Pääsiäisen Paras Porkkanakakku
Kaupallinen yhteistyö Meira
Parasta on vaikea päihittää. Moni teistä on kokeillut mun maailman parasta porkkanakakkua (omaa suosikkiani) ja rakastunut. Nyt teidän on kuitenkin kokeiltava tätä pääsiäiseksi tuunattua ohjetta, joka on tuon alkuperäisen keväinen versio. Lisäsin taikinaan lisää mausteita, ananasta ja sitruunaa. Kuorrutteen muokkasin palautteen pohjalta helpommaksi. Nyt et tarvitse kuorrutteen tekemiseen edes sähkövatkainta ja nam miten raikkaan täyteläistä siitä tulikaan sitruunalla tuunattuna.
Pohdin pitkään voiko tätä perinteistä suosikkikakkuani, porkkanakakkua enää tuunata eteenpäin, mutta kyllä voi ja helposti! Leipävuokaan tehtynä kakku on rento, mutta yhtä mehevä. Jotenkin tässä muodossa kakku on kuin tehty pääsiäiseksi. Tästä tuli niin ihana!
Meillä tulee olemaan todellisia vaikeuksia päättää mikä kakku päätyy pääsiäisen jälkiruokapöytään. Muistathan, että kostean mehevän porkkanakakun maku paranee ajan kanssa, joten voit leipoa sen hyvissä ajoin etukäteen.
Pääsiäisen paras Porkkanakakku
noin 12 hlö
Ohje
- 2 isoa porkkanaa raasteena (noin 200 g)
- 1 dl ananasmurskaa
- 1,5 dl öljyä (auringonkukka- tai rypsiöljy)
- 2 kananmunaa
- 2,5 dl fariinisokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 1 tl Meira ruokasoodaa
- 1 tl Meira vaniljasokeria
- 1 tl Meira kanelia
- 1/2 tl Meira jauhettua kardemummaa
- 1/2 tl Meira jauhettua Luomu inkivääriä
- 1 dl Meira hasselpähkinärouhetta
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele litran leipävuoka. Voit laittaa vuoan pohjalle myös leivinpaperin, niin kakku irtoaa vuoasta paremmin.
- Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita ananasmurskan kanssa.
- Sekoita munat, öljy ja fariinisokeri. Yhdistä porkkana-ananasseoksen kanssa.
- Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan.
- Kaada taikina valmiiksi voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti.
- Tarkista kypsyys puutikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis – uuneissa ja niiden tehoissa on aina eroja!
- Sahaa jäähtynyt porkkanakakku leipäveitsellä kolmeen kerrokseen.
Vinkki! Voit vaihtaa jauhot samassa suhteessa gluteenittomiin jauhoihin, mutta lisää 1 tl psylliumia ja tarkista onko jauhoissa nostatusaineet valmiiksi.
PÄHKINÄALLERGISET: Voit jättää pähkinärouheen pois ohjeesta, jos syöjien joukossa on allergisia. Kaikki muut pähkinät toimivat myös mainiosti tähän kakkuun.
Kuorrute
- 100 g voita
- 250 g mascarponejuustoa
- 3 dl tomusokeria
- 1 puolikkaan luomusitruunan mehu ja kuori
Lisäksi
- 1 porkkana
- Sulata voi ja jäähdytä.
- Lisää tomusokeri sulan voin sekaan ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää mascarpone voimakkaasti sekoittaen esimerkiksi pallovispilällä.
- Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste ja sekoita tasaiseksi.
- Täytä jäähtynyt porkkanakakku kuorrutteella.
- Koristele kakku tomusokerilla sekä ohuilla porkkanasiivuilla, joita saat näppärästi otettua kuoritusta porkkanasta juustohöylällä.
- Tarjoile kakku ja nautiskele keväästä!
Vinkki! Halutessasi voit kandeerata kakun päälle tulevat porkkanasiivut keittämllä niitä hetken sokeriliemessä ja pyörittämällä sokerissa.
Porkkanakakun leipomisesta keittiöön leviää ihastuttava tuoksu. Siinä tuoksussa yhdistyvät paahtunut sokeri ja mausteet: kaneli, kardemumma, inkivääri ja vanilja.
Meira
Tiesitkö, että löydät Meiralta nyt mausteita luomuna uusissa purkeissa? Kaikki Meiran kuivat mausteet ovat aina tuoreimmasta sadosta, joka takaa mausteen tuoreuden ja parhaimman maun. Muistathan muuten päivittää maustekaappisi aina välillä, nimittäin vanhentuneet mausteet eivät enää tuo ruokiin tai leivonnaisiin toivottuja makuja.
Mausteiden yleisin käyttötarkoitus on ruoan maun muokkaaminen. Mausteilla on kuitenkin yksi tärkeä tarkoitus, jota et ehkä ole tullut ajatelleeksi – ruoan ulkonäön ja tuoksun parantaminen. Samoin kuin sokerillakin, mausteilla on monta tehtävää maun lisäksi. Tässä kakussa tuo pitää täysin paikkansa. Keittiössä tuoksuu IHANALTA ja kakun pinta on karamellisoituneen aromikas.
Löytyisikö teidän pääsiäispöydästä sittenkin tämä kakku?
Ihanaa viikonloppua!
/Anni
Lisää pääsiäisreseptejä löydät täältä.
Kiitos ihanasta reseptistä, joka tuli kuin tilauksesta. Jos tämän tekee edellisenä päivänä, niin kannattaako täyttääkin jo valmiiksi, vai onko parempi tehdä täyte ja täyttää kakku vasta syöntipäivånä?
Mahtavaa! Minä leivon aina kakun ensin ja täytän tarjoilupäivänä kreemillä. Halutessasi voit myös täyttää jo päivää ennen, mutta odota kunnolla, että kakku on jäähtynyt. Säilytä myös kakku silloin jääkaapissa. Herkullista pääsiäistä!
Kiitos vastauksesta! Vielä jatkokysymyksiä: jos leipoo kakun edellispäivänä ja täyttää vasta seuraavana, niin missä tuo kakkupohja kannattaa säilyttää – jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Tuli muuten tosi hyvää kakkua, tein tätä jo kertaalleen viime viikonloppuna ja nyt olisi tarkoitus tehdä uusi satsi vielä pääsiäiseksi. 🙂
Ei ole väliä, voit siis hyvin peiteltynä säilyttää jääkaapissa tai huoneenlämmössä 🙂 Kiva kun tykkäsit, porkkanakakku on yksi oma all time suosikkini!
Kuulostaa ihanalta ja testiin menee 😛
Löysin vasta vähän aikaa nämä sinun sivut ja täytyy sanoa että sinulla on todella hyviä reseptejä ja ohjeet on selkeitä tavallisille kotileipureillekin. Mutta tämän ohjeen osalta pieni palaute (sama ongelma ei näytä olevan kaikissa ohjeissa): käytäisitkö linkeissä jotain muuta tummempaa väriä kun mustavalkotulostimella paperille tulostettaessa ei näitä linkittyjä tekstejä näe vaan ne pitää käsin kirjoittaa viereen jotta ohje on sitten leipomishetkellä oikeasti käytettävissä ilman arvuuttelua. Kiitos!
Tarviiko ananasmurskaa valuttaa?
Halutessasi voit sitä hieman valuttaa 🙂
Hei, voiko tätä pohjaa pakastaa? Kuivuuko/tarvitseeko kostutusta pakastamisen jälkeen?
Moikka, voi pakastaa. Pakastus ei kuivata leivonnaisia, jos tuotteet on pakastuttu tuoreina ja oikein peiteltynä.
Lisää pakastusneuvoja täältä: https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/
Jos haluaa pyöreän kakun minkä kokoiseen vuokaan?
https://stg.anninuunissa.fi/maailman-paras-porkkanakakku/