Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Rakastan helppoja ohjeita, jotka syntyvät melkein itsestään, kuten tämä ihanan helppo sitruunamutakakku (G). Jatka lukemista nimittäin tämä leivonnainen räjäyttää tajuntasi.
Laitoin jo päivällä kaikki aineet valmiiksi esille ja jossain vaiheessa iltaa näytti uhkaavasti siltä etten ehtisikään leipoa. Päivät venähtävät hetkessä iltaan ja kun Onnin saa nukkumaan tekee mieli kellahtaa sohvalle ja laittaa aivot narikkaan Netflixin seurassa. Mieskin ihmetteli, että ”aiotko vielä leipoa?”. Siihen oli pakko sanoa, että ”tottakai, ei tähän mene kuin hetki”. Eikä siihen mennyt. Vajaa 10 minuuttia niin sitruunamutakakku oli jo uunissa.
Kyllä kannatti taas leipoa. Meillä oli nimittäin iltapäiväkahvilla ihan mieletöntä herkkua! Tämä tahmea suklaisen version vaalea sisko on koukuttavaa herkkua. Pursotin herkullisten mutakakku-neliöiden päälle kermavaahtoruusut, mutta menee tämä ihan simppelinäkin. Ihana idea myös pääsiäisen jälkiruoaksi, vai mitä? Ja vielä yksi vinkki: miten ihanaa tämä olisikaan kotimaisten tuoreiden marjojen kanssa kesällä!? N A M.
Ohje on tosiaan helppoakin helpompi. Ei vatkausta eikä muutakaan aikaa vievää säätöä. Voit mitata kaiken yhteen kulhoon ja sekoittaa siinä. Sekoittele varovasti, vain kunnes kaikki on sekaisin. Paistoin oman mutakakkuni suorakaiteen mallisessa vuoassa, mutta voit tehdä kakun myös pyöreään halkaisijaltaan 22-24 cm vuokaan.
KATSO VIDEO OHJE TÄÄLTÄ
Leivoin tämän kakun kahteen kertaan, koska en ollut täysin tyytyväinen ensimmäiseen versioon. Inhoan tehdä asioita moneen kertaan, koska haluan onnistua heti. Jotkut reseptit kuitenkin täytyy viilata kuntoon, jotta niistä voi nauttia kuten tästä. Tämä toinen versio lisä sokerilla, jauhoilla ja lemon curdilla oli parempi. Koostumus on tahmea, jopa karamellimainen. Leivonnaisen pinta raksahtaa haukatessa.
Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)
noin 8 hlö
Ohje
- 150 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 isoa kananmunaa
- 1 tl vanilja-aromia
- 1 sitruunan kuori
- 2 rkl sitruunan mehua
- 2 rkl lemon curdia
- 2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
Lisäksi
- tomusokeria
- vispikermaa
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa kakkuvuoka (pyöreä tai neliö) leivinpaperilla. (Minun vuoka on 18 x 28 cm.) . Tutustu tästä*.
- Sulata voi ja jätä jäähtymään.
- Mittaa kulhoon sokerit, munat, vanilja, sitruunan mehu sekä kuori ja lemon curd. Kaada viimeisenä sekaan sula jäähtynyt voi ja sekoita nopeasti.
- Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
- Kaada taikina vuokaan* ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes mutakakku näyttää kypsältä, mutta on vielä keskeltä pehmeä. Paistoin omaani noin 23 minuuttia.
- Jäähdytä mutakakkua paistovuoassa pari tuntia.
- Koristele jäähtynyt kakku sihtaamalla sen päälle tomusokeria ja pursottamalla päälle vispikermaa.
Vinkki! Myös tämän kakun maku syvenee ajan kanssa. Laita kakku jääkaappiin ja tarjoile vasta seuraavana päivänä.
KATSO VIDEO OHJE TÄÄLTÄ
suosikkituotteitani
Aurinkoista viikonloppua!
/Anni
Lisää pääsiäisreseptejä löydät täältä.
Mutakakkujen parhaimmistoa ehdottomasti – huumaava tuoksu ja tajunnanräjäyttävä maku! Kiitos reseptistä! 🙂
Kiitos kommentistasi 🙂
Kuinkakohan monenkertaisena tää pitäis tehdä jos tekis pellillisen? Ja mikähän olis paistoaika? 🙂
Riippuu pellin koosta, en ole testannut itse vielä tuplana niin en voi 100% suositella mitään paistoaikaa – parempi siis testata itse 🙂 Osa näyttää näin tehneenkin jo.
Suosittelisitko jotain tiettyä gluteenitonta jauhoseosta tähän?
Itse käytän markettijauhoista Semperiä ja Sunnuntaita.
Tein tätä vapuksi ja oli kyllä äärettömän hyvää ja helppoa. En ole juurikaan lemon curdin ystävä ja olin etukäteen hieman skeptinen, onko resepti todella sen kaiken hypen arvoinen, mutta olihan se! Maku oli todella tasapainoinen – ei liian makea eikä liian hapan. Tarjoilin tomusokerin ja vadelmien kera. Tästä tuli uusi vakkariresepti!
Ihanaa! Sinäkin olet siis sitruunamutakakku-koukussa 🙂
Kestäisiköhän tämä parin tunnin kuljetuksen autossa, jos veisin äitienpäiväksi tuliaisena? 🙂 tomusokerin ja kermavaahdon lisäisi toki vasta perillä
Tottakai kestää. Tämä on juuri sellainen leivonnainen, jota on helppo kuljettaa.
Kiitos Anni jälleen loistavasta reseptistä! Edellisen kerran tein tätä helatorstaina ja nyt kakku taas uunissa tulossa 🙂
Aivan ihana; simppeli mutta superherkullinen!
Toinen – ja jälleen superhyvä- reseptisi on focaccia, jota olen niinikään tehnyt useampaan otteeseen!
Aurinkoista kesää! 🙂☀️
Ihana palaute! Kiitos <3 Aurinkoista kesää!
Moikka! Voikohan tämän tehdä margariinilla vai vaatiiko voin?
Voi on tähän paras vaihtoehto, mutta uskon onnistuvan myös margariinilla 🙂
Hei Anni, leivoin sitruunamutakakkuasi brunssille ja ystävättäreni kehuivat tätä kovasti. Kakusta tuli juuri ihanan mutakakkumainen sisältä ja pinnalta hieman rapea – NAM!
Tein ohjeen tuplana ja sitruunamehun sijaan käytin enemmän itsetehtyä lemon curdia, paistoin kakun 28cm pyöreässä irtokakkuvuossa.
Kiitos siis ihanasta ohjeesta, tämä menee ehdottomasti omiin suosikkiresepteihin! 🙂
Kiitos kun jaoit tuunausvinkit muillekin! 🙂 Tämä on ihana kakku ja ahh sopii niin hyvin myös brunssille. Aurinkoista kevättä!
Hei. Pitäis saada tätä tehtyä juhliin pellillinen. Moninkohan kertaisena teen? ja voiko tätä pakastaa?
Ylempänä kysytty samaa asiaa ja leivonnaisten pakastuksesta lisää täällä:
https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/
Pysyyköhän mutakakun pinnan ”rapsakkuus”, jos teen kaksi mutakakkua (22-24cm pyöreisiin vuokiin) ja laitan väliin kerma+sitruunarahka sekoitusta, sellainen kerroskakku? 🤔 Tai sitten teen vaan 2 erillistä mutakakkua 🙈 Laitoin juuri ensimmäisen uuniin, ja tottakai vähän maistoin taikinaa, oli erittäin hyvää eikä tuntunut liian makealtakaan 🤤
Miten kävi? Testaamallahan tällaiset asiat selviää parhaiten 🙂
Jätin toisen kakun kokonaan tekemättä, kun mietin että juhliin tulee täytekakkua ja muutakin makeaa. Jätin kaikki vanilja-mausteet pois, (tiesin että joillekin ei maistu), mutta oli NIIIIIIN hyvää! En kyllä tiedä olisko sitä pystynyt leikkaamaankaan kunnolla, jos olis 2 laittanut päällekkäin ja väliin vispi+sitruunarahkaa, kun oli sen verran jämäkkää. Mutta oli kaikenkaikkiaan täys 10 resepti! Niin helppo, nopea ja herkullinen että tästä tulee kyllä mun go-to- resepti, kiitos! 😍
Kiva kuulla 🙂 tämä on kyllä loistava resepti!
Sitruunaa ei kotoa löydy mutta täysi purkillinen lemon curdia kyllä olisi. Tekisi mieli kokeilla reseptiä. Onnistunee jos laitan vaan enemmän curdia enkä ollenkaan sitruunaa?
Kyllä tähän maun puolesta tarvitaan myös aitoa sitruunaa 🙂 voit toki kokeilla ilmankin, mutta pelkällä lemon curdilla ei tule yhtä intensiivinen maku.
En ole testannut munatonta versiota itse vielä Jokin korvike kannattaa olla, esim. no egg tai soijajogurtti tms.
Kiitos ohjeesta! Kokeilin tänään gluteenittomana, tuli tosi hyvää. Kotona ei ollut gluteenitonta jauhoseosta, joten tein seoksen itse. Laitoin kaura- ja riisijauhoa sekä mantelijauhetta. Valmiiden palojen päälle pursotin vaniljarahkaa. 😋😍
UUH ihanaa <3
Oletko pakastanut? Kärsiikö maku. Voisin tehdä synttäreille jo etukäteen 😊
Olen pakastanut, oli ihanaa – vähän sitkeämpää. Minusta oli silti yhtä hyvää! 🙂
Säilyisiköhän tämä huoneenlämmössä päivän pari?
Säilyy hyvin peiteltynä kyllä 🙂
Vaikuttaako gluteenittomat jauhot miten makuun? Onko kuivempaa tms.?
Ei ole kuivaa, lähes kaikki perusmarkettien gluteenittomat jauhoseokset toimii leivonnassa ihan täysin.