Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit
Huh vanha ohje, uudet kuvat. Nostalgian takia jätin postaukseen vuosia vanhat tekstit.
Brunssivieraita tulossa viikonloppuna ja jotain makeaa pitäisi saada pöytään ja nopeasti. Tässä on nopea ja herkullinen vinkki brunssipöytään. Valmistukseen ei varmasti mene kuin noin 30 minuuttia.
Meillä ainakin pöydät notkuvat kaikista ihanista suolaisista herkuista brunssilla, mutta makeaakin pitäisi löytyä ja mielellään itse tehtyä, joka ei ole lettuja tai pannukakkuja. Itse olen ihastunut kaikkiin erilaisiin kuohkeisiin muffinsseihin, varsinkin viime kesän New Yorkin reissun jälkeen. Jenkeissä jokaisesta aamupalapöydästä löytyy muhkeita muffineja.
Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit leivoin jokin aika sitten ystävälle, joka oli meillä yökylässä. Itse menen tänä viikonloppuna testaamaan Fazerin brunssin tai ainakin katsomaan onko se samaa tasoa kuin aiemmin.
Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit
Ohje 12 kpl
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1,5 tl leivinjauhoa
- 100 g voita
- 1,5 dl piimää (tai maito tms.)
- 2 munaa
- 2 dl puolukoita
- Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä hetki.
- Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
- Sekoita voi, muna ja piimä toisessa kulhossa.
- Yhdistä muna-piimäseos ja kuivat aineet kääntelemällä nuolimella (älä vatkaa).
- Kääntele jäiset tai tuoreet puolukat sekaan varovasti käännellen.
- Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
- Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia.
Vinkki! Kokeile vaihtaa ohjeen puolukat mustikoihin tai vadelmiin (tai mihin tahansa muihin marjoihin).
Ihanaa viikon jatkoa!
/Anni
Katso muut helpot Muffinssiohjeet!
Nää oli aivan mahtavia! Isot kiitokset Simpaltakin kotiin viemisistä. Nam <3
Kiitos itsellesi! Nämä ovat kyllä herkkua. Onneksi veit osan mukanas ettei ihan kaikkia tarvinnu yksin syödä 😉
Nämä oli kyllä hyviä ja helppoja tehdä! Mulla ei ollu piimää, mutta laitoin luonnonjogurttia, älyttömän hyviä tuli! 🙂
-Piia
Kiitos kommentista! 🙂 Jogurtti käy mainiosti, korvaan usein sillä itsekin – tai maidolla jos ei ole muuta. Mukavaa sunnuntaita!
Heippa, olisiko suositella jotain tiettyä makukreemiä mitä tehdä pursottaa pursottaa miniversioiden päälle?
Täältä löydät paljon ereilaisia kuppikakkukreemejä 🙂 Tykkään itse vaahtokarkista:
https://stg.anninuunissa.fi/tag/kuppikakut/
Korvasin osan jauhoista (1/2 DL) leseillä ja raastoin taikinaan valkosuklaata!
NAM!