|

Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla

Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla

Vanha tuttu ohje ja uudet kuvat!

Mustikoiden aika on nyt. Mielestäni perinteisimmät mustikkareseptit ovat parhaita ja sen pohjalta syntyi myös tämä piirakka, jonka pohjana on äitini muropohjainen piirakkataikina. Muistan tämän simppelin piirakan jo lapsuudesta. Tätä tekstiä kirjoittaessa tunnen tutun tuoksun nenässäni. Parhainta piirakka on hiukan lämpimänä, kun vaniljajäätelö sulaa sen päälle.

Äitini maustaa usein taikinoita ja perinteiseen muropohjaan hän laittaa aina hiukan vaniljaa, kardemummaa tai limetin kuorta. Itse testasin tällä kertaa limettiä ja se sopii loistavasti mustikan kanssa. Tämän perinteisen mustikkapiirakan leivot melkein puolessa tunnissa, siksi luokittelen ohjeen myös mökkiohjeeksi, se on niin helppo ja vaivaton!

Ai että miten hyvältä mustikkapiirakka maistuukaan vielä hiukan lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Itse kerätyt mustikat mökkipihalta kruunaavat ihanan makumuiston.


Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla

Muropohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl raastettua limetin tai sitruunan kuorta/ vaniljasokeria tai kardemummaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
  3. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
  4. Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
  5. Kääntele jauhot munavaahtoon.
  6. Levitä taikina perinteiseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan (noin 28 cm).

Vinkki! Voit esipaistaa piirakan halutessasi (200 astetta 10 minuuttia), jos esim. marjasi ovat hyvin vetisiä.

Täyte

  • 400 g mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 dl sokeria
  1. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot keskenään kulhossa.
  2. Kaada marjat piirakkapohjalle.
  3. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  4. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa hiukan lämpimänä.

Vinkki! Voit tehdä piirakan myös pakastemustikoista! Lisää joukkoon myös vadelmaa.

Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla
Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla
Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla

Kurkkaa alla olevista linkeistä muut perinteiset ja lapsuudesta tutut mustikkapiirakat:

Mustikka-Vadelmapiirakka kermaviilitäytteellä 

Mustikkapiirakka Pullataikinaan


Ihania kesäisiä mökkiohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

15 Kommenttia

  1. Kokeilin tätä piirakkaa ja tuli ihan hullun hyvää! Mahtava ohje kertakaikkiaan.. 🙂 Tein itse tosin soikion muotoiseen vuokaan koska en omista pyöreää vuokaa. Mulla ei ollut kaapissa perunajauhoja ollenkaan joten jätin sen pois, mutta tosiaan se on aika tärkeä osa piirakkaa, mutta hyvää tuli ilmankin sitä vaikka rakenne meinaakin rikkoutua. 😀

    1. Hei Sini 🙂 Kiitos kommentista ja kiva kuulla, että olet kokeillut reseptiä ja pidät siitä. Perunajauhot eivät tosiaan ole välttämättömiä, mutta poistavat vähän nestettä täytteestä. Tämä on oma luottoreseptini, nam niin hyvää ja helppoa!

  2. Anonyymi sanoo:

    Kiitos reseptistä! Tuli huippuhyvä piirakka, joka katosi vuuasta aika vauhdikkaasti ☺
    t. Hanna

    1. Kiitos Hanna 🙂 Kiva kuulla hyvää palautetta! Tämä on minunkin suosikki. Kyllä ne yksinkertaiset ohjeet ovat parhaita!

  3. Sirja B sanoo:

    Tulipa hyvä piirakka tällä reseptillä! Kiva löytää luottoreseptejä. Kiitos.

    1. Hei Sirja, kiitos mukavasta kommentista 🙂 Tätä reseptiä en itsekään vaihda!

  4. Virpi sanoo:

    Mainiota! Tämä oli mieheni kommentti ensimmäistä palaa haukatessaan. Perinteiset reseptit pitävät pintansa vuosien saatossa 👍.

  5. Petri Junttila sanoo:

    Saanko kuitenkin kysyä, että onko tuo varmasti muropohja, niinkuin tossa sanotaan ohheessa?

    1. Kyllä kyseessä on muropohja, jos sen merkitys ei ole tuttu niin googlesta löytyy 🙂

  6. Sanaa sanoo:

    Millä perunajauhot voisi korvata? Voiko sen esimerkiksi korvata maissitärkkelyksellä?

  7. Olga sanoo:

    Aivan mainio ohje! Nyt kun mustikkakausi on parhaimmillaan 🙂 Kiitos, teen toistekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *