Piparkakkutrifle – joulun nopein jälkiruoka
Hei tiesitkö, että triflejä tarjoillaan usein juuri jouluisin? Trifle on englantilainen jälkiruoka, joka tehdään kerroksittain kulhoon tai laseihin. Usein (Englannissa) triflen tekoon käytetään sokerikakkupohjaa, hilloa, hedelmiä ja kermavaahtoa. Triflet kostutetaan ja kostutukseen käy kuulemma parhaiten jokin alkoholipitoinen juoma, kuten sherry.
Itselleni trifle on nopea tie herkutteluun. Itsenäisyyspäivän leipomiset jäivät tänä vuonna kiireen takia väliin, mutta olin luvannut perinteisesti olla vastuussa jälkiruoasta. Jotain piti kehittää parissa tunnissa. Enhän (varsinkaan minä) voi lähteä skoolaamaan tyhjin käsin, jos kerran olen luvannut tuoda tullessani jotain makeaa. Aamulla mietin kuumeisesti, että mitä ihmettä keksin – en kerkeä edes käydä kaupassa! Otin esiin piparkakkuja, glögiä, kermaa ja mustikoita. Niistä syntyi joulun nopein ja helpoin jälkiruoka, joka on maultaan myös mitä mahtavin!
Näistä piparkakkutrifleistä tuli niin ihastuttavia etten keksi yhtään syytä miksi näitä ei voisi valmistaa jouluaterialle jäkiruoaksi tai uudenvuoden juhlien makeaksi herkuksi. Ihanan helppoa ja mikä tärkeintä ihanan herkullista!
GLUTEENITON & VEGAANINEN
Piparkakkutrifleissäni maistuu mustikka, vanilja ja piparkakkujen lisäksi glögi, joka tuo tähän jälkiruokaan jouluaromien lisäksi mehukkuutta. Kaikki ainekset kootaan kerroksittain laseihin ja nopeimmillaan tämä jälkiruoka on valmis 15 minuutissa! Itse pidin laseja pari tuntia jääkaapissa ennen herkuttelua, jolloin ne saivat maustua hiukan ja olivat mielestäni parhaimmillaan. Voit tehdä triflet jääkaappiin myös päivää ennen tarjoilua. Teet triflet helposti myös gluteenittomiksi käyttämällä gluteenittomia piparkakkuja. Vegaanisen saat tästä jälkiruoasta käyttämällä vegaanisia piparkakkuja ja kaurakermaa (jätä rahka pois). Fantastista!
Piparkakkutrifle – joulun nopein jälkiruoka
3 isoa tai 6 pientä jälkiruokaa
Ohje
- 1 dl (mustikka)glögiä
- 2 dl mustikoita (pakaste)
- noin 150 g piparkakkuja
- 2 dl vispikermaa
- 3 rkl rahkaa
- 1 rkl hyytelösokeria (tai muu sokeri)
- 2 vaniljatangon siemenet
- koristeeksi koristeltuja piparkakkuja
- Mittaa mustikat kulhoon ja kaada päälle glögi. Jätä maustumaan.
- Murskaa piparkakut ja nostele lasien pohjalle murua.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, sokeri ja vaniljatangon siemenet sekaan. Voit lorauttaa myös kerman sekaan hiukan glögiä.
- Nosta piparimurun päälle glögiä ja mustikoita. Nosta sitten päälle kermaseosta.
- Toista lisäämällä aineksia kerroksittain laseihin.
- Laita lasit tekeytymään jääkaappiin 1-3 tunniksi.
- Koristele annokset pipareilla ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit tarjoilla triflet myös heti niiden kokoamisen jälkeen. Tekeytymällä triflet maustuvat ihanasti, mutta ne ovat herkkua myös heti tarjoiltuna!
Kiireetöntä uutta viikkoa toivotellen
♥ Anni
Mä oon kuolannu näitä jo useamman päivän, niin näyttävät herkullisilta. Mä itse asiassa itsekin suosin tällaisia helppoja jälkiruokia varsinkin silloin, kun joudun hääräämään keittiössä alkupalan ja pääruoan kanssa. Nää on niin helppo tehdä heti aamusta jääkaappiin odottamaan.
Ja nuo sun leipomat pikkuruiset talot tekevät näistä ihan super söpöset <3.
Kiitos Sari 🙂 Näissä kävi kyllä nyt ihan aidosti niin, että vahingossa syntyi jotain tosi helppoa ja ihanaa. Mikä onni oli se, että noita pieniä piparitaloja oli jäänyt edellisestä projektista yli. Sopivat täydellisesti näihin <3
Nämä brittiherkut ovat meidän perheessä tuttuja 🙂 mutta koskaan ne ei ole ollut kauniin söpäjä, niinkuin nämä <3 Ihania!
En usko Peggy! Mutta kiitos <3 Olisi kiva tietää mitä teidän perinteiseen trifleen tulee? 🙂
Syötävän suloisia kuvia ja herkullisen näköisiä jälkkäreitä. Tein näitä eilen pienin muutoksin ja aion linkittää omaan blogiini. Kiitos taas kerran ihanasta ohjeesta Anni!
Hyvää joulun odotusta sinulle! 🌲
Voi Leena kiitos kovasti <3 Ihanaa joulun odotusta sinulle! Käyn kurkkaamassa versiosi heti kun ne löytyvät sivultasi 🙂
Huomenna testataan näitä kaverin kanssa🙂
Ihana kuulla! Toivottavasti tykkäätte <3