Upea Joulutäytekakku
Kaupallinen yhteistyö Dansukker/Suomen Sokeri
Olipa ihana leipoa pitkästä aikaa vaähän enemmän aikaa vievä täytekakku. Täytekakun leipominen on aina prosessi, joka kannattaa aloittaa ajoissa. Ensin leivotaan kakkupohja, mielellään pari päivää ennen. Sitten täytellään ja vasta tarjoilupäivänä kreemittään ja koristellaa. Instagramin puolelta löydät tämän kakun koristeluvideon.
Leivoin tähän kakkuun mielettömän mehevän piparkakkupohjan, jonka salaisuus on Dansukkerin Tumma Siirappi. Voimakasarominen siirappi antaa kakkupohjalle erityistä makua ja mehevyyttä yhdessä piparkakkumausteen kanssa. Kakun välissä on kirpeä karpalomousse ja päällä vaniljainen tuorejuustokreemi sekä tummaan siirappiin keitetty paahteinen kinuski. Nam, kuulostaako herkulliselta?
Pursottelin kakun päälle kuusimetsän ja kranssikäynnöstä sekä valuttelin paahteista kinuskia. Meillä tämä kakku ilahduttaa huomenna Itsenäisyyspäivän juhlissa ja kuvastaa Suomen kauniita ja vihreitä metsiä, myös täytteen puolesta.
Dansukker Tumma Siirappi
Tumma Siirappi on ollut osa suomalaista joulunviettoa jo sukupolvien ajan. Kirkkonummella Suomen Sokerin siirappimestarit valmistavat sitä ammattitaidolla ja suurella sydämellä. Tämä täyteläisen aromikas sokerisiirappi on monikäyttöinen ja täydentää niin leivonnaiset, jälkiruoat kuin ruokien maustamisenkin.
Tumman Siirapin luonnollinen, vahva maku ja tumma väri ovat peräisin sokeriruo’osta. Se antaa makua ja erityistä mehevyyttä leivonnaisiin – piparkakkumausteen kanssa se on mielestäni parhaimmillaan.
Tumman Siirapin 1 kg:n pakkaus on kierrätettävä, muovikorkilla varustettu nestekartonkitölkki, josta on kätevä annostella.
KATSO VIDEO KAKUN KORISTELUSTA TÄÄLTÄ
Upea Joulutäytekakku
Kakkupohja (10 hlö)
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl Dansukker Taloussokeria
- 3 tl piparkakkumaustetta
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
- 1/2 tl suolaa
- 3 kananmunaa
- 2 dl maitoa tai kermaa
- 2 dl rypsiöljyä
- 1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 15-16 cm kakkuvuoka.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat maito, öljy ja siirappi.
- Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 60 min, kunnes puutikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia.
- Kumoa kakkupohja ritilälle ja peitä kelmulla jäähtymisen ajaksi.
Karpalomousse
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 dl vispikermaa
- 3 liivatetta + tilkka vettä
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 dl Dansukker Taloussokeria
- 1 tl Dansukker vaniljasokeria
- 1,5 dl karpaloita
- Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhossa löysäksi vaahdoksi (voit vatkata erikseen). Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
- Vatkaa tuorejuusto ja sokerit keskenään. Soseuta marjat ja lisää vatkaten tuorejuustoseokseen.
- Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.
- Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa kakun väliin eli on valmistusvaiheessa löysää.
Kreemi
- 300 g voita
- 4 dl Dansukker Tomusokeria
- 2 rkl maitoa
- 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
- 200 g tuorejuustoa
- vihreää pastaväriä
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan voin sekaan koko ajan vatkaten. Lisää maito vatkauksen loppuvaiheessa. Vatkaaminen kestää useita minuutteja.
- Lisää vatkauksen loppupuolella nopeasti tuorejuusto sekaan koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja edelleen kuohkeaa.
- Värjää osa kreemistä vihreäksi ja siirrä pursotinpussiin monisakaraisen tyllan kanssa.
Kinuski
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
- sormisuolaa
- Mittaa kerma ja siirappi kattilaan.
- Anna porista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Laita sekaan sormisuolaa ja jäähdytä.
Koristeet
- suklaapalloja
- nonparelleja
- kultaisia helmiä
Kakun kokoaminen
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen esimerkiksi veitsellä.
- Kasaa kakku leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan. Pohja, kakkumousse toinen kerros kakkua, mousse ja päällinen. Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa. Vedä kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia.
- Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle. Nyt voit aloittaa koristelun.
- Kreemitä kakku tuorejuustokreemillä palettiveitsellä. Käytä välissä jääkaapissa, jotta kreemi kovettuu kakun pintaan.
- Pursota kuuset kakun päälle ja kranssi kakun reunalle vain osittain.
- Valuttele kinuski kakun reunoille lusikalla nostelemalla tai käytä pursotuspulloa. Jos kinuski on todella kovaa, lämmitä sitä hetki, jos se on liian lämmintä se ei valu kauniisti.
- Asettele koristeet ja nosta tarjolle!
KATSO VIDEO KAKUN KORISTELUSTA TÄÄLTÄ
Ihanaa Itsenäisyyspäivää!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Pastéis de nata – Kermaleivokset mustikoilla
Pikkujoulujen suunnittelua ja vinkkejä!
Vastustamaton Päärynä-Kinuskikakku (G)
Mehevät Mansikkamuffinit