Silkinpehmeä Suklaakreemi (täyte ja kuorrutus)
Silkinpehmeä suklaakreemi joka sopii niin kakun kuorrutukseen kuin täyttöönkin on täydellistä, ihanaa, täyteläistä, unenomaista, taivaallista, samettista, aromikasta..! Niin superherkullista, että itkettää! En ymmärrä miten tätä tuli tehtyä ensimmäisen kerran vasta nyt!
Kerroin teille leivontakuumeesta, jota sain tyynnyteltyä leipomalla tämän suklaakakun. No pitihän kakulle tehdä myös kuorrutus ja täyte. Siitä johtuen tapahtui seuraavaa. Olen ollut eilisestä asti sokerihumalassa. Suklaakakkua täytellessä tuli maisteltua useampaan kertaan tätä jumalaista kreemiä, joka soveltuu niin kakun täytteeksi kuin kakun kuorrutteeksikin. Kreemiä voi maustaa eri tavoilla: tilkka kahvia, valinnainen aromi (esim. toffee tai piparminttu) tai miksi et laittaisi kreemiin maustettua tuorejuustoa kuten kinuskituorejuusto?
Ihailen ja kuolaan avoimesti Manuelaa (Passion for Baking) ja tämä kreemi sai innostuksen alunperin hänen reseptistään: Dark Chocolate Cream Cheese Frosting . Tuunasin reseptiä kuitenkin itselleni sopivaksi. Ohjeen kreemi riittää yhden halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoan täyttöön (3 kerrosta) ja kuorrutukseen. Jos teet pelkästään kuorrutuksen voit puolittaa ohjeen.
Silkinpehmeä Suklaakreemi:
- 400 g tummaa suklaata (myös maitosuklaa käy*)
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl kuumaa vettä
- 350 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- valinnainen aromi esim. caramel tai kahvi
- Sulata suklaa ja jätä sivuun jäähtymään.
- Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi (vatkaa noin 5 minuuttia).
- Lisää jäähtyneet sula suklaa, kaakaojauheseos ja tuorejuusto (huoneen lämpöisenä) kulhoon.
- Lisää tässä vaiheessa myös aromi, jos haluat maustaa kreemin.
- Vatkaa seos ihanan pehmeäksi ja kuohkeaksi (muutama minuutti)!
- Voit pursottaa kreemin kakun tai kuppikakkujen päälle tai levittää sen kauniisti ja tasaisesti palettiveitsellä!
Vinkki! Aromin lisäämisellä voit antaa kreemille ihania pikantteja makuja! Jos haluat pienen säväyksen kahvin, kinuskin tai piparmintun makua lisää muutama tippa aromia kreemiin vatkauksen aikana! Voit lisätä myös tipan vahvaa kahvia tai olla maustamatta kreemiä ollenkaan.
Vinkki! Vaihda maustamaton tuorejuusto vadelma- tai kinuskituorejuustoon! Voit myös käyttää makutomusokereita tavallisen tomusokerin sijaan!
Vinkki! Ole huolellinen ettei lisätty suklaa ole kuumaa tai tuorejuusto liian kylmää, jolloin kreemi helposti juoksettuu. Kaikkien aineiden tulisi olla mahdollisimman huoneenlämpöisiä.
Vinkki! Kreemi kovettuu jääkaapissa. Jos teet kreemin ennakkoon säilytä se jääkaapissa, anna pehmetä huoneenlämmössä ja vatkaa uudestaan kuohkeaksi ennen pursotusta, levitystä jne.
- Edit. 19.2.2018 Lukijan vinkki: myös maitosuklaalla tulee kuohkea ja täyteläinen kreemi!
LorAnn tuotemerkin aromeilla saa ihania makuja kreemiin! Löydät aromeja leivontatarvikekaupiusta. Täytin ja kuorrutin tämän suklaakakun suklaakreemillä.
Aivan ihanan kuuloinen ohje! Mutta kysymykseni kuuluu: Sopisiko tämä sokerimassan alle laitettavaksi? En pidä voi kreemeistä ja on tullut käytettyä massojen alla ihan vaniljakreemijauheella ja tuorejuustolla tykystettyä kermavaaahtoa, mutta tarjoilulla on kovin kiire kuorruttamisen jälkeen.
Hei Kakkunen 🙂
Kyllä uskon, että tämä kreemi sopisi myös sokerimassan alle. En ole testannut, joten en ole ihan varma miten tuorejuusto kreemissä vaikuttaa sokerimassaan (hikoiluttaako sitä) ja valkoisen massan alla tumma kreemi ei ole ihan paras. Kreemi kuitenkin jäykistyy jääkaapissa voin ansiosta, kuten voikreemikin mikä on paras sokerimassan alle. Kannattaa koittaa!
Paljonko kuvan kakkuun olet laittanut tuota kreemiä, riittääkö yksi satsi? Reunoilla näyttäisi olevan jotain muuta, onko se ihan suklaata? Kakku näyttää taivaallisen hyvältä ja sain jo tyttäreltä tilauksen tällainen syntymäpäiville. 🙂
Hei Anna-Maija, kuvan kakkupala on leikattu 20cm vuokaan leivotusta kakusta ja kakun sisällä on kreemiä, kuten myös kakun päällä. Yksi satsi kreemiä riittää 20 cm kakun täyttöön ja kuorrutukseen (se lukee tuolla ihan ohjeen alussa 🙂 Kiva, jos päätät leipoa kakun tyttäresi syntymäpäiville. Julkaisen viikon sisällä koko kakun ohjeen, mutta tosiaan pohjana toimi tämä:
https://stg.anninuunissa.fi/helppo-meheva-suklaakakku/
Miten kreeminohjeen saisi muokattua maidottomaksi?
Hei Elina, valitettavasti en usko, että kreemistä saa koostumukseltaan samaa ilman maitotuotteita, koska kreemi sisältää:
– voita
– suklaata
– tuorejuustoa
Voin voi korvata margariinilla ja tummaa suklaata löytyy maidottomana, mutta tuorejuustoa ei oikein voi korvata mitenkään. En uskalla suositella tilalle muuta tuotetta ennen kuin olen itse testannut.
Hei! Tein juuri Violan vegaanisella tuorejuustoa tämän täytteen ja suklaakreemistä tuli todella hyvä (ellei jopa parempi)! 🙂
Kaupasta löytyy maidoton margariini, maidoton suklaa ja maidoton tuorejuusto esim Oatly. Hyvin toimii, olen tehnyt 😊
Voi, näyttää kyllä tosiaankin ihanalta! Pitää keksiä pian joku käyttötarkoitus tälle. Onneksi juhlia on tulossa vielä tälle vuodelle. 🙂
Hei Leena 🙂 Kiitos kommentista! Tätä voi kyllä laittaa meilkein mihin vaan! Vaikka keksien ja macaron-leivosten väliinkin. Taidan itsekin kokeilla pian uudestaan!
Voiko kreemiä säilyttää jääkaapissa,? Tein kreemiä reilusti koristelua varten:)
Hei Maria, ehdottomasti säilytys jääkaapissa kun kreemi sisältää maitotuotteita. Kreemi kovettu jääkaapissa, koska siinä on voita. Ota ajoissa huoneenlämpöön ja vatkaa pehmeäksi/kuohkeaksi ennen pursottelua/koristelua/levitystä.
Kiitos vastauksesta. Haluaisin vielä tarkentaa, säilyykö jääkaapissa 4 vuorokautta ?
Hei, kyllä minä käyttäisin vielä 4pv jälkeen. Säilyvyysasioissa käyttäisin aistinvaraista arviointia. Jos teet kreemin kakkuun, niin kuinka kauan kakku on mielestäsi syöntikelpoista? 🙂 Ainakin sen 4 päivää vai mitä? Se mihin käytät kreemin 4 päivän jälkeen on taas eri juttu. Näihin ei ole mitään kirjoitettuja sääntöjä. Niin kauan voi syödä kun näyttää, maistuu ja tuoksuu hyvältä 🙂
Hei!
