| | |

Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku

Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku

Voileipäkakut – ne maistuvat kaikille ja ihan varmasti!

Me syötiin tällä kertaa voileipäkakkua sunnuntaina lounaaksi. Koottiin voileipäkakku nakutyyliin aamulla ja annettiin sen hetken vetäytyä jääkaapissa. Olisi ollut varmasti vielä parempaa seuraavana päivänä (se itse asiassa selviää tänään lounasaikaan kun saan tuon jäljelle jääneen pienen palan herkutella).

Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku

Tämä on kasvisvoileipäkakku – sellaista te olette toivoneet. En keksi todellakaan syytä siihen miksi en ole voileipäkakkuja useammin tehnyt, sillä taas jouduin toteamaan, että tämän kakun tekeminen oli aivan liian helppoa siihen nähden kuinka hyvää se on!

Välimerellisen kasvisvoileipäkakun sisältä löytyy punajuurihummusta, paahdettua paprikaa, feta-tsatsikikastiketta ja artisokkaa. Tummat ja vaaleat leipäpalat on kostutettu tomaattimehulla, mikä tuo ihanaa syvyyttä tähän kakkuun. Voit toki kostuttaa kakun myös maidolla, vichyllä tai jollain muulla nesteellä. Teet kakusta helposti myös vegaanisen – lue vinkki ohjeen yhteydestä.

Mikä parhainta, kävimme eilen vesisateessa keräämässä syreenin oksia maljakkoon. Ripottelin muutaman kukan myös kakun päälle koristeeksi, onhan syreenit syötäviä ja siksi myös kauniita koristeita. Huh miten kaunis alkukesä on taas ollut. Kaikki puut ja kukat kukkivat. Haluaisin tämän kestävän ikuisesti.

Tätä ohjetta sinun täytyy kokeilla. Vaikka heti ensi viikonloppuna?


Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku

Noin 8 hlö

Pohja

  • 9 (real)ruisleipäpalaa
  • 6 täysjyväpaahtoleipäpalaa
  • 1 dl tomaattimehua
  1. Ota leivät valmiiksi esille ja mittaa tomaattimehu valmiiksi.

Feta-Tsatsikitäyte

  • puolikas raastettu kurkku
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • ripaus suolaa
  • hyppysellinen pippuria
  • 2 tl hunajaa
  1. Pese ja raasta kurkku ja valuta sitä hetken aikaa siivilässä.
  2. Murenna feta kulhoon ja purista valkosipulinkynsi sekaan.
  3. Mittaa loput aineet myös kulhoon ja lisää viimeisenä valutettu kurkku.
  4. Sekoita massa ja nosta kulho hetkeksi jääkaappiin.

VEGAANINEN! Tee kakusta vegaaninen vaihtamalla jogurtti kaurafraicheen ja vaihda fetajuusto esimerkiksi kapriksiin (1 dl).

Muut täytteet

  • 2 paprikaa
  • 200 g punajuurihummusta
  • 5-6 artisokkaa
  1. Paahda paprikat kuumalla (parila)pannulla pehmeiksi. Ota kuori pois ja paloittele paprika.
  2. Valmista hummus tai käytä valmista. Hyvän punajuurihummuksen ohje löytyy esimerkiksi täältä.
  3. Hienonna artisokat.

Koristeet

  • kourallinen silmusalaattia
  • syreenin kukkia

Voileipäkakun kokoaminen

  1. Aseta tarjoiluvadille sopivan kokoiseksi leikattu leivinpaperi.
  2. Laita 3 ruisleipää alimmaiseksi, kostuta pohja tomaattimehulla ja levitä päälle hummusta.
  3. Ripottele hummuksen päälle paloiteltua paprikaa ja artisokkaa.
  4. Nosta päälle vaaleat leipäpalat ja kostuta. Nosta tsatsikitäytettä leipien päälle.
  5. Toista kaikki tämä ja koristele lopuksi kasvisvoileipäkakku silmusalaatilla ja syreenin kukilla.

Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku

Ihanaa ja toivottavasti stressitöntä viikkoa!

♥ Anni


Lisää suolaisia kakkuja löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

  1. Maria sanoo:

    Onko ohjeessa käytetty millaista artisokkaa? Öljyssä säilöttyä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *