Suklaa Cupcakes minikokoisina

Toinen ravintolapäivän vetonaula olivat nämä ihanat minikokoiset cupcaket. Ohje on samaa kaavaa noudattava yksinkertainen resepti, mitä noudatan suurimmassa osassa kaikkia muffini-ohjeitani. Erityisen meheviä näistä kuppikakuista tekee taikinassa olevat pienet suklaasattumat, jotka sulavat suuhun. Nämä ovat kuin pieniä konvehteja, joten ne sopivat erittäin hyvin myös pikkujoulu- tai joulupöytäänkin. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Nam!


Suklaa Cupcakes minikokoisina

Suklaa Cupcakes: (n. 40 kpl minikokoisia kuppikakkuja

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,5 dl luonnonjogurttia
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 100 g tummaa suklaata
  1. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Rouhi suklaa kuivien aineiden sekaan (jätä sattumia).
  4. Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, jogurtti ja sula voi sekaisin.
  5. Yhdistä jauhoseos ja munajogurttivoi-seos nuolijalla käännellen (älä vatkaa taikinaa).
  6. Asettele paperivuoat minimuffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
  7. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. (tarkista kypsyys puutikulla.)
  8. Jätä muffinit jäähtymään ja valmista kuorrute.

Kuorrute:

  • 50 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • 20 g tummaa suklaata
  • 1-2 rkl kaakaojauhetta
  • nonparelleja ja sokerihelmiä
  1. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa tasaiseksi.
  3. Lisää kylmä tuorejuusto sekaan ja vatkaa kuorrute vaaleksi ja kuohkeaksi. (vatkaa n. 1 min)
  4. Värjää ja mausta kuorrute sulalla suklaalla ja kaakaojauholla, kunnes saat haluamasi värin ja maun.
  5. Kaada kuorrute pursotinpussiin, jossa on valitsemasi tylla.
  6. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele nonparelleillä yms. koristeilla.

Lisää suklaa-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

51 Kommenttia

  1. Hanne sanoo:

    Onko paistolämpötila kiertoilmalle vai perinteisille vastuksile?

    1. Kirjoitan aina erikseen, jos käytän kiertoilmaa eli nämä on paistettu ihan tavalliseen tyyliin 🙂

  2. Krista sanoo:

    Hei! Teen pian juhliin näitä herkkuja ja mietin, riittääkö tuo kuorrutemäärä kunnon pursotuksina (mitä sinulla noissa kuvissa) kaikkien ohjeen kuppikakkujen päälle? Toisena vaihtoehtona olin miettinyt silkkistä suklaakreemiä kuorrutteeksi, se kun vei kielen mennessään taannoisissa juhlissa kakun päällä. <3 Jos suklaakreemiin päätyisin, niin olisiko yksinkertainen annos sopiva?
    Kiitos paljon ihanista ohjeista, täältä on löytynyt nappireseptejä herkkukakuista vauvan välipaloihin, mahtava blogi! (:

    1. Kyllä sen pitäisi riittää, ohje on niin vanha, että joudun hiukan muistella. Kaikilla on tosin omanlainen pursotuskäsi, joten jos epäilet että tarvitset enemmän tee tuplana. Kreemiä tulee tosi paljon, mutta sitä voi myös pakastaa 🙂 Kiitos ihanasta palautteesta!

  3. Jenni sanoo:

    Voiko kuppikakut pakastaa? Helpottaisi juhlien järjestämistä jos voisi paistaa etukäteen ja pakastaa. Sitten juhlapäivänä vain sulatus ja kuorrutus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *