| |

Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)

Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Kun juhlat ovat ohi on aika suunnitella seuraavia juhlia, vai mitä?! Vappuviikonloppua odotellessa voi leipoa ja mutustella jo muutaman donitsin – niin ainakin itse aion tehdä. En luultavasti ehdi ensi viikolla leipomaan lisää näitä herkkuja, koska luvassa on paljon kaikkea muuta hauskaa ja jännää puuhaa. Perjantaina osallistun muun muassa  PING Festivaaleille! Tätä päivää kannattaakin seurata somessa, sillä joukko sisältömarkkinoinnin ammattilaisia kokoontuu yhden katon alle verkostoitumaan, oppimaan ja inspiroitumaan. Sometusta siis tiedossa!

Lauantai menee yritykseni 1-vuotisjuhlissa ja sunnutaina sekä maanantaina syödään vappubrunssia ystävien kanssa! Nyt vaan toivotaan, että tuo lumi- sekä räntäsade loppuu, jotta näistä kevään kohokohdista ja juhlista saa nauttia myös keväisessä säässä!

Salted Caramel eli suolakinuski ahh tuo ihanan makea nautinnollinen herkku, jossa suola pirskahtelee juuri sopivasti makeuden välissä kielellä. Taas tein sen – keitin kinuskin rakkaudella ja lusikoin puolet kattilan herkusta suoraan suuhun. Onneksi osa herkusta jäi näiden uunissa paistettavien helppojen donitsien kuorrutteeksi – se nimittäin oli tarkoituskin.

Salted Caramel Donitsit ovat paistettu uunissa ja donitsitaikinaan tulee fariinisokeria, joka täydentää ihanan kinuskista makua! Näitä sinun täytyy kokeilla! Ohjeesta tulee 24 minidonitsia, 12 keskikokoista donitsia tai 6 simpaa donitsia pinnoitetulla donitsipellillä paistettuna. Itse tein minikokoisia, koska niitä saa syödä hyvällä mielellä enemmän.


SALTED CARAMEL DONITSIT (UUNISSA PAISTETUT)

Ohje (noin 24 kpl minikokoisia, 12 keksikokoisia ja isoja 6 kpl)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 0.5 dl öljyä
  1. Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  2. Sekoita kananmuna, maito ja öljy toisessa kulhossa
  3. Lisää muna-maito-öljyseosta kahdessa erässä jauhoihin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Voitele donitsipelti* vuokaspraylla tai öljyllä, jotta donitsit irtoavat helposti pellistä.
  5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille* donitsikoloihin noin puoleenväliin.
  6. Paista uunissa 200 asteessa minikokoisia noin 5-7 minuuttia, keskikokoisia 8-10 minuuttia ja isoja noin 12 minuuttia uunista riippuen.
  7. Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kippaa ne sitten ritilälle* jäähtymään.

Vinkki! Liika paisto tekee donitseista kuivia, joten ota donitsit heti uunista pois kun näyttävät ja tuntuvat kypsiltä. Uuneissa ja paistoajoissa on aina eroja!

Salted Caramel Kuorrute

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl kerma
  • nokare voita
  • sormisuolaa
  • nonparelleja
  1. Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
  2. Lisää kerma hiljalleen sekaan, koko ajan hämmentäen.
  3. Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
  4. Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa. Lisää voi ja suola ihan lopuksi sekaan.
  5. Dippaa donitsit vielä lämpimään kinuskiin ja ripottele päälle nonparelleja.

Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla tipan kylmään vesilasiin. Valmis kinuski ei hajoa veteen vaan jää tippana lasin pohjalle.

TILAA DONITSIPELTI TÄÄLTÄ

Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)
Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)

Herkullista vappua!

Etsi lisää inspiraatiota Instagram-tililtäni.

Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Jäätelöllä täytetyt Puffet Donitsit
Donitsit ilman donitsipeltiä
Minidonitsit
Banaanidonitsit

Myös näillä sopii

Herkutella

55 Kommenttia

  1. Riikka sanoo:

    Moikka, kuinka kauan kinuski säilyy?

    1. Kinuski säilyy muutamia päiviä jääkaapissa. Huom! Se kovettuu jääkaapissa, mutta lämmittämällä siitä saa taas juoksevaa 🙂

  2. Toffeekoira sanoo:

    Aivan ihanan helppo ohje! Tänään ostin donitsipellin, joten ehdottomasti teen tällä ohjeella. Näillä sitten herkutellaan läpi vapun! 😍👌

  3. Kotileipuri sanoo:

    Resepti on todella hyvä ja herkullinen. Ja tästä tulee ehdottomasti luottoreseptini donitsitaikinalle, kiitos! 🙂

  4. Jaana sanoo:

    Voiko taikinan tehdä pursotuspussiin paistamista edeltävänä päivänä vai erottuuko ainekset?

    1. En kyllä tekisi etukäteen leivinjauhe-taikinaa jääkaappiin. Taikinan sekoittamiseen menee todella pieni hetki ei ole sen väärti että menisi piloille, vai mitä? 🙂

  5. Emilia sanoo:

    Hei! Voiko taikinan öljyn korvata voisulalla? 🙂 Ajattelin leipoa näitä koulun vappukahvioon, kun en jaksa alkaa uppopaistamaan niin isoa määrää. Kiitos jo etukäteen ohjeesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *