Sano se kakuin – Kirja täynnä tarinoita kakkujen kertomana!

Sano se kakuin - Kirja täynnä tarinoita kakkujen kertomana!
Voi ihanuus! Vesi herahti heti kielelle kun sähköpostiin kilahti kutsu Mona Tähtisen kirjajulkkareihin! Olen salaisesti fanittanut Monaa jo pidemmän aikaa. Minusta kirjan nimi ”Say it with a cake” ja vapaa suomennokseni ”Sano se kakuin” kertoo itsessään jo sen miten Mona rakentaa tarinan jokaisen kakun taakse. Täydellinen kakku on sellainen, jonka takana on tarina – minunkin mielestäni!

 

Sano se kakuin – Kirja täynnä tarinoita kakkujen kertomana!

Salainen ihailu alkoi kiinnostuksella Monan tarinaa kohtaan. Itsekin pidin ”leivontaurani” alkuvaiheessa Pop up kakkumyymälöitä Ravintolapäivinä. Löysin Monan kakut Instagramista selailemalla #ravintolapäivä tarjontaa. Erikoisia, korkeita ja överikakkuja, joita kaikki halusivat. Tällaisia ei ollut Suomessa siihen aikaan juurikaan. Harmitti etten päässyt ikinä maistamaan kakkuja, koska olin myymässä omia kuppikakkujani toisaalla. Sitten luin Monan haastattelun lehdestä – kuinka hän aloitti leipomisen, jätti kuraattorin työnsä ja toteutti unelmansa omasta leipomosta. Ihanaa! Unelmiin pitää todellakin uskoa! Jotenkin pystyin samaistua Monan tarinaan, koska samaan aikaan itsekin rupesin yrittämään omaa juttuani kakkujen ja leivonnaisten parissa harrastuspohjalta ja itseoppineena. Tämän jälkeen olen seurannut ja fanittanut Monaa avoimesti!

 

Ahh ja se päivä vihdoin koitti. Sain tavata Monan, maistaa hänen UPEITA herkullisia kakkujaan ja puristaa hänen intohimolla kirjoitetun kirjan rintaani vasten kovassa sokerihumalassa. (Tuli vähän ahnehdittua kakkuja ja muita herkkuja julkkareissa). Selasin kirjan heti kotiin päästyäni!

 

Sano se kakuin - Kirja täynnä tarinoita kakkujen kertomana!
Rakastuin julkkareissa tarjoiltuun Wabi-Sabi -kakkuun (vaniljaa, päärynää, suolakinuskia, wasabia ja manteleita). Täydellisen erikoista ja ihanaa ❤

 

 

Hyvä kakkonen oli väritykseltään ja makumaailmaltaan täysin minua: Skumppaa&Vadelmaa -kakku (rosekuohuviiniä ja vadelmaa) ❤

 

Sano se kakuin - Kirja täynnä tarinoita kakkujen kertomana!

 

Masa ja Timppa (mansikka, timjami ja sitruuna) ei sekään ollut hassumpaa. Kummasti alkaa näitä kakkuja muistellessa kuola valua suupielestä..

 

Sano se kakuin - Kirja täynnä tarinoita kakkujen kertomana!

 

Suosittelen lämpimästi Monan kirjaa: Say it with a cake, jossa on selkeitä gluteenittomien kakkupohjien reseptejä ja ohjeita korkeiden kakkujen kokoamiseen. Erityisplussat kirja saa monipuolisten kreemien, hillojen, marenkien ja muiden täytteiden sekä koristeiden ohjeista, joita on paljon erikseen ja kakkureseptien yhteydessä. Ja ne kuvat.. kuvat ovat niin kauniita, että hankkisin itse kirjan jo ihan niiden takia. Kirjan on kuvannut Laura Karlin.

 

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *