Ruusuinen Mansikka-Mangokakku Äidille
Leikkaamme jo tänään iltapäivällä palat äitienpäiväkakkua. Jes näyttää siltä, että saimme myös kauniin aurinkoisen ilman, jota toivoimme! Olemme ensi viikolla ystäviemme häissä Italian Veronassa, joten emme pääse juhlimaan äitejä perheen pariin virallisena päivänä. Päätimme siis juhlia etukäteen. Ensin nautimme myöhäisen brunssin merimaisemissa ja sitten kahville kotiin (toivottavasti ilman salliessa terassille).
Vaaleanpunainen ja ruusut kuuluvat äitienpäivään, siksi juuri tämä kakku on täydellinen äidille! Olette usein toivoneet palakuvia kakuista. Niitä on hankala luvata, jos kakku menee juhliin/tilaisuuteen myöhemmin (en ole vielä kehdannut selitellä juhlissa miksi kakku on valmiiksi korkattu. Tästä kakusta kuitenkin päätin leikata palan kuvaa varten.
Kakkupohjana tässä hempeässä ruusukakussa on perinteinen sokerikakkupohja, joka on leivottu halkaisijaltaan 20 cm vuokaan. Kakun välissä on hyydykejauheesta tehty ihana mango-aprikoosimousse. Kakku on kuorrutettu mansikkakreemillä, joka on maustettu mansikkajauheella ja jonka pintaan painelin pinkkiä ja valkoista syötävää paperisilppua. Tuo silppu on muuten hauska uutuus. Kevyttä ja riittoisaa – hieman sotkuista näin kakun pintaa koristeltaessa, mutta helppo myös siivota. Koristeena kakun päällä on vaaleanpunaisia ruusuja ja macaron -leivoksia. Tällainen on siis minun ruusuinen mansikka-mangokakku äidille. Mitä sinä aiot leipoa? Osallistu äitienpäivä-arvontaan – ohjeet postauksen lopussa!
Ruusuinen Mansikka-Mangokakku Äidille
- 1 dl mansikkamehua
- Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta pohjat täyttövaiheessa mansikkamehulla.
- 4 dl kermaa
- 1 purkki mango-aprikoosihyydykejauhetta
- Valmista mousse pakkauksen ohjeiden mukaan vaahdottamalla kerma ja lisäämällä veteen sekoitettu hyydykejauhe kerman sekaan.
- Jaa mousse kahteen kerrokseen kakun väliin.
- 3 kananmunan valkuaista
- 1.75 dl sokeria
- 175 g voita
- 5-8 tl aitoa mansikkajauhetta
- tippa pinkkiä pastaväriä
- Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.
- Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia.
- Lisää hieman pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
- Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia. Lisää 5-8 tl mansikkajauhetta vatkauksen loppupuolella. Maista ja lisää halutessasi lisää.
- Lisää pinkki pastaväri kreemiiin lopuksi ja kääntele kevyesti sekaisin. Levitä kreemiä kahdessa osassa kakun pintaan palettiveistä apuna käyttäen. Jäähdytä kakku jääkaapsisa ensimmäisen kerroksen välissä.
- valkoista ja pinkkiä strösseliä
- Macaron leivoksia
- ruusuja
- Nostele paperisilppua kakun reunoille lusikan avulla. Tee tämä heti viimeisen kreeminkerroksen levityksen jälkeen.
- Nostele kakun päälle ruusuja, ruusunlehtiä, macaronleivoksia ja muita koristeita.
Myös näillä sopii
Herkutella
Valtavat Mansikkamarengit
Ihanan Mehevä Valkosuklaakakkupohja
Vegaaninen leivonta – Vinkkejä onnistumiseen
Vaniljainen Helppo Fudge