Nutella Pizza – Ihana jälkiruoka
Tänään leivontaohjelmassani (AlfaTV klo 18.00) leivotaan pizzaa! Opin täydellisen pizzapohjan salat Italiassa viime kesänä ja nyt valmistan tuon kylmäkohotetun taikinan TV:ssä, jotta tekin pääsisitte syömään kotikeittiössä täydellisen rapeaa itseleivottua pizzaa.
Valmistamme vieraani kanssa Tex Mex Pizzan ja jälkiruoaksi näitä ihania makeita pizzoja, jotka valellaan nutellalla ja täytetään tuoreilla marjoilla. Ahh en tiedä mitään parempaa! Ja miksi ihmeessä en ole koskaan tehnyt makeaa pizzaa kotona? Vinkkinä makeiden pizzojen ystäville, että Ravintola Capperissa on listalla pistaasipähkinöillä viimeistelty nutella pizza, joka on jumalaista!
Nutella + pizzapohja = ♥
Nutella Pizza – Ihana jälkiruoka
Kylmäkohotettu pizzataikina (8 pientä pizzaa tai 2 isoa pyöreää)
- 2,5 dl vettä
- 1 g hiivaa eli ihan pieni nokare
- 350 g ”00”-vehnäjauhoja
- 1,5 tl suolaa
- noin 2 rkl oliiviöljyä
- Mittaa haalea vesi isoon kulhoon.
- Lisää hiiva ja sulata veteen.
- Lisää jauhoja suolan kanssa vähän kerrallaan puuhaarukalla sekoitellen.
- Kun kaikki on hyvin sekaisin, laita liina kulhon päälle ja anna taikinan nousta 30 minuuttia rauhassa.
- Laita taikina yleiskoneeseen tai vaivaa käsin noin 10 minuuttia. Anna levätä 15 ja toista vaivaus, mutta tällä kertaa 5 minuuttia. Anna taikinan taas levätä hetki.
- Lopuksi muotoile taikinasta pöydällä pallo ja laita se puhtaaseen kulhoon, jonka olet sivellyt oliiviöljyllä. Peitä kulho kannella tai kelmulla.
- Laita taikina jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.
- Pizzan leipomispäivänä taikina kannattaa ottaa huoneenlämpöön muutama tunti etukäteen.
- Kaada taikina kulhosta jauhotetulle alustalle ja muotoile taikinasta pizzapohjia. Ohuita pyöreitä pizzoja saat tästä taikinasta 2-3 kpl.
Makeat täytteet
- 4 dl nutellaa
- 4 dl vadelmia, mustikoita, mansikoita
- 4 rkl mantelilastuja
- noin 2 tl tomusokeria
- Muotoile taikinasta 8 pientä pizzapohjaa.
- Paista pohjat 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Nosta pizzat uunista ja levitä niiden päälle nutellaa.
- Ripottele marjoja ja mantelilastuja nutellan päälle.
- Koristele tomusokerilla ja tarjoile heti.
Ensi viikolla ohjelmassani otetaan varaslähtö naistenpäivään ja leivotaan gluteenittomasti suklaasta ja mansikoista! Muistathan, että jaksot ovat katsottavissa jälkikäteen YouTube-tililläni.
Ihanaa viikonloppua ja terveisiä Miamista!
/ Anni
Postauksen kuvat: Krista Mantsinen
Kaikki ohjelman reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Näyttää hyvältä, vaikken ihan superfani olekaan nutellan suhteen.. mut hauska idea. kiitti
Ole hyvä 🙂