kaada seos siivilän läpi kulhoon.
- Jäähdytä ja tarjoile kakun kanssa.
Herkullista viikonloppua!
/Anni
Usien mietin itse ohjetta myös n.24-25cm vuokaan. Tai vinkki millä kertoimella se kannattaisi tehdä? Että ei tulisi liian lätyskä..😅 ja tuplaohjekin ehkä vähän liioittelua..
Kokeile vaikka 1.5 kertaisena, mutta paistoa joudut tarkastella oman uunisi mukaan.
Kuulostaa ihanalta, haaveilen usein täydellisestä juustokakusta!
Vielä en ole siinä onnistunut, mutta ehkä tällä kertaa 😍
Vaikuttaakohan koostumukseen jos jättää marjat pois kakusta?
Tai jos ja kun nyt täytyisi käyttää pakastimesta sulatettuja?
Ei vaikuta 🙂
Tein tämän ohjeen mukaisesti ja kerrankin oli niin, että jäähtyessä kakun keskelle ei tullut halkeamia niin kuin Original New York cheesecake -reseptillä.
Sitruunan ystävänä lisään sitä seuraavalla kerralla.
Mahtavaa! 🙂