|

Vintagekakku

Vintagekakku

Tadaa! Tänään on mun syntymäpäivä ja pitkästä aikaa innostuin leipomaan alusta asti itselleni juuri sellaisen kakun, jota olen himoinnut ja ihaillut pitkään: Vintagekakku on vuoden 2024 trendikkäin synttärikakku!

Vintagekakkujen kuvia on pyörinyt jo pidemmän aikaa somessa. Ihanaa, olen ajatellut, taas saa pursotella oikein kunnolla. Palataan ajassa taaksepäin jopa 1700-luvulle Marie Antoinetten hoviin. Röyhelöä, kiiltäviä kirsikoita ja värejä. Vintagekakut palasivat 50-60-luvullakin juhlapöytiin ja jälleen 70-80-luvuilla. Aasialaisista leipomoista ne hiipivät jälleen esille tähän hetkeen. Hae inspiraatiota Vintagekekkuihin esimerkiksi täältä.

Tässä oma versioni vintagekakusta. Leivoin mun luotto-ohjella vegaanisen (ja super mehevän) suklaakakun. Kakun väliin sivelin kirsikkahilloa ja pursottelin marenkikreemiä. Kuorrutus ja pursotukset on tehty myös marenkivoikreemillä. Se on vähemmän makeaa kuin perinteinen voikreemi ja sitä on todella helppo pursotella, lisäksi pursotukset pysyvät kauniina pitkään. Enkä valehtele, se on hiukan vaativampi tehdä.

Retrokakku - Vintage

Etsin varrellisia cocktailkirsikoita vaikka mistä ja turhaan. Niitä saa varmuudella Aimo- sekä Metrotukusta. Ensimmäiseen pääsee ilman asiakkuutta. Kaunis tästä kakusta tuli ilman varrellisia kirsikoitakin. Vaikka edelleen mietin, miten upea lopputulos olisi ollut varsilla.

Vintagekakku

Vintagekakku

noin 12 hlö

Kakkupohja

Vegaaninen suklaakakku ohje tässä

Täyte & Kuorrute

 • 2 dl kirsikkahilloa (ohje täällä)
 • 2 x annosta marenkivoikreemiä (ohje täällä)
 • pinkkiä ja punaista pastaväriä
 • cocktailkirsikoita (varrellisia löydät tukuista)
 • sokerihelmiä

Kakun kokoaminen

 1. Leikkaa kakun kohonnut osa pois ja sahaa kakku leipäveitsellä kolmeen yhtä paksuun kerrokseen.
 2. Kasaa kakku kakkualustalle ja täytä kakku kerros kerrallaan.
 3. Ensin pursota marenkikreemiä kakkupohjan reuoille ja levitä hillo keskelle. Toista, toiseen kerrokseen sama. Nosta päällimmäinen kerros päälle.
 4. Levitä kakun päälle ensin ns. ”murukerros” kreemiä. Laita kakku jääkaappiin ja anna kreemin jähmettyä. Lisää toinen ohut kerros ja jähmetä kreemi taas jääkaapissa. tee niin monta kertaa kunnes olet tyytyväinen. Itse laitan aina kaksi kerrosta. Varsinkin tummassa kakkupohjassa, jotta murut eivät näy kakun pinnassa.
 5. Ota esille pursotinpussi ja tyllat. Tarvitset ison ja pienen kruunutyllan sekä ison ja pienen tähtityllan pursotuksiin. Värjää halutessasi pursotettavaa kreemiä pinkiksi ja punaiseksi.
 6. Asettele viimeisenä kirsikat ja sokerihelmet kakun päälle ja pinnalle.
Vintagekakku
Vintagekakku

Aurinkoista päivää!

Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

 1. Henna sanoo:

  Onnentoivotukset päivänsankarille! 🌷 Onpas ihanan näköinen kakku! Meidän 2v 8 kk poika kysyi heti kuvan nähtyään kenen synttärikakku se on. Ja totesi ”ihan hyvälle se näyttää!” 🤭 Muutenkin näitä sun reseptejä ja ohjeita on aina niin kiva lueskella ja kokeilla leipoa itsekin. Niin näitä uusimpia kuin myös vanhempia! Täältä mä yleensä ekana reseptejä ja vinkkejä katselen, jos jostain 😊

  1. Hei Henna, ensinnäkin kiitos, olipa tosi kiva lukea sun kommentti näin synttäripäivän päätteeksi. Ihana palaute <3 Sinulta ja pojaltasi. Upeaa kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *