Silkinpehmeä Suklaakreemi (täyte ja kuorrutus)
Silkinpehmeä suklaakreemi joka sopii niin kakun kuorrutukseen kuin täyttöönkin on täydellistä, ihanaa, täyteläistä, unenomaista, taivaallista, samettista, aromikasta..! Niin superherkullista, että itkettää! En ymmärrä miten tätä tuli tehtyä ensimmäisen kerran vasta nyt!
Kerroin teille leivontakuumeesta, jota sain tyynnyteltyä leipomalla tämän suklaakakun. No pitihän kakulle tehdä myös kuorrutus ja täyte. Siitä johtuen tapahtui seuraavaa. Olen ollut eilisestä asti sokerihumalassa. Suklaakakkua täytellessä tuli maisteltua useampaan kertaan tätä jumalaista kreemiä, joka soveltuu niin kakun täytteeksi kuin kakun kuorrutteeksikin. Kreemiä voi maustaa eri tavoilla: tilkka kahvia, valinnainen aromi (esim. toffee tai piparminttu) tai miksi et laittaisi kreemiin maustettua tuorejuustoa kuten kinuskituorejuusto?
Ihailen ja kuolaan avoimesti Manuelaa (Passion for Baking) ja tämä kreemi sai innostuksen alunperin hänen reseptistään: Dark Chocolate Cream Cheese Frosting . Tuunasin reseptiä kuitenkin itselleni sopivaksi. Ohjeen kreemi riittää yhden halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoan täyttöön (3 kerrosta) ja kuorrutukseen. Jos teet pelkästään kuorrutuksen voit puolittaa ohjeen.
Silkinpehmeä Suklaakreemi:
- 400 g tummaa suklaata (myös maitosuklaa käy*)
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl kuumaa vettä
- 350 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- valinnainen aromi esim. caramel tai kahvi
- Sulata suklaa ja jätä sivuun jäähtymään.
- Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi (vatkaa noin 5 minuuttia).
- Lisää jäähtyneet sula suklaa, kaakaojauheseos ja tuorejuusto (huoneen lämpöisenä) kulhoon.
- Lisää tässä vaiheessa myös aromi, jos haluat maustaa kreemin.
- Vatkaa seos ihanan pehmeäksi ja kuohkeaksi (muutama minuutti)!
- Voit pursottaa kreemin kakun tai kuppikakkujen päälle tai levittää sen kauniisti ja tasaisesti palettiveitsellä!
Vinkki! Aromin lisäämisellä voit antaa kreemille ihania pikantteja makuja! Jos haluat pienen säväyksen kahvin, kinuskin tai piparmintun makua lisää muutama tippa aromia kreemiin vatkauksen aikana! Voit lisätä myös tipan vahvaa kahvia tai olla maustamatta kreemiä ollenkaan.
Vinkki! Vaihda maustamaton tuorejuusto vadelma- tai kinuskituorejuustoon! Voit myös käyttää makutomusokereita tavallisen tomusokerin sijaan!
Vinkki! Ole huolellinen ettei lisätty suklaa ole kuumaa tai tuorejuusto liian kylmää, jolloin kreemi helposti juoksettuu. Kaikkien aineiden tulisi olla mahdollisimman huoneenlämpöisiä.
Vinkki! Kreemi kovettuu jääkaapissa. Jos teet kreemin ennakkoon säilytä se jääkaapissa, anna pehmetä huoneenlämmössä ja vatkaa uudestaan kuohkeaksi ennen pursotusta, levitystä jne.
- Edit. 19.2.2018 Lukijan vinkki: myös maitosuklaalla tulee kuohkea ja täyteläinen kreemi!
LorAnn tuotemerkin aromeilla saa ihania makuja kreemiin! Löydät aromeja leivontatarvikekaupiusta. Täytin ja kuorrutin tämän suklaakakun suklaakreemillä.
Moikka Matu,
Kakun voi pakastaa, mutta kakku pitää peitellä hyvin, ettei se ota makuja ja hajuja pakastimesta. Siitä syystä ulkonäkö saattaa tulla suttuiseksi ellei sinulla ole kakun kokoista isoa suljettavaa rasiaa. Lisäksi kreemin koostumus saattaa muuttua. Kakkupohjan voi aina pakastaa, itse en suosi koko kakun pakastamista, mutta toki niin voi tehdä.
Heippa!
Ajattelin tehdä tämän suklaakreemin täytteeksi pikkuleipiin. Juhlat kolmen viikon päästä ja ajattelin nyt jo leipoa pikkuleivät valmiiksi pakkaseen ja mieluiten myös täyttäisin ne valmiiksi. Kestääköhän kreemi hyvänä pakastimessa? ?
Hei Amanda,
luulisin, että voit täyttää ja pakastaa. En usko että käy mitään 🙂 Pakkaa hyvin, niin ettei pikkuleivät ota makua pakastimesta. Kreemi on todella sulavaa ja luikasta. Pidä sitä hetki jääkaapissa niin se jähmettyy hiukan ja täyttö helpottuu 🙂
Selvä, näin teen ? kiitos vastauksesta! ?
Onko minun hyvä tehdä tuo kuorrutuskin tänään kun huomenna tarvitsen sen työkavereille
Teen itse kuorrutteet aina tarjoilupäivänä, koska ne kovettuvat (voi pohjaiset) jääkaapissa. Toki voi tehdä ennakkoonkin. Silloin on hyvä pitää hetki huoneenlämmössä ja vatkata kuohkeus takaisin 🙂
Käytätkö tähän kreemiin suolatonta voita vai tavallista voita? Ja olen tekemässä tätä 26 cm:n kakkun kuorrutukseen ja täytteeksi. Täytyykö tehdä 1,5 kertaisena?
Käytän ihan tavallista voita. Ilmoitan aina erikseen, jos resepti vaatii suolatonta 🙂 Nyt en osaa muistaa ihan tarkalleen tuota riittoisuutta – riippuu myös kakkusi korkeudesta. Jos epäilet riittävyyttä niin tee varmuudeksi 1.5 kertainen ohje. Jos kreemiä jää yli voi sen myös pakastaa.
Ihana resepti 🙂
Onko sulla ohjetta mimmonen suklaaganashe tähän sopisi valuttaa päälle?
Kiitos jo etukäteen.
Moikka,
Voit tehdä suklaaganachen esimerkiksi tämän ohjeen mukaan:
https://stg.anninuunissa.fi/kummituskakku-suklaakakku-gluteeniton/
Hei, olen aiemminkin tehnyt tätä ihanaa kreemiä kakkuun, mutta nyt päätin käyttää tosi tummaa suklaata (pääosin 80%) ja lisäsin lopussa daim rouhetta ja nopeasti sekaisi. Kreemistä tuli heti vatkauksen lopetettuani tosi jämäkkää eikä silkkistä kuten aiemmin. Olisiko jompikumpi näistä muutoksista voinut tehdä sen, esim olisiko suklaata pitänyt laittaa vähemmän kun on niin tummaa? ?
Moi Salla, vosin veikata, että tuo todella tumma suklaa on jämäköittänyt kreemiä tai kumoikin. En osaa tarkemmin sanoa testaamatta miten suhteita tulisi muuttaa. Daimrouhekin on voinut vaikuttaa koostumukseen.
Aivan superhyvä ja suklainen kakku tuli syntymäpäiväjuhliin!
Ihanaa kuulla <3 Kiitos palautteesta!
Voiko tätä kuorrutetta pursottaa?
Voi tottakai. Kreemi on tosi pehmeää, joten kannattaa jämäköittää sitä hiukan kylmässä ennen pursottelua.
Hei Anni, ihastuttavan näköinen ja varmasti myös suussasulavan suklaisen makuinen. Tämä menee nyt seuraavaksi kokeiluun mulla. Haluaisin kysyä voiko kreemin tehdä margariinista vai toimiiko ainoastaan voi? Kiitos vastauksestasi.t.Essi
Hei Essi,
kiitos kommentistasi <3 En ole itse kokeillut margariinista, mutta muistelen jonkun lukijan testanneen ja onnistuneen <3 Kokeile siis ihmeessä!
Hei! Onko aromin käyttö ns”pakollista”?
Terv.Nadja
Aromin käyttö ei ole ikinä pakollista. Ne ovat ikäänkuin mausteita, joita laitetaan aina maun mukaan tai ei ollenkaan 🙂
Hei. Onko voin määrässä jokin virhe? Teimme tällä ohjeella ja meistä voita tuli todella paljon, kun melkein paketillinen. Voi maistui meistä läpi ja oli liian äklöä syödä. Harmi, kun kakku meni nyt piloille.
Hei Henna, määrät on ohjeessa ihan oikein. Tämä on yksi suosituimmista kreemiohjeistani ja tällä on onnistunut moni kotileipuri, mistä olen saanut paljon positiivista palautetta. Kreemin teko on hankalaa ja sitä pitää opetella. Kreemit ovat usein voipohjaisia, mutta voi ei maistu kreemissä kun kreemi on vatkattu oikein. Tosi harmi kuulla, että jokin on mennyt valmistuksessa teillä pieleen 🙁 Voit lukea lisää voikreemin valmistuksesta täältä:
https://stg.anninuunissa.fi/monipuolinen-voikreemi/
Joo kreemi on liian voimainen ja peittää suklaan maun. Itsekään en pystynyt syömään. Omistan monitoimikoneen ja kreemi näytti täsmälleen samalta kuin sinun, joten tässä on turha syytellä ”vatkaamistaitojamme”. Maistuu paremmalta, kun pistää vain puolet voin määrästä ja enemmän tuorejuustoa.
Harmi, että koit vastauksesi syyttelevänä. Se ei ole ollut tarkoitus. Koitan itse pitää kommentoinnin täällä aina asiallisena ja mukavana – toivon sitä muiltakin. Meillä kaikilla on erilainen maku. Hyvä, jos löysit kuitenkin tavan tehdä tästä suositusta kreemistä sinun makuusi sopivamman lisäämällä tuorejuustoa ja vähentämällä voin määrää 🙂
Toimii hyvin myös maidottomalla Oatlyn påmackan ”tuorejuustolla” 😊
Mahtavaa! 🙂 Kiitos kommentistasi!
Käykö fazerin maitosuklaa?
En ole testannut itse Fazerin maitosuklaalla, mutta kommenttien perusteella kreemin voi tehdä maitosuklaaseen onnistuneesti 🙂
Kokeilin ensimmäistä kertaa tätä poikani 2v-synttärikakkuun ja voi NAM miten ihanan makuista kreemiä!! 😍 Todellakin silkin pehmeää ja ihanan makuista, olisi voinut lähes syödä kulhosta päin 😄
Hih tämä on kyllä silkkisen ihanaa 🙂 Kiva kun sinäkin pidit!
Voiko kreemin alle laittaa jotain hilloa yms?
Tottakai voi 🙂
Moikka,
Ihana ohje, mietin tässä että jos kreemin päälle tulisi sokerimassa koristeita, vettyisiköhän ne?
Kun on kuitenkin tuo tuorejuusto mukana 🤔
Moikka Jojo, laittaisin koristeet kakun pintaan tarjoilupäivänä. Eivät vety yhtä helposti kuten kerman päällä, mutta varmuuden vuoksi välttäisin koristelemasta päivää ennen 🙂
Heips,
Riittääkö täytteestä puolikas annos, jos täytän vain yhden kerroksen sekä kuorrutan päällisen? Kakku on 20cm 🙂
Hei,
Saattaa riittää, jos käytät kuorrutetta harkiten 🙂
Hei,
Onko hölmö idea tehdä suklaakakku tällä täytteellä, mutta kuorruttaa valkoisella kerma-rahka-seoksella? Jääkö tumma pohja paistamaan läpi tms. Kakku tulee syntymäpäiville ja jollain tapaa miellän valkoisen kakun juhlavammaksi kuin suklaanvärisen.
Hei,
Ei se ole minusta tyhmä idea – usein suklaakakkujakin kuorrutetaan valkoisella. Silloin toki on riskinä, että kakku paistaa läpi alta ellet tee paksuja pursotuksia 🙂
Moikka 🙂 olen tekemässä kakkua mihin tulee mansikkamousse ja toiveissa oli suklaakuorrutus ja kermapursotukset…onnistuisiko jos tällä reseptillä kuorrutraisi kakun tasaiseksi ja päälle pursottaisi kerman(myös sivuille) vai valuuko kerma pois
Moi,
Valitettavasti luulen että kerma valuu pois liukkaan voipohjaisen kreemin päältä 🙁
Ihana ohje! Muokkasin ohjetta siten, että laitoin 200g maitosuklaata ja 200g Geishaa. Tuli mukava pähkinäinen vivahde tuosta Geishasta ja koostumus täydellisen samettinen. Täyte tuntuu olevan vähän suolaiseen taittuva, ja arvelenkin tämän johtuvan voin määrästä. Saattaa olla, että keittiövaakani hieman huijasi ja voita tuli hivenen liian reippaasti.
Voi pieni suolainen vivahde häiritsee voi tässä ohjeessa käyttää suolatonta voita 🙂 Itse pidän juuri tuosta suolaisuuteen taittavasta mausta. Ihanaa sunnuntaita!