|

Unelmien Suklaatalo

Unelmien Suklaatalo

Kaupallinen yhteistyö Marabou & Asennemedia

Joulukuu on ihan kulman takana, mutta jouluaskartelut ovat alkaneet keittiössäni jo marraskuussa, kuten olette ehkä huomanneet. Taidan nauttia joulun tekemisestä, odotuksesta ja fiilistelystä jopa enemmän kuin itse joulusta.

Kotona on leijaillut myös suklaatehtaan tuoksu. Tänä vuonna meidän piparkakkutalo on nimittäin suklaatalo. Mikä tekee tästä talosta unelmien suklaatalon? No tietenkin käytössä ollut suklaa. Olen pienestä asti rakastanut Maraboun suklaata ja kyllä Maraboun suklaalevy päihittää kaikki muut suklaalevyt mennen tullen. Minusta suklaassa on karamellimainen aromi ja se iskee minuun – rakastanhan kinuskia ja toffeeta yli kaiken. Maraboun suklaalähetystä odotin siis saapuvaksi enemmän kuin innokkaana. Ja ihan oikeasti Maraboun maitosuklaata sulattamalla koko keittiö tuoksuu siltä miltä kuvittelisit suklaatehtaassa tuoksuvan ♥

Opettelin viime vuonna opastetusti rakentamaan piparkakkutalon ja nyt piti onnistua yksin suklaatalon kanssa. Minulta puuttuu sellainen tietynlainen rakennusinsinöörin näkemys itse rakennusvaiheista. Minkä kokoinen ja levyinen pala menee minnekin? En pysty rakentemaan mitään aivan uuden muotoista, korkeaa tai huikeaa kuten suklaalinna tms. Niinpä suklaataloni on simppeli ja tyyliini kuuluvasti pieni, söpö sekä pastellinen. Suklaatalostani tuli meidän joulun kaunein koriste ja niin ihanalta tuoksuva, että haistan sen parin metrin päästä! Kuinka jaksan odottaa jouluun asti, jolloin talo vihdoin syödään?

Uusi juttu tuo suklaatalo ei ole – onhan se hurmannut jo muutamana vuonna (aikaa edellä olevissa) jouluisissa kodeissa. Mutta oletko sinä jo kokeillut? Tämä on itseasiassa aika helppoa, kun ei tarvitse läträtä taikinoiden kanssa, paistella talon osia uunissa, odottaa jäähtymistä ja sen sellaista. Suklaalevyt vaan osiin (rauhallisesti) ja sulalla suklaalla kiinni. Helppoa? No simppelin talon rakentaminen kyllä, mutta tuo koristelu.. se vie hieman enemmän aikaa. Hei ja vielä yksi mainittava plussa! Suklaatalon kokoamiseen ei tarvita tuota vaarallista sulaa sokeria, jolla ainakin minä onnistun joka vuosi polttamaan näppini!


Unelmien Suklaatalo

Tarvitset

 • 6 Marabou suklaalevyä
 • suklaapalloja ja rakeita (esimerkiksi Maraboun Non Stop -rakeet)
 • valkoista sokerimassaa
 • lumihiutalekoristeita ja sokerihelmiä
 • tomusokeria

Pikeeri

Valmista ensin pikeeri. Löydät pikeeri-ohjeen täältä.

Voit käyttää myös kaupan valmista sokerikuorrutetta.

Seinät

 • 2 suklaalevyä
 1. Leikkaa talon seinät niin, että seinälevyyn jää 4 suklaapalaa pituus- ja leveyssuunnassa.
 2. Kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ikkunan kokoinen neliö (4 suklaapalan kokoinen).
 3. Liimaa ikkuna suklaan pintaan pikeerillä ja asettele koristeita ikkunan reunoille (liimaa koristeet myös pikeerillä).

Päädyt

 • 2 suklaalevyä
 1. Leikkaa talon päädyt niin, että päätylevyyn jää 5 palaa pituus- ja 4 palaa leveyssuunnassa.
 2. Leikkaa päätyjen yläosa viistosti niin, että kaksi ylintä palaa ovat puolikkaita. Mieti piparkakkutalojen osia. Viistoon leikkaaminen tulisi alkaa siitä mihin asti seinäpala ulottuu.
 3. Tee talon ovi samalla tavalla kuin ikkunat eli sokerimassasta leikkaamalla ja pikeerillä liimaamalla.

Katto

 • 2 suklaalevyä
 1. Leikkaa talon katto niin, että kattolevyyn jää 5 palaa pituus- ja leveyssuunnassa.
 2. Kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi ja ota siitä sydämen muotoisia koristeita piparimuotilla.
 3. Liimaa sydämet kattoon pikeerillä.

Talon kasaaminen

 1. Sulata leikkaamisesta yli jäänyt suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna sulan suklaan jähmettyä hiukan, jolloin se on parempaa ”liimaa”.
 2. Kiinnitä valmiiksi koristellut talon osat toisiinsa sulalla suklaalla.
 3. Aseta talo heti alustalle, johon aiot sen jättää.
 4. Kiinnitä ensin päädyt ja seinät. Odota, että osat jähmettyvät kiinni toisiinsa.
 5. Lopuksi liimaa kattopalat paikoilleen. Pidä hetki kiinni katosta tai tue sitä jollain kunnes olet varma, että se on jähmettynyt.
 6. Viimeistele koristelu pursottelemalla pikeeriä talon katolle ja reunoille jääpuikoiksi.
 7. Asettele suklaakuuset oven eteen ja koristele talo haluamallasi tavalla.

Vinkkejä

 1. Leikkaa talon osat kuumalla isolla veitsellä, jotta estät osien murentumisen.
 2. Leikkaa suklaa huoneenlämpöisenä.
 3. Koristele osat ennen liimaamista (näin se vaan on helpompaa).
 4. Käytä osien liimaamiseen sulaa suklaata tai pikeeriä.
 5. Jähmetä taloa liimaamisen yhteydessä jääkaapissa tai pihalla.
Unelmien Suklaatalo
Tein suklaakuuset suklaatalon oven eteen sulattamalla Maraboun Noblesse maitosuklaakiekkoja ja nostamalla sulan suklaan kuusimuotteihin leivinpaperin päällä. Jähmetin kuuset jääkaapissa ja panoin sitten ulos muotista.

Unelmien Suklaatalo Unelmien Suklaatalo Unelmien Suklaatalo

Suklaataloa tehdessäni myhäilin tyytyväisenä, söin enemmän suklaata parin päivän aikana kuin viime vuonna yhteensä, itkin hieman (osia liimatessa) ja hypin riemusta taloa kuvatessani. Talon rakennusprojekti on luova prosessi, jossa minun suosikkivaiheeni ehdottomasti olivat suunnittelu, koristelu ja kuvaaminen (eli lopputuloksen ihailu). Mikä minua itketti? No se että tahrin huolella koristellut osat sulalla suklaalla ja se että pelkäsin koko talon sortuvan. Olen hieman dramaattinen ja siksi itken usein juuri tällaisina hetkinä, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin hymyilen taas. Kaikki meni hyvin ja talosta tuli aika ihana!

Unelmien SuklaataloUnelmien SuklaataloUnelmien Suklaatalo Unelmien Suklaatalo

Mitä tykkäsit suklaatalostani?

Olisi ihana nähdä sinun versiosi! Merkitse kuva Instagramissa #anninuunissa #marabousuklaatalo niin pääsen ihastelemaan!


Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Lisää joulun reseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

 1. Huikean hieno lopputulos – nappaan kyllä seuraavaksi jouluksi tämän ”reseptisi”. Oma lapsi raastaa suklaata ja olisi varmasti ihan hurmioissaan ”sukulaamökistä”, herkullista loppuviikkoa!

  1. Kiitos paljon Heli <3 Kyllä Amokselle sitten sukulaamökki pitää tehdä ehdottomasti <3 Pakko taas todeta, että hänellä on hyvä maku 😉

 2. Aivan ihana!
  Meillä ei olla vielä tehty suklaataloa jouluksi, vaikka mielessä se on käynytkin.
  Tämä olisi sellainen omaan mieleen oleva joulutalo, maistuu taatusti 🙂

  1. Kiitos Sari!

   Hmm pitäisiköhän teidän alkaa siellä rakennushommiin? Sulla on monta ihanaa apuriakin <3

 3. Riitta sanoo:

  Suloinen suklaatalo on, tästä nappaan koristeluideoita omaan taloomme!
  Olemme tehneet tyttären kanssa jo kahtena jouluna suklaatalon ja onnistuu ja maistuu myös edullisemmasta Lidlin suklaasta valmistettuna.

  Sokerimassakoristeista kysymys, kuinka kauan kestävät kovettua ja miten avattu sokerimassapaketti kannattaa säilyttää ja kuinka kauan säilyy avattuna?

  Kiitos monista makoisista ohjeista, täältä haen takuuvarmat ohjeet leipomiseeni!
  Terveisin Riitta

  1. Hei Riitta,

   Kiitos mukavasta kommentistasi 🙂 Kiva kuulla, että teillä on olllut suklaatalo jo parina vuonna!

   Laitan itse aina sokerimassapaketin pieneen pakastepussiin tai käärin kelmuun, kun olen sen avannut. Olen säilyttänyt paketin voimmassaoloajan mukaan, jos sokerimassa pysyy pehmeänä ja käsiteltävänä. Koristeet teen aina edellisenä päivänä ja siinä ajassa kyllä kuivuu hyvin. Kukkiin ja tarkempiin muotokoristeisiin käytän kukka- tai muotoilumassaa joka kuivuu nopeammin. Ihan muutamassa tunnissa.

   Ihanaa joulun odotusta!

   – Anni

 4. Tuuli sanoo:

  Aivan ihana! Mistä olet ostanut nuo söpöt pipariukot, vaaleanpunaiset ja siniset pallot koristeluun? <3

 5. Aivan ihana pikkumökki <3 Olen monesti miettinyt suklaamökin tekemistä, mutta miten ihmeessä siitä pystyy pitämään näppinsä erossa jo valmistusvaiheessa 😀 Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää <3

  1. Ihanaa kun sanot ”mökki” 🙂 <3 Itse puhun aina taloista. Voin kertoa, että ihan oikeasti suklaata meni myös paljon omaan mahaan eli ei pysty pitää näppejä kurissa 😀 Ihanaa joulukuuta sinne myös <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *