Täyteläinen Valkosuklaakreemi (täyte ja kuorrute)
Oikein ihanaa ja herkullista Uutta Vuotta 2018! Tämä suklainen resepti aloittaa loistavasti vuoden 2018 täällä blogin puolella. Tulossa on vähintään yhtä herkullinen vuosi kuin edellisestä! Toivottavasti olette nauttineet pyhistä, vapaista ja juhlista. Lomailen itse vielä viikon verran ja aloitan uuden vuoden vasta loman jälkeen. Siihen asti ladataan akkuja. Terkkuja siis täältä Thaimaan lämmöstä ♥ Voit seurata matkaani Instagramissa.
Täyteläinen Valkosuklaakreemi sopii kakkujen täytteeksi tai kuorrutteeksi. Miksi et laittaisi tätä suussa sulavaa kreemiä myös keksien tai kääretortun väliin? Olen testannut monia hyviä valkosuklaakreemi-ohjeita, mutta joulun alla päätin muunnella vanhoja käytössäni olevia reseptejä uudestaan löytääkseni sen täydellisen koostumuksen. Lopulta löysin omaan makuuni sopivan täydellisyyden juuri tästä ohjeesta.
Nyt kaikki joulusta jääneet suklaat sulamaan ja kreemiä vatkaamaan! Voit tehdä tämän kreemin myös valmiiksi pakkaseen. Täyteläinen valkosuklaakreemi on täydellistä sellaisenaan. Voit kuitenkin maustaa sitä monilla eri tavoilla lisäämällä vatkauksen loppupäässä massaan marjajauheita tai aromeja. Miltä kuulostaisi pistaasi-valkosuklaakreemi? Aika hyvältä vai mitä?!
Katso myös ihana Suklaakreemi-ohje, johon voit piilottaa joulusta jääneet tummat- ja maitosuklaat.
Täyteläinen Valkosuklaakreemi
Ohje riittää hyvin yhden 20 cm kakun kuorruttamiseen tai yhden 20 cm kakun täytteeksi (kaksi täyteväliä).
Ohje:
- 100 g valkosuklaata
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl tomusokeria
- 100 g tuorejuustoa
- pastaväriä (valinnainen)
- Pilko valkosuklaa kippoon ja sulata se mikrossa.
- Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää jäähtynyt valkosuklaa varovasti valuttamalla sekaan koko ajan vatkaten.
- Lisää erissä 2 dl tomusokeria koko ajan vatkaten.
- Lisää seuraavaksi tuorejuusto koko ajan vatkaten.
- Lisää lopuksi loput (1 dl) tomusokeria koko ajan vatkaten.
- Vatkaa, kunnes kreemi on kuohkeaa ja tasaista.
- Tässä vaiheessa voit värjätä kreemin haluamallasi värillä. Jos värjäät vain osan ota sivuun pieni määrä kreemiä ja värjää se erikseen.
Vinkki! Lisää kreemin makua aromeilla (esimerkiksi pistaasi tai caramel ovat täydellinen lisä tähän kreemiin!). Kokeile maustamiseen myös marjajauheita.
Hei, mitä ajattelet, riittäisikö 1,5 kertainen ohje 26 cm kakun (6 munan sokerikakkupohjan) kuorruttamiseen? Ajattelin täyttää kakun kaksi täyteväliä sinun helpon marjamoussen ohjeella mustaherukoilla toteuttaen, mitä sanot makupareista? Ensin ajattelin kakun toiseen väliin valkosuklaamoussea, mutta ehkä tulisi liian makea tämän kuorrutteen kanssa.
Moikka Sanna,
Saattaisin kyllä tehdä noin isoon tuplana, jos kakku on lisäksi korkea. Jos kreemiä jää yli voi sen pakastaa tai pursotella kaunisiti kakun päälle kuorrutuksen jälkeen. Minusta mustaherukka ja valkosuklaa sopii loistavasti yhteen ja tekisin myös niin, että täyttäisin pelkällä mustaherukkamoussella. Ihanaa päivää!
Voiko tätä kreemiä värjätä valkoisemmaksi Wiltonin valkoisella väriaineella? Entä muunväriseksi pastaväreillä?
Hei Tiiu 🙂 Voi värjätä!
Hei Anni!
Voisiko tämän kreemin tehdä ilman valkosuklaata? Olisi vähän ”kevyempi” ja helpompi leikata kuin
tavallinen voikreemi ja laktoositonta toivottiin. Kiitos tiedosta! 🙂
Hei Satu,
En suoraan jättäisi tästä reseptistä valkosuklaata pois koska tämä on valkosuklaakreemi 🙂 Suosittelen esimerkiksi porkkanakakun tuorejuustokreemiä, se on ihanaa ja pehmeää:
https://stg.anninuunissa.fi/maailman-paras-porkkanakakku/
Hei!
Kovettuuko tämä kreemi samalla tavalla kuin voikreemi? Ja sopiiko mikä tahansa valkosuklaa tähän?
Hei, kyllä tämäkin kreemi kovettuu, mutta ei ihan yhtä kovaksi. Voit käyttää mitä tahansa valkosuklaata 🙂
Voinko tehdä kreemin valmiiksi tänään jo huomista varten? Notkistuttaisin sitä vähän vain huomenna mikrossa?
Hei Katri, kyllä kai se onnistuu. En laittaisi itse kuitenkaan mikroon vaan pitäisin huoneenlämmössä ja vatkaisin kevyesti kuohkeaksi.
Sopiiko tämä kreemi eristeeksi kakun ja sokerimassan väliin?
Sopii kyllä 🙂
Jähmettyyhän tämä sen verran, että sopii korkeammankin kakun täytteeksi ilman lässähtämistä?
Kyllä, kaikki voipohjaiset kreemit jähmettyvät kylmässä. Täyttäisin kakun vuokaan ja antaisin tekeytyä jääkaapissa.
Miten käytännössä kannattaa tehdä jos tekee täyteen valmiiksi ja pakastaa sen. Eikö niin, että antaa sulaa huoneenlämmössä, mutta täytyykö vatkata vielä tuolloin uudestaan?
Lähtökohtaisesti en tekisi kreemiä pakkaseen, koska koostumus voi kärsiä. Olen suositellut pakastamista jos kreemiä jää yli. Luulen että kreemi kannattaa nopeasti vatkata uudestaan pakastuksen jälkeen. Jos kokeilet ja kreemi on pakastuksen, sulatuksen ja vatkauksenkin jälkeen silkkistä niin kerro ihmeessä täällä niin muut saavat vinkkisi 🙂
Hei, voisiko tästä tehdä juustokakun? 😊
Hei Katri. Tämä on kreemi, joka on tarkoitettu kakun kuorruttamiseen. On kyllä liian tuhtia juustokakuksi valitettavasti.
Heippa. Voisiko tästä tehdä juustokakun? 😊
Riittäisikö jos tämän tekisi 1,5 kertaisena 24cm kakkuun kuorrutteeksi? Kakku tulee sinun gluteenittoman tumman kakun ohjeella, 4 munalla. Täytevälejä on kaksi. Pystyykö tätä kuorrutetta tekemään liukuvärjäyksellä? Vai olisiko siihen parempi esim. marenkivoikreemi? Mietin täytteiksi vadelmamoussea ja valkosuklaamoussea. Meneeköhän liian makeaksi? Olisiko parempi tehdä molemmat välit vadelmamoussella jos kuorrutteeksi tulee tämä valkosuklaakreemi? Ensimmäistä kertaa teen tämmöstä kreemikuorrutusta niin vähän on hakusessa että miten kannattais tehdä 🙂
Riittoisuus riippuu myös kuorrutteen paksuudesta. Tekisin itse varmuudeksi 2 kertaisena. Voit pakastaa lopun kreemin, jos sitä jää. Voit tehdä myös tällä liukuvärjäyksen. Vähennä mousseissa sokerin määrää jos tuntuu liian makealta. Makeus on maistajan suussa. Minusta hieman kirpeä vadelma ja valkosuklaa sopivat hyvin yhteen. Yhtä hyvin voit tehdä täytteeksi vain vadelmamoussea kun päällä on jo valkosuklaata 🙂
Kuinka kovaa tästä kreemistä tulee?
Onnistuuko myös maitosuklaalla?
Pystyykö tästä pursottaa värkättynä ruohotyllalla koristetta kakun päälle?
Voipohjaiset kreemit ovat aina pehmeitä, mutta kovettuvat jääkaapissa. Tätä voi pursottaa ja maitosuklaaversio onnistuu varmasti myös.
Sopiiko tämä kreemi faultline-kakun tekoon? 😊
En keksi miksi ei sopisi 🙂
Teen muffineja sinun suklaamuffinireseptillä, sopisiko tämä pursotukseksi niiden päälle ja riittääkö tämä satsi 12 muffinit kuorrutukseen? Voinko pursottaa jo edellisenä iltana, vai säästänkö suosiolla juhlapäivän aamuun?
Voit pursottaa edellisenä päivänä ja sopii varmasti 🙂 Riippuu siitä kuinka muhkean kuorrutuksen pursottelet. Tekisin itse varmaan tuplana tämän reseptin 🙂
Hei, pohdin että osaatkohan sanoa, mitä tälle kreemille käy, jos valkosuklaan pahtaa ennen kreemin tekoa? Tarkoituksena paahtaa valkosuklaata hitaasti matallalla lämmöllä, jollon lopputuloksena on sulaa paahdettua valkosuklaata. Toimiiko se samalla tavalla kuin nopeammin sulatettu, paahtamaton valkosuklaa tässä?
Jos valkosuklaa on koostumukseltaan sulaa valkosuklaata niin kyllä luulisin, että onnistuu sillä. En ole valmsitanut itse paahdettua valkosuklaata ikinä noin, joten arvailen tässä 🙂
Hei! Saisikohan tästä kreemistä jotenkin vähän vähemmän makean kakun kuorrutukseen/pursotukseen? Voinko esim jättää tomusokerin pois tai vähentää valkosuklaan määrää? Olen ohjeella kerran aiemmin tehnyt ja koostumus oli erinomainen, mutta liian makea omaan makuuni.
Toinen kysymys; Jos haluan värjätä kreemiä pastavärillä, niin missä välissä minun kannattaa väri kreemiin sekoittaa?
Kiitos jo etukäteen!😊
Moikka,
Voit vähentää tomusokerin määrää. Pastavärin kääntelisin sekaan ihan viimeisenä 🙂
Jos kakun kuorruttaa tällä ja päälle tekee pursotuksia marenki voikreemistä niin mitä luulet, liukuvatko pursotukset pois kakun päältä? Aiemmin olen tehnyt aina marenkivoikreemin mutta nyt kun olen tekemässä suklaista kakkua niin Valkosuklaa päällisenä kuulostaa houkuttelevammalta.
🙂
Siinä on riski, että pursotukset valuvat. Miksi et tee myös pursotuksia tällä kreemillä?
Voiko kreemin laittaa muffinssien kuorrutukseksi?
Toki voi 🙂