Olen tekemässä tätä tyttären syntymäpäiväkakkua varten, sekä täytteeksi että kuorrutteeksi. Kakku on pakko olla tämän jälkeen suklaakoristeluineen jääkaapissa, joten miten paljon tämä kovettuu ja muuttuuko taas yhtään pehmeämmäksi kun otetaan kakku tarjolle?
Hei Suvi, voipohjaiset kreemit kovettuvat aina kylmässä ja pehmentyvät huoneenlämmössä. Kakun voi tottakai tehdä etukäteen jääkaappiin. Kun kakku tarjoillaan on koostumus taas pehmeä 🙂
Hei! Mitä luulet toimisiko tämä ohje korkean kakun välissä, jos suklaan vaihtaisi valkosuklaaseen ja kaakaojauheen esim. Vanilijakreemijauheeseen?
Hei Siina, hmm aika hyvä idea muuten 🙂 Lähtisin ehdottomasti kokeilemaan. Luulen, että toimisi, koska kremi on voipohjanen ja pysyy siksi kiinteänä varsinkin kylmässä. En voi kuitenkaan olla 100% varma, koska en ole testannut. Kerrothan miten kävi, jos päätät koittaa reseptiäsi. Minua alkoi kiinnostaa tämä 🙂
Ehdottomasti! 🙂 Ajattelin koittaa gluteenitonta kakkupohjaa mustikoilla ja täyttää kakun omatekoisella mustikkahillolla ja valkosuklaakreemillä! Saa nähdä miten onnistuu:)
Kuulostaa täydellisesltä! 🙂 Mukavaa leivontaa ja loppuviikkoa!
Hei! Taas on niin hyvä ohje!!! Paras kreemi mitä on kokeiltu ikinä!!! Kiitos….
Hei Ilona 🙂 Kiitos kommentista ja palautteesta! Tällaisia kommentteja on aina kiva lukea! Mukavaa viikkoa!
Ihania ohjeita ja olen tuunannut monesta oman maun mukaista! Kysymys: tämän kakun pakastaminen: toiminee varmasti samoin kuin muissakin kreemikakuissa?
Uskoisin, että toimii samoin.
Osaatko sanoa mistä mahtaisi johtua se että kun kakun kuorrutti kreemillä, se jähmettyi välittömästi kakun pintaan. Esim tasoittaminen kävi mahdottomaksi. Ei kyllä pysty leikkaamaankaan kakkua kun kreemi kovettuu kaapissa niin kovaksi 🤔
Kuinka vahvaa suklaata käytit? Voipohjaiset kreemit kovettuvat aina jääkaapissa (kylmässä) ja pehmenevät huoneenlämmössä. Ei pitäisi kuitenkaan tulla niin kovaa, että on vaikea leikata.
Heippa! Mahtavan kuuloinen ohje! Eikö tämä menisi myös ganachen alla, jos tekee valumakakun?
Hei Johanna,
Kiitos kommentista. Kyllä tämä menee myös ganachen alla 🙂 Kun on voita niin kreemi jämäköityy kylmässä. Eli kuorruta kakku ensin ja pidä jääkaapissa ja vasta kovettuneen kreemin päälle ganache. Hyvää viikonloppua!
Monelleko hengelle tästä kakusta mielestäsi riittää?
Hei jaana,
Kakku johon kreemi on tehty on noin kahdellekymmenelle syöjälle 🙂
https://stg.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaakakku/
Onko kaakaojauhe aitoa kaakaota vai esim. Oboyta? Tein kreemin aitoon kaakaoon ja maku oli mielestäni hieman kitkerä vaikka mitat oli oikein.
Hei Susanna,
Aina leivonnassa käytän aitoa makeuttamatonta kaakaojauhetta 🙂 3 rkl koko kreemissä en usko tuoneen kitkeryyttä. Mitä suklaata käytit? Osa tummista suklaista on kirkeriä, jos esim. kaakaopitoisuus on 70%. Itse käytin suklaata, jonka kaakaopitoisuus on 45-50%.
Mukavaa päivää!
Kiitos vastauksesta, suklaasta se tosiaan johtuikin. Ensi kerralla kokeilen eri suklaalla :).
Eipä kestä! Onnea uuteen kokeiluun! 🙂
Hei Anni!
Voisiko tuorejuustoa korvata jollain kreemissä? Nirsoilijoita joukossa?
Hei Susna,
Valitettavasti en oikein usko, että voi. Tai se ainakin muuttaa koostumusta jonkun verran. En ole testannut ilman, joten en voi suositella tilalle mitään 100% varmuudella. Täyte on juuri täydellistä tallaisena ja sen voin sanoa, että tuorejuusto ei maistu läpi 🙂
Moikka! Olen tekemässä pätkiskakkua ja tämän kreemin ajattelin laittaa väliin. Voiskohan osan suklaasta korvata sulatetuilla pätkiksillä? Vai meneekö ihan huti?
Hei Essi, en uskalla suositella sillä olen kokeillut pätkiksen sulattamista ja ne eivät sula tasaisesti. Pätkis kun on tryffeliä eikä täyttä suklaata 🙁 Harmi. Jos haluat mintun makua niin laita pari tippaa piparminttu-aromia 🙂
Hei!
Testasin noita sun ”helppo mehevä suklaakakku” ja ”silkinpehmeä suklaakreemi” -ohjeita. Kuvat kakusta pääsivät blogiini ja linkitin ohjeet siun blogiin. 🙂
Hei Pauliina,
Kiitos kommentista 🙂 Kiva kuulla, että testasit ohjeitani 🙂 Täytyykin käydä kurkkimassa blogiasi <3 Herkullista joulua!
Voikohan tuorejuuston sijaan käyttää masgarbone juustoa. Tai makujuustona sitruunaviolaa jos innostun lisämaus.
Hei Sanna,
Voit käyttää tuorejuuston tilalla mitä tahansa tuorejuustoa. Philadelphialla sain parhaan tuloksen – se on koostumukseltaan silkin pehmeää 🙂
Kiitoksia, noita olisi jo hankittuna ja vanilja violaa. Vieralle pitäs olla laktoositonta ja täällä en tuota philadelfiaa ole huomannut laktoosittomana.
Philadelphiaa löytyy nykyään myös laktoosittomana 🙂 Mukavaa leivontaa!
Moi Anni!
Tein tällä ohjeella suklaakakun lapseni juhliin. Kakkua kehuttiin paljon mutta kuten arvata saattaa, sitä riitti PALJON! Kiitos ohjeesta, teen tällä viikolla uudelleen tämän ystävälleni!
Moikka 🙂 Ihanaa kun kävit kertomassa terveiset kakun kehuista! Ihana kuulla, kiva kun reseptit pääsevät käyttöön. Oikein mukavaa kevään odotusta!
Hei!
Toimiiko kreemi, jos tumman suklaan sijaan käyttää maitosuklaata? 🙂
Hei iina, en ole kokeillut maitosuklaata niin en tiedä 100% valitettavasti. Tumma suklaa tekee kreemeistä ja täytteistä usein jämäkämpiä, siksi suosin sitä aina 🙂
Hei
Maitosuklaa testattu ja siitä tuli taivaallista ?jämäköity sekin hyvin ☺
Hei Iina, mahtavaa! Lisään reseptiin huomion, että onnistuu myös maitosuklaalla <3 Mitä suklaata muuten käytit 🙂
Käytin tuota Xtran maitosuklaata, mitä saa s-ryhmän kaupoista ?
Hyvä tietää, jos joku kysyy <3
Sopiiko tämä kreemi sokerimassan alle?
Kyllä, sopii loistavasti 🙂
Voikohan tätä pakastaa? On ihanan makuista, en viitsisi heittää pois kun tuli tehtyä vähän ylimäärin.
Hei Johanna,
Laita kreemi pakasterasiaan ja kunnolla kiinni. Voit pakastaa useamman viikon. Kun otat käyttöön niin sulata ja vatkaa uudestaan 🙂
Moikka!
Pystyisiköhän kakun pakastaa täytettynä ja päällystettynä? Helpottaisi viime hetken häävalmistelua